xaris1 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam, Przecztyalem duzo komentarzy, które publikujecie tutaj, ale w dalszym ciagu mam dylemat , co do plyty głownej pod Smprony:d Chcialbym zeby plyta ta dawala duze mozliwosc podkrecania i w gole byla najlepsza w swoim przedziale cenowym :D Znalazlem dwie, ktore najczesniej byly przez was wymieniane [AMD][754] Płyta Epox 8KDA3I rev.3.2 oraz Gigabyte K8NS rev. 2.0 w wersji 1,1 chyab juz nie dosante: d Wiec najbardzije zalezy mi na mozliowasiach overclockerskich:D ale caloksztalt rowniez sie liczy, ocenicei :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 K8NS ma ograniczenie napięcia na pamięci do (bodajże) 2.7V. Może nowszy bios to załatwi, ale pewności nie ma. Epox daje więcej "mocy". Ogólnie Epox to raczej marka egzotyczna - coś jak samochody Volvo - są dobre, ale z jakiegoś powodu ludzie kupują bardziej popularne marki. Gdy ktoś jednak spróbuje Epoxa, to raczej już przy nim zostanie. Jako zadowolony użytkownik Epoxa, nie muszę się zastanawiać - mój wybór jest bardzo oczywisty: 8KDA3I. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 niestety epox tesh ma ograniczenie napięcia na pamięć do 2.8 i doopa żeby epoxa dobrze rozbujać trzeba mieć dobre pamiątki, ja takowych nie posiadam i pozostaje przy fsb 250x8 Ale prawdą jest że płytka jest świetna pod wzgledem stabilności!! Także jak ci zależy bardziej na stabilnosci niż na oc to wybral bym bez wątpienia epoxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Mój brat ma epoxa i jest bardzo dobry, sam też jechałem na jego kompie przez pare lat (co prawda na s A) i zawsze było wszystko OK... Ale przyznam, że moja płyta jest stabilniejsza... (tylko ta prędkość :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...