lasjak Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Mam takie proste pytanko... Czy mozna zamienic liczbe w sys dziesietnym na binarny zapisujac ja (w systemie binarnym) w jednej zmiennej? W tej chwili zamieniam ja tak, ze reszte dzielenia przez 2 zapisuje do tablicy i pozniej ta tablice wyswietlam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrykot111 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Mam takie proste pytanko... Czy mozna zamienic liczbe w sys dziesietnym na binarny zapisujac ja (w systemie binarnym) w jednej zmiennej? W tej chwili zamieniam ja tak, ze reszte dzielenia przez 2 zapisuje do tablicy i pozniej ta tablice wyswietlam... 1700127[/snapback] Ew możesz zrobić strukture z 32 zmiennymi typu bool :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 albo to string a zapisywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 dało by sie też jako unsigned int ... zamieniać liczbe 5 na 101, 7 na 111 etc.. tlyko algorytm oblcizania trza by wymyslić :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Napisałbyś jaki język :rolleyes: function dectobin(i:integer):string;var k:integer;beginresult:='';repeatk:=i mod 2;i:=i div 2;result:=inttostr(k)+result;until i=0;end; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 cyrkiel, co to bylo? pascal? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasjak Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Thx za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 cyrkiel, co to bylo? pascal? :> 1701123[/snapback] jak widac pascal, mozna to ladnie w pascalu napisac albo jak ktos go nie lubi to skopiowac to do delphi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...