HawkEye Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Witam Mam problem z w/w chłodnicą, a mianowicie jest pęknięta na gwincie i niestety cieknie :(. Mam ją od około roku, ale dopiero teraz zabrałem się do składania wc (nie wiem czy była taka jak ją kupiłem). :mur:. Można ją naprawić, jeżeli tak to jak, czy jest do wyrzucenia ? Wszekie sugestie, które pomogą w rozwiązaniu problemu będą bardzo mile widziane :). Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 klej distal nie wiem z czego ona jest ale pewnie da sie lutować to mozęsz sie pobawić ale jak chcesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 masz taki wybor klejow na rynku ze napewno Ci sie uda jej naprawa podobnie z lutowanie do tego jednak trzeba miec troche smykalki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 masz taki wybor klejow na rynku ze napewno Ci sie uda jej naprawa podobnie z lutowanie do tego jednak trzeba miec troche smykalki ;] 1701700[/snapback] Wiem że jest duży wybór klei :). Ale nie wiem czy da się to skleić, ponieważ to pęknięcie jest cieniutkie jak włos i jeszcze do tego w miejscu gdzie przychodzi kruciec. Niestety polutować tego sam nie dam rady :( Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 możesz w szczeline tą władować silikon (silikon uniwersalny bezbarwny), żeby nie było że reklamuje to nie podam nazwy, odwiedź jakiś supermarket jak chcesz go kupić, cena ok 10 zł + ten metalowy "pistolet" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jak na gwincie to posmaruj kruciec siliconem i wkręć- po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 jak to jest male to dobrze oczysci kropelka spokojnie da sobie rade tylko musi byc suche ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Dzięki, jutro zaopatrzę się w silikon i kropelkę :) i dam znać co z tego wyszło. Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 jak to jest male to dobrze oczysci kropelka spokojnie da sobie rade tylko musi byc suche ;] 1701821[/snapback] Odnosnie kropelki i innych cyjanoakryli bym uwazal, woda potrafi je wyplukac z czasem, postawil bym na kleje typu Distal, zywyca epoksydowa i.t.p. Pamietaj aby najpierw dobrze oczyscic klejone miejsce i odtluscic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 jak dobrze oczysci i odtluscisz a pekniecie jest male, a poniewaz temp wody w ukladzie nie jest za wysoka raczej kropelka sobie da rade ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ja bym jednak skleił to distalem. Potem troche przyszlifować, zamalować czymś i niebedzie śladu ;) Albo jak znasz kogoś kto umie, to zlutować... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 zalać lutem, przelecieć gwintownikiem wyszlifowac pomalować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Najlepiej zrob fotke tego pekniecia bo nikt nie wie gdzie ono jest :) albo poszukaj fotki chlodnicy Black Ice i narysuj to pekniecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Witam Poszedłęm za radą Hinco, załatwiłem palnik i polutowałem ją, nawet się udało :), jutro będę robił próbę szczelności. Dzięki za rady Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 ojej, nie chce mieć na sumieniu jak coś nie uda sie,,, jak gdzieś indziej bedzie cieknac..... :/ mam nadzie żę jest dobrze!!... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 ojej, nie chce mieć na sumieniu jak coś nie uda sie,,, jak gdzieś indziej bedzie cieknac..... :/ mam nadzie żę jest dobrze!!... 1703131[/snapback] Gdzie indziej naszczęście nie cieknie, próba szczelności wypadła w 99% pozytywnie, już nie sika wodą :), ale się poci, jeszcze nie doszedłem czu to z tej szczeliny co była czy źle uszczelniłem złączkę, zrobiłem to tylko na teflon. Dzisiaj mam już dość, jutro spróbuję dodatkowo uszczelnić to silikonem. Jak będzie ok to szlif i malowanie :). Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 pozwole sie podpiac pod temacik.. "problem" mam takowy.. niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem (nowej) chlodnicy BIE z tym ze dostałem ja z plastikowymi (w kazdym razie niemetalowymi) kroccami.. pytam wiec czy lepiej wymienic np na metalowe oraz jak to uszczelnic (i plastiki i metalowe)? wiem ze tasma teflonowa np (tanio i podobno wygodnie) mozna.. ale jak nawine z 5 warstw to np nie zajade gwintu? pytam (pewnie dla wielu glupio) bo marny ze mnie hydraulik.. fotki chlodnicy: Duza (800kB) Mala (60kB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 możesz kupić metalowe byle by miały ten sam gwint, najlepiej uszczelniaj silikonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Witam Dopiero zaczynam przygodę z WC, wczoraj polutowałem tą chłodnicę, próowałem ją usczelnić silikonem ale chyba robię coś nie tak, bo cieknie z pod złączki (dziury już nie ma :)). Pytanie do fachowców jak najlepeij zrobić uszczelnienie silikonem? Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ja zawsze uszczelniam silikonem i dotąd nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 bierzesz na palec trochę sylikonu i smarujesz wkoło po gwincie na krućcu później możesz trochę dołożyć na chłodnicę wszystko skręcasz i zostawiasz na 12 godzin i musi być szczelne !!! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 mozesz kleic spokojnie ja wlasnie skleilem lade klejem epoxy dragon rozlutowalem wkleilem mufki czy ja ta k* sie nazywa potem skleilem po uprzednim wyczyszczeniu i tylko jeszcze jakies sa 3 dziurki ale to zaraz epoxy idzie w ruch i mam nadzieje ze cisnienie wytworzone przez moje pluca oraz z weza wannowego juz jej nie ruszy :lol: wolalbym ja lutowac ale przy rozlutowywaniu troche sie z nia poszarpalem i nie dalo rady lutowac tylko klejenie.... powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...