szogo Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Witam Od wczoraj mam maly problem ze swoim SB. Mianowicie zaczelo sie od tego ze muzyka w winapie/Foobarze zaczela grac wolniej O_o...Odinstalowalem stery zostaly te w windzie(Xp+SP2) i bylo ok. Potem zrobilem reset i muza grala ale juz miala dodatkowe "efekty", mianowicie w winampie/foobarze system dorzucal sobie jakies trzaski. Dziwna sprawa jest ze jak odpale ten sam kawalek z Windows Media Playerze tam gra czysciutko. Sprawdzalem juz 3 rozne stery plus kxy i jest to samo. Tzn sprawa wyglada jeszcze tak ze za kazdym razem jak odinstaluje i zainstaluje cos nowego (tzn stery) i system poprosi mnie o reset to wtedy wszystko gra elegancko a juz po resecie te same objawy. W filmach dzwiek jest w porządku. Zmienilem Slot Pci, potem odpalilem swoja zintegrowana dzwiekowke i tam sie zrobilo dokladnie to samo. Wiem ze zawsze pozostaje magiczna komenda format i system od zera ale po prostu moze juz ktos natknal sie na podobny problem bo to musi gdzies "siedziec" w systemie. Najdziwniejsze jest to ze w tym widnwos Media Player mp3 chodza bez tych "efektow". Edit: Dodam jeszcze ze przy starcie systemu jak jest powitalny dzwiek to juz na nim slychac te trzaski takze nie jest to wina winampa/foobara. Edytowane 25 Października 2005 przez szogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Nainstalowalem system i to samo. W sumie za kazdym razem jak zainstaluje/odinstaluje sterowniki jeszcze raz to przy pierwszym resecie chodzi dobrze a potem znow to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Odgrzeje trochu temat...no niestety znow stalo mi sie dokladnie to samo :/ Musialem wypiac sb live z kompa i jak wlazylem ja jeszcze raz to jest znow to samo :/ Podobnie dzieje sie na zintegrowanej karcie na plycie. Juz nie mam zielonego pojecia co to moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Czy masz wyciszone wszystkie wejścia? Czy masz aktywne tylko "play control" i "wave"? - tak powinno być. Czy wysyłasz dźwięk z winampa na direct sound czy wave? - powinno być direct sound. ps. jak skończysz ustawiać i objawy znikną to zachęcam do instalacji plugina skalującego i ustawienie parametrów 16 bit, 48 khz dla SB Live! ( winamp ). ps2. zakładam że masz najnowszego winampa ps3. nie zapomnij usunąć dźwięk zintegrowany ( bios i stery ) Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Stery wszystkie usuwalem drive cleanerem. Dzwiekowka z mobo wylaczona. Sprawa jest dzwina bo poza czaskami dzwiek jeszcze zwalnia...W filmach jest ok, w tunerze tv rowniez. A co do SB to instaluje SAME stery zadnego softu. W winampie wysylalem dzwiek zarowno przez wave jak i direct sound i ciagle to samo. Edytowane 27 Stycznia 2006 przez szogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) A jak "odkręcisz" kompa? ( jeśli się nie mylę jest podkręcony ) Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Od poczatku byl podkrecony i chodzilo ale jak sie nie myle to na tej mobo jest zablokowany dzielnik PCI i dziala caly czas na 33 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...