Dyga Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam wieże Hi-Fi Technics SH-EH 560 i mam ją podpięta do mojego kompa mam zintegrowaną kartę muzyczną z płyta główną. Moje pytanie brzmi następujaco czy jak bym zakupił http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5342...94759325f4f454d to czy by się mocno poprawiła jakość dzwięku? Czy warto jest zainwestowac w tą kartę muzyczna? Na kompie słucham bardzo dużo muzyki, ogladam filmy i gram. Z góry dziękuje za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Ja sie przesiadam w SB liva! i będzie duża różnica a co dopiero przy zintegrowanej, bierz i nie pytaj sie tutaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Wiele zależy jaka to zintegrowana, ale zwykle to tani kodek AC 97 i beznadziejne przetworniki C/A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Mam wieże Hi-Fi Technics SH-EH 560 i mam ją podpięta do mojego kompa mam zintegrowaną kartę muzyczną z płyta główną. Moje pytanie brzmi następujaco czy jak bym zakupił 1722746[/snapback]Z tego co widzę w podpisie, jakość dźwięku generowanego przez Twoje mobo jest nieciekawa( znam tą płytkę i dźwięk wydobywający się z niej). Bezwzględnie jeśli masz dobre ucho i końcówki systemu, usłyszysz różnicę. Wiele zależy jaka to zintegrowana, ale zwykle to tani kodek AC 97 i beznadziejne przetworniki C/A. 1722961[/snapback] Jeśli chodzi o przedtworniki to AD/DA :) I napewno jest to AC97. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Jeśli chodzi o przedtworniki to AD/DA I napewno jest to AC97. 1723380[/snapback] Legenda do tego co pisze Kyle Przetworniki C/A -> przetworniki Cyfrowo - Analogowe. koniec DaRoN napisał natomiast: z angielskiego Analog-Digital/Digital-Analog Edytowane 28 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 jakosc dzwięku bedzie o niebo lepsza:) bierz, za te cene nic lepszego nie znajdziesz, a ac97 jest do d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) a czy ktoś ma podłonczoną wieze do kompa poprzez tą kartę muzyczną i jest duża róznica czy ja ją usłyszę w słuchaniu muzyki Edytowane 30 Października 2005 przez Dyga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 a czy ktoś ma podłonczoną wieze do kompa poprzez tą kartę muzyczną i jest duża róznica 1723585[/snapback] Ja łączyłem kiedyś całkiem dobrą wieżę firmy sharp (drewniane kolumny, audiofilsko nastawione brzmienie) , na zintegrowanej było tragicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 W kartach dźwiękowych co są na płytach głownych to są przebicia i słychać takie buczenie w głośnikach. Ja zrobiłem przesiadke z zintegrowanej na jakiegoś najtańszego minta i słyszę różnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 a u mnie jest nawet dobrze i nie wiem czy się opłaca kupywać tą kartę dżwiekowo czy jest warto czy ta róznica w jakości dzwięku będzie zauważalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Póki samemu się nie sprawdzi to najwyżej możemy sobie gdybać, każdy ma bardzo osobistą percepcję dźwięku nawet w tych samych warunkach raz nam muza leży a raz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...