lukmarq Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Chodzi o wybor laptopa ale tak naprawde niczym sie one nie roznia tylko procesorem. Wiec chcialbym sie was poradzic: Ktorego laptopa wybrac Sempron 3000+ czy P4 1,8 GHz ? Jesli mozecie dajcie jakies krotkie uzasadnienie lub jakies linki ktore by mogly pomoc w wyborze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Jezeli masz kase to zdecydowanie bierz PIV - ale bedzie cie to troche kosztowalo - bo laptopy z PIV nie sa tanie - chyba ze ma badziewny osprzet :? A mozesz podac jakie to konkretnie notebooki??? Edytowane 14 Października 2005 przez Mi0deK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmarq Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Ceny laptopow sa identyczne. chodzi wlasnie o to ze te laptopy maja takie same wyposazenie i praktycznie roznia sie tylko procesorem, no i cena taka sama. Tak wlasciwie to kolega jest w anglii i ma kupic laptopa Edytowane 14 Października 2005 przez lukmarq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ten intel to Pentiun 4 czy Pentium M jak ten pierwszy to raczej bym semprona wziol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmarq Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 A gdyby to byl P-M? to co wtedy brac? Bo dopiero wieczorkiem bede wiedzial co to za pentium dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Ja i tak bym wzial PIV czy to bedzie Mobile czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Mi0deK, mylisz 3 pojecia: --> są pentium 4 - (do laptopa to raczej lipa, chyba ze bedziesz go uzywal jako 'desktop replacement') - imho: gorsze od sempa --> są pentiumy 4 mobile - już lepsze, bo mniej pradu biora, wiec laptop moze być lżejszy) - imho: nadal gorszy od sempa... no chyba ze ma HT --> są też pentiumy M - wyspecjalizowane procesory do laptopów, bazujace na pentium 3 (swoja groga najwydajniejsze procki jedno jadrowe) - praktycznie bezkonkurencyjny (imho lepszy od turiona) * są jeszcze pentium M ULV (ultra low voltage) - niemiłosiernie drogie... ale na baterii działają ładnie i długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...