Skocz do zawartości
xaris1

Epox Vs Gigabyte ? Co Lepsze? :d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przecztyalem duzo komentarzy, które publikujecie tutaj, ale w dalszym ciagu mam dylemat , co do plyty głownej pod Smprony:d

Chcialbym zeby plyta ta dawala duze mozliwosc podkrecania i w gole byla najlepsza w swoim przedziale cenowym :D

Znalazlem dwie, ktore najczesniej byly przez was wymieniane

[AMD][754] Płyta Epox 8KDA3I rev.3.2 oraz Gigabyte K8NS rev. 2.0

w wersji 1,1 chyab juz nie dosante:

d

Wiec najbardzije zalezy mi na mozliowasiach overclockerskich:D

ale caloksztalt rowniez sie liczy, ocenicei :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K8NS ma ograniczenie napięcia na pamięci do (bodajże) 2.7V. Może nowszy bios to załatwi, ale pewności nie ma. Epox daje więcej "mocy".

Ogólnie Epox to raczej marka egzotyczna - coś jak samochody Volvo - są dobre, ale z jakiegoś powodu ludzie kupują bardziej popularne marki. Gdy ktoś jednak spróbuje Epoxa, to raczej już przy nim zostanie.

Jako zadowolony użytkownik Epoxa, nie muszę się zastanawiać - mój wybór jest bardzo oczywisty: 8KDA3I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety epox tesh ma ograniczenie napięcia na pamięć do 2.8 i doopa

żeby epoxa dobrze rozbujać trzeba mieć dobre pamiątki, ja takowych nie posiadam i pozostaje przy fsb 250x8

Ale prawdą jest że płytka jest świetna pod wzgledem stabilności!!

Także jak ci zależy bardziej na stabilnosci niż na oc to wybral bym bez wątpienia epoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi