kabull Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Pomalowałem ostatnio obudowę na czarno no i na plastiku farba się pomarszczyła. Jak teraz oderwać tą farbę bo nawet rozpuszczalnik :x nie chce tego czegoś ruszyć. Próbowałem to jakoś zeskrobać ale jest to ...... dużo roboty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 papier scierny i jazda.... no pain no gain ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ja opalarka :-) tylko z daleka z daleka pozatym papier scerny tez dobre a zeby sie nei marszczylo uzyj podkladu jakiegos pozniej kolor a nakoniec najlepiej klar jak chcesz zeby ladnie sie swiecilo naluz klar po 24 godinach od malowania plus podczas malowania najlepiej na podgrzana powierzchnie falerka jak by dmuchala bedzie super blysk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 nie masz farelki lec suszrka :P tylko nie bardzo cieple ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Istnieją takie specjalne rozpuszczalniki do lakierów w sprayu ( mój tatuś jest lakiernikem samochodowym to wiem ), wystarczy trochę psiknąć i farba się rozmiękcza i łatwiej jest ją zeskrobać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 no ja tez wiem ale ogolnie ostroznie z rozpuszczalnikami na plastik od obudowy :-) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 no ja tez wiem ale ogolnie ostroznie z rozpuszczalnikami na plastik od obudowy :-) ! olac obudowe.... byle tylko farbe zeskrobac ;).... ja zmywalem farbe zmywaczem do paznokci... ale nie polecam tego...... plastik zrobil sie miekki w tym miejscu..... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Najlepszy bedzie papier i jazda. Jak sie nieodtluscilo powierzchni i jej nie zmatowilo papierem i jak sie zuywa byle jakiego sprayu to tak jest. Nie ma szybszego sposobu. Tylko papier najlepszy i najdokladniejszy. A z opalara niepolecam cza miec duzo wprawy i wiedziec jak mozcno podgrzac. Do ndx opalara to raczej do drewan a nie do plastiku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Malujac plastikowe elementy obudowy nalezy zmatowic/zetrzec stara farba papierem sciernym, nastepnie zaguntowac tzw Plastic-Primerem , na to dopiero mozna klasc wlasciwy lakier, nic sie nie zmarszczy. Wiekszosc farb/sprayow "gryzie" sie ze soba, co widac jako zmnarszczenie sie, spowodowane to jest roznymi rozcienczalnikami stosowanymi w farbach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a ja mam plastikową metalową obudowe co kłaść na metal a co na plastik .powiedzcie jakąś naazwe podkładu taką znana najlepij w sklepach bo w mojej mieścinie moze być z tym problem a nie chce mi sie jechac do miasta i szukać.czytałem juz ten artykuł z THG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a ja mam plastikową metalową obudowe co kłaść na metal a co na plastik .powiedzcie jakąś naazwe podkładu taką znana najlepij w sklepach bo w mojej mieścinie moze być z tym problem a nie chce mi sie jechac do miasta i szukać.czytałem juz ten artykuł z THG Motip produkuje podklad na plastik (Sealer for plastics) ok 20zl za 400ml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a jak to sie nazywa co mam powiedzieć gościowi w sklepie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Ja użyłem lakieru EUROCOLOR :x bez żadnego podkładu. Pierwsza warstwa była ok. nawet ładnie błyszczała :D . Dopiero druga sie złuszczyła. Może mój rozpuszczalnik nie rozpuszcza koloru czarnego 8O . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a ja mam plastikową metalową obudowe co kłaść na metal a co na plastik .powiedzcie jakąś naazwe podkładu taką znana najlepij w sklepach bo w mojej mieścinie moze być z tym problem a nie chce mi sie jechac do miasta i szukać.czytałem juz ten artykuł z THG Motip produkuje podklad na plastik (Sealer for plastics) ok 20zl za 400ml Nasz Polski Decolak tez produkuje taki podklad :P A w sklepie zawsze pytajcie o podklad na plastki - proste prawda? a czyszczenie tego co juz sie nabroilo tylko papier i jazda. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 nie musi byc spycjalne podklad na plastik moze byc na metal tak samo bedzie dzialac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 nie musi byc spycjalne podklad na plastik moze byc na metal tak samo bedzie dzialac :-)Nieprawda, podklady na metal sa robione zazwyczaj na innym rozpucholu niz te na plastik i moga Ci rozpuszczac badz wchodzic w nieporzadane reakcje z plastikiem, badz lakierem pokrywajacym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 nie musi byc spycjalne podklad na plastik moze byc na metal tak samo bedzie dzialac :-) czlowieku jak nie masz pojecia o malowaniu, to noie zabieraj glosu, pie...........przysz bez sensu i nic pozatym :x Zanm takie stare powiedzenie : Jak nie potrafisz, to sie nie pchaj na afisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 haha reeddd to ty nie masz pojecia wiesz czym sie ruzni do plastiku a dometalu podklad ???? phiii lakiernik sie znalazl ! moze mi samochu pomalujesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 kazdemu kto uszkodzi bude za pomoca ! podkladu samochodowego zawracam pieniadze lub odkupuje bude ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Nie bede z toba dyskutowal, szkoda klawiszy. Przejdz sie do lakiernika i zapytaj, moj kumpel akurat ma warsztat, namietnie tez tuninguje autka (czytaj maniak) tak wiec czy tego chce czy nie, to troszke wiem na ten temat. end & over Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Na tym lakierze nie pisze nawet do czego jest. ewnie jest do wszystkiego. Była kiedyś taka reklama chyba ACE: Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...