Gość Kaaban Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 no ja też czekam przydało bo mi sie s-ata II B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 wlasnie napisalem do mnie pan Jasiek z siriusa i maja ostatnia DFI jutro bede ja mial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Moze mi ktos na szybko podac rozstaw otworow pod mostkiem :?: Bo chce sobie sprawic takie cus - zrobilo sie cieplej i polowka zlotego zalmana przestaje wystarczac :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Po skosie 52,5mm Co do moda na sata2... jak sobie sprawie kiedyś... ;) nowy dysk, to z pewnością zmoduje ;] O modzie to wiedziałem wczesniej, ale bardzo dobrze, że to zostało wspomniane i poszło do "ludzi" :) I co do ołówka... no niejestem pewnien czy sie to ołówkie uda zrobic... prędziej lakierem przewodzącym prąd lub po prostu cyną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 powinno dzialac normalnie olowkiem polaczone bo pamietam ze Wiele razy tak laczylem piny (np w Duronie :lol: ) poza tym na Tej :) stronie pisze " You can use a conductive pen or a pencil" tak wiec lajt %) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ładne klarowne zdjęcie. Nie zapomnij tylko pochwalić się jak tam efekty. GL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Moze mi ktos na szybko podac rozstaw otworow pod mostkiem :?: Bo chce sobie sprawic takie cus - zrobilo sie cieplej i polowka zlotego zalmana przestaje wystarczac :unsure: Będzie on pasował? Też bym sobie zmienił chłodzenie zalman nie dość ze dość mało wydajny to jeszcze duuuuży <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 to jakie wy te temperatury macie na Chipsecie ? Ja przesmarowalem chipa AS5 i wypolerowalem Wyjca na lustro i przy 1,5v mam 31 stopni (przed zabiegiem o ile pamietam 39-42 bylo) a Wy ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Będzie on pasował? Też bym sobie zmienił chłodzenie zalman nie dość ze dość mało wydajny to jeszcze duuuuży <_<No wlasnie nie bardzo :sad: bo rozstaw tam jest 54.8 a Swider podal mniejszy :? ale moze sie skusze bo bede bral od tego goscia Evercoola na grafe wiec jakby co to napisze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No wlasnie nie bardzo :sad: bo rozstaw tam jest 54.8 a Swider podal mniejszy :? ale moze sie skusze bo bede bral od tego goscia Evercoola na grafe wiec jakby co to napisze.. No to czekamy... Mi na zalmanie w stresie podchodzi pod 50.... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Kurcze ten czyujnik na chipsecie to jakis dziwny. Z lodem w ukladzie jak na porcu bylo 15 stopni to na chipsecie ciagle 31 ... czy to nie jest dziwne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Hmmm... może ten czujnik jest tylko gdześ obok chipsetu i tylko temp. otoczenia pokazuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Hmmm... może ten czujnik jest tylko gdześ obok chipsetu i tylko temp. otoczenia pokazuje?tez tak mysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 uu to fajnie mam jak u mnie pokazuje otoczenia prawie 50 to chipset sie tam musiał smażyć (dosłownie) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 albo mamy znowu do czynienia ze Zjeb... czytnikiem temp ... jesli chodzi o jego lokalizacje to najprawdopodbniej jest wbudowany w Chipa (tak jak w procku np tak jak w 6600 zreszta to ta sama tech wykonania) Kiedys polozylem czujnik termmoetru elektornicznego na radiatorze od Chipa .. pokazywal 31 stopi a w programie bylo 32-33 ... wiec jesli juz nie w chipie to napewno b.blisko niego - mozliwe ze bezposrednio obok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Najprostszym sposobem żeby to sprawdzić jest obejrzeć sobie PCB, czujnik powinien byc widoczny jeśli jest obok :wink: Edit: http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_s...TYPE=MB&SITE=US Hardware Monitor Monitors CPU/system temperature Monitors 5V/12V/3.3V/5VSB/Vbat/Vcore voltages Monitors the speed of the cooling fans CPU Overheat Protection function monitors CPU temperature during system boot-up Jak dla mnie to tam nie ma odczytu temp. chipsetu. Przynajmniej tak wynika za specyfikacji na oficjalnej stronie DFI Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak dla mnie to tam nie ma odczytu temp. chipsetu. Przynajmniej tak wynika za specyfikacji na oficjalnej stronie DFITo w takim razie speedfan wymysla sobie czujniki (kurcze ile ichz tam niby jest :o) ... tzn bierze je z kosmosu (oczywiscie nie mowie o poprawnosci odczytów) ale chociaz napiecia pokazuje dosyc poparwnie Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Hmmm... ja na tym twoim screenie nie widze nigdzie żeby speedfan pokazywal temp chipsetu. Edit: Nie chodzi o chipset ... chodzi o samą ilosc odzytow. Bo CPU to sprawdzam nTune a chipset niby tez tam jest. Aha :wink: Speedfan to chyba troche uniwersalny program, wiec odczytow moze miec troche wiecej :P Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Hmmm... ja na tym twoim screenie nie widze nigdzie żeby speedfan pokazywal temp chipsetu.Nie chodzi o chipset ... chodzi o samą ilosc odzytow. Bo CPU to sprawdzam nTune a chipset niby tez tam jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 a ja właśnie strzeliłem 2839 mhz na procku w spi 16m... jak ktoś powie zę kiepskie na niej jest o/c to zastrzele :wink: ps. miazga chyba mnie tak szybko nie dogonisz w spi bez winbondów na pokładzie B) kurde a w razie czego strzeele moda bo mi memków już brakowało i leća na dzielniku 133 :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ps. miazga chyba mnie tak szybko nie dogonisz w spi bez winbondów na pokładzie B) ma1y mi pożyczy wielbłądy i zjem Cie na śniadanie :D:D No ale ładnie, chociaz dobrze ze te 2839 wycisnąłes ... bo wczoraj było dosyć krytycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Mnie zjedzcie w pi16 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Mnie zjedzcie w pi16 :lol: gdybym tylko miał winbondy i dobre chłodzenie + oskalpowany cpu to moze bym powalczył...a tak to...lipa ;p brakuje mi "jedynie" 1min do Ciebie :lol2: Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 grzechu znajdz mi perełke to ja poszukam dobrych meków harego sie zje-będzie anty hary o/c team :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 grzechu znajdz mi perełke to ja poszukam dobrych meków harego sie zje-będzie anty hary o/c team :lol: :wink: jestem za :D :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Jakby ktos był z okolic Torunia to mozna by mojego pomęczyć na dobrej mobo, ale u mnie w miescie jakos malo pro ocerów ;p Wie ktoś moze czy da się podkręcić moherowy beret? Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Czekam czekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Czekam czekam :D nie ujmujac nikomu Mysle ze nie maja szans :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 nie ujmujac nikomu Mysle ze nie maja szans :D Powalczyć zawsze można, prawda ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 nie ujmujac nikomu Mysle ze nie maja szans :D why? memki ma fajne to fakt... procka miodzio ale na 0 stopnaich czy coś w tych granicach robił test... tak więc mod infinity+ dobry proc+ dobre meki+ suchy lodzik w rurze enta i misia sie puknie... :wink: niestety tych wrunków sporo jest..na razie szukam meków i sie moda zrobi... procka mozę coś grzechu trafi... a di to już działka enta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...