99tomcat Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) zaczynam robić za obalacza mitów- w moim przypadku przy 2x256 kości jednostronne nie ma różnicy między memkami w 1 i 2 a 1 i 3 slotek-specjalnie przełozyłm kostke z 2 do 3 slotu bo miało o/c wzrosnac i kupa... ide dalej coś obalac-moze krate piwa? :wink: Acha wczotaj sie obroniłem- mówicie mi per magister :lol: Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 To co pewnie zabierzesz się za railmoda? ;) Próbuj, próbuj też się zastanawiam nad tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 zaczynam robić za obalacza mitów- w moim przypadku przy 2x256 kości jednostronne nie ma różnicy między memkami w 1 i 2 a 1 i 3 slotek-specjalnie przełozyłm kostke z 2 do 3 slotu bo miało o/c wzrosnac i kupa... ide dalej coś obalac-moze krate piwa? :wink: Acha wczotaj sie obroniłem- mówicie mi per magister :lol: A magisterka pewnie była na temat kręcenia Sempów i wielbłądów .... Panie Magistrze ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No co wy-ja skończyłem histori..uinforma sie dopiero robi :P magisterka z lotniskowców B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 [ot] gratuluje :) MGR [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) czy u was tez sie tak dlugo uruchamia :?: czasami trzeba czekac z 10 sekund zanim sie monitor odpali i z obudowy dobiega jakies tykanie cos jak w zegarku, raz jest to chwile a raz ok 10 sek (sprawdzalem, bomby nie ma) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) czy u was tez sie tak dlugo uruchamia :?: czasami trzeba czekac z 10 sekund zanim sie monitor odpali i z obudowy dobiega jakies tykanie cos jak w zegarku, raz jest to chwile a raz ok 10 sek (sprawdzalem, bomby nie ma) u mnie na LanParty to samo nazwałem to ColdBootem :-P BTW: chętnie zakupie Infinity - moze ktoś sprzedaje, albo macie jakieś namiary ? Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam nie wiem czy w odpowiednim temacie to pisze ale mam prosbe posiadam komputer jak w podpisie ale mam zamiar zmienic proca plyte glowna i grafike Sempron 2800 64bit Dfi Nf4x Infinity Nforce-4x S754 MSI lub Galaxy GF7600GT chlodzenie nie wiem jakie czy zasilacz to uciagnie? czy nie bedzie przeszkadzalo do krecenia ze mam 3x256mb ramu? a i gdzies w testach chyba na egieldzie pisali ze ta plyta ma do d...py dzwiek i karte sieciowa jesli nie ta plyta to moze jakas inna? i lepiej zeby nie byla bardzo droga bo z kasa jest krucho nie krzyczcie na mnie bardzo :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Nie wiem jaki jest pobór mocy tego 7600gt, ale 6800 ultra bez problemu ciągnie (nie moją ;p). Jeśli masz porównanie mocy, to odp. już będzie Tobie znana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 juz sie chyba zdecydowalem na: gf7600gt DFI Infinity Sempron 2800 64bit wersja box bo doszly mnie slychy ze box nie jest przebrany jak wersja oem :) a cooler chyba freezone 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 freezone 64 Mam nadzieję że to pomyłka i miało być freezer 64 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) a no racja :) freezer 64 ale chyba sa dwie wersje tegho coolera pro i bez pro warto dokladac do tego pro? a i jeszcze jedno pytanko w tym sklepie co bede kupowal Sempron 2600 box kosztuje 264zl a 2800 semp303zl na ktory sie skusic? Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Jeffrey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Przede wszystkim nie ma dostępnej nigdzie już wersji bez pro. Ale to i tak bardzo małe różnice są: wersja non-pro lepiej wieje bez dodatkowego wyciagu wersja pro lepiej wieje gdy masz choćby jeden wiatrak 80mm wyciągający Co do wyboru sempów to tak: oba będą kręcić się tak samo. Ale 2800 ma większy cache L2, który de facto nie daje super dużego przyrostu wydajności. W grach tylko doom 3 miał większą różnicę... Dodajmy że większy cache to też jeden czy dwa stopnie więcej Celsjusza. Ja w związku z tym wybrałem 2600, ale jeśli wierzysz w cache, 2800 też jest dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 a wlasnie czy ta plyta bedzie obslugiwala moj dysk ATA 100 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 oczywiście że będzie dlaczego miał by nie? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jeśli cache nic by nie dawał to po co niektóre procki mają po 1Mega? W niektórych zadaniach cache się przyda. Nie ma co. A z grami to nie wiem. Wg. mnie to lepiej z cachem większym wziać. A może do Visty i 64Bit się przyda? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 hej wczoraj wrucilem z kompem ze szkoły i odpalam w domu ale nie działa ( ciemny obraz płyta nic nie piszczy wiatraki sie kręca) wiec wsadzilem sempa 2800+ i wstała bez problemu. Potem wsadzilem mojego procka w jakies gigabyte i działa wiec mysle ze juz wsyztko ok wsadzilem mojego do dfi a tu znowu nie działa. Zostawiłem płyte na noc z wyjęta bateria od biosu wsztko rozłorzone, dzis składam i to samo co wczoraj 2800+ dziala a mój nie działa jednak na gigabyte dalej działa mój procek. Sory ze tak namieszałem ale nie wiem jak to inaczej napisac. Wie ktos dlaczego ten mój procek (2600+) nie chce działac na dfi a na gigabyte działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Chodzi mi tylko o gry... Wiadomo że kompresja czy wykonywanie skomplikowanych obliczeń no powoduje dość sporą różnicę. Oczywiście in plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 przeczytalem wszystkie 24 strony i natknalem sie by nie brac Freezera 64 jesli ma sie slaba cyrkulacje w budzie u mnie z tym jest cieniutko tak wiec co polecilibyscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Na początek wystarczy zwyczajny box ;) No chyba że bardzo Tobie zależy na ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Przy niepodkręconym procu i box potrafi być cichy ustawiony na te bodajże 20% :P no na początek może być box potem raczej zmienić (ja jeszcze jade na BOX ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ale co polecilibyscie zamiast boxa ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Myślę że tylko Arcting Cooling Freezer 64 pro. Za tę cenę nic lepszego nie ma. Jak droższe to ew. jakiegoś zalmana. Aha za Freezera powinieneś dać ok. 60-65 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jak droższe to raczej ninje niz zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 zaryzykowalem i zamowilem tego freezera 64 pro cena 88zl :( gdybym nie bral podzespolow na raty szukalbym taniej gdzie indziej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 na allegro są po ok 56-60zł te freezery za te 88 mogles dorwac juz katane albo cos podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Innymi słowy puściłeś na 5V ;) Masz może dane ile to jest obrotów badź dB (z tym chyba gorzej)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja na swoim abicie zrobilem tak ze przykleiłem wentylka od chipsetu do zalmana i poscilem na 5v...i nie robi nawet 32 pod obciazeniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jak juz pewnie Wiecie Jest mozliwosc odblokowania na naszych mobo Trybu SATA II oraz SLI ( to drugie nie przydatne praktrycznie) Pytanie czy ktos Robil juz taki Zabieg ? - z tego co czytalem na necie http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/AMD/120 i http://www.forumpcs.com.br/viewtopic.php?t=150399&start=0 Modzik dziala :D W przyszlym tyg Bede robil Rail MOda i zmieniach wyjca na chipsecie, wiec Sproboje polacztyc PINY za pomoca Olowkiem B2/4 (mam nadzieje ze bedzie to mozliwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...