Skocz do zawartości
glo

6600ge Zalman...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam karte GALAXY 6600 GE PCI-e pamięci DDR3 1.6ns (radiatory na pamieciach) wersja bez zalmana. I tak pojawia sie problem o/c, poniewaz dojechałem tylko do 520/1020 dalej juz mam artefakty w Counter-Strike:Source oraz NFS:MW. Dodam ze karta bo ostrzej grze parzy :/ Macie rade na to zebym mogł ja bardziej podkrecic ???

Podaj jaką masz temp GPU ? (ze sterowników nvidii)

Jak można sflashować 6600ge bez stacji dyskietek ??

Edytowane przez Elgreen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio szukam vmoda do naszej karty, i pomyslałem ze napisze temat na jednym zagranicznym forum na którym od niedawna pisze. Jak sie okazało, userzy tamtego forum z za oceanu wogóle nie znają Galaxy 6600GE. Zresztą zobaczcie jakie odpowiedzi otrzymałem :lol:

http://forums.anandtech.com/messageview.as...8&enterthread=y

Zaraz porobie jakies screeny zeby im udowodnić ze jednak cos takiego istnieje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha ze swojej strony bardziej polecę z zagranicznych forum rage3d :) co prawda bardziej jest nastawione na ATi ale i z nV panowie nie mają problemów :), a i pytanko- GE jest tylko na PCI-E? Bo chcę kupić ultimate na agp ale skoro GE to w sumie to samo ale tańsze to po co przepłacać :D kwestia tylko czy na agp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem ze sporo osób pyta o tą kartę w topicu o GF6600/6600GT, i coraz więcej osób ma te karty, myślę nad zrobioeniem FAQ na temat Galaxy6600GE :> co o tym myslicie :>?

Jestem za !!! W przyszlym tygodniu bede mial te karte. Ta sama wersja co Niemiec za 370zł. Gosc mowi ze mu w 3dm1 wywala 24,5k :D !!!

No ale jaki on ma sprzet :D. Opteron :( - ja Semp 939 3000+. Ile gdzie bedzie pkt w 3dm3 przy taktowaniach 550/1130 ??? Jakich sterow najl;epiej do niej uzywac???

PS. Tak wogole to jestem za przyklejeniem tematu. Nie jest to taka zwykla 6600. Tylko Galaxy takie robi :D. A myslalem ze to taka dupna firma. Moze jakas petycja (czyt. prosba) :P o przylepke do modow - na pierwszej stronie FAQ???

Edytowane przez lfanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za !!! W przyszlym tygodniu bede mial te karte. Ta sama wersja co Niemiec za 370zł. Gosc mowi ze mu w 3dm1 wywala 24,5k :D !!!

No ale jaki on ma sprzet :D. Opteron :( - ja Semp 939 3000+. Ile gdzie bedzie pkt w 3dm3 przy taktowaniach 550/1130 ??? Jakich sterow najl;epiej do niej uzywac???

PS. Tak wogole to jestem za przyklejeniem tematu. Nie jest to taka zwykla 6600. Tylko Galaxy takie robi :D. A myslalem ze to taka dupna firma. Moze jakas petycja (czyt. prosba) :P o przylepke do modow - na pierwszej stronie FAQ???

Ja na 555/1155 miałem cos lekko ponad 9500pkt. Stery to 81.98. Niech się wypowie jeszcze kilka osób, bo nie wiem czy warto zaczynać prace nad FAQ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie warto...

zobacz ile osob sie tutaj wypowiada, posty u gory strony sa z lutego..sam mam ta karte i ubolweam ze ten topic tak kuleje...

pozatym co mozna pisac o jednym modelu karty..

naprawde szkoda Twojego czasu i energii ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie warto...

zobacz ile osob sie tutaj wypowiada, posty u gory strony sa z lutego..sam mam ta karte i ubolweam ze ten topic tak kuleje...

pozatym co mozna pisac o jednym modelu karty..

naprawde szkoda Twojego czasu i energii ;]

Hehe no po częsci prawda, ale ciągłe odpowiadanie w topicu 6600/6600GT na pytanie "a co to jest Galaxy6600GE" troche juz nudzi, tak to można by zapodac linka do FAQ i problem z głowy :P Jakby ktoś opracował vmoda to topic by się rozkręcił, karta ma potencjał, ale napięcia brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no po częsci prawda, ale ciągłe odpowiadanie w topicu 6600/6600GT na pytanie "a co to jest Galaxy6600GE" troche juz nudzi, tak to można by zapodac linka do FAQ i problem z głowy :P Jakby ktoś opracował vmoda to topic by się rozkręcił, karta ma potencjał, ale napięcia brakuje.

Jestem jak najbardziej ZA !!! Ale jesli chodzi o FAQ - to moze napisali bysmy go wspolnie czy cus w tym stylu. Czasu nie skzoda, bo jak sie nie ma co robic to mozna przynjmniej napisac cos uzytecznego. A ta karta z tego co tu wyczytalem naprawde jest "inna" - rozni sie od innych 6600.

Pozdro i zachecam do napisania FAQ.

Ps. A na tych zagranicznych forach nie jeszcze z VMODEM nie wydumali ??? Przez bis nie da sie zmienic napiecia ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta ma seryjnie 1.4v, jest zworka umożliwiająca podbicie napięcia do 1.42v, a z BIOSu nie mozna, bo chyba zadna 6600GT nie ma tablicy napięc do 1.5v. A na zagranicznych forach...:lol2: na jednym, nie wiedzieli co to jest 6600GE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po kiego fuck na teat tej karty?? jedyne czego mnie trzeba to V mod na core i mem, katra papu chce :D

No wiesz teraz jest moda zeby w sigu mieć najwiecej opracowań i FAQów :lol2: nie no myslałem ze sie moje siedzenie caly dzien na tweaku przyda :P a vmoda musi ktos opracowac kto sie zna na elektronice, wiec tą osobą nie bede ja bo nigdy w życiu nie mialem lutownicy w ręce :lol2:

PS-> motto wszystkich vmodów - z akumulatorem na jajach jeszcze nikt nie kłamał :lol:

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio szukam vmoda do naszej karty, i pomyslałem ze napisze temat na jednym zagranicznym forum na którym od niedawna pisze. Jak sie okazało, userzy tamtego forum z za oceanu wogóle nie znają Galaxy 6600GE. Zresztą zobaczcie jakie odpowiedzi otrzymałem :lol:

http://forums.anandtech.com/messageview.as...8&enterthread=y

Zaraz porobie jakies screeny zeby im udowodnić ze jednak cos takiego istnieje ;]

brawo, prosić o v-moda na anandtechu :lol: Tylko XS, daj fotki karty, tylko bardzo dokładne! by ukazywały całe PCB, skontaktuj się ze mną albo załóż temat na XS w dziale "V-mods", kilka legend na poczekaniu wymyśli Ci vmody do graficzki :wink:

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Na mojej wersji nie dawało rady :/ 84c w stress to jednak było za duzo, i wymieniłem na pentagrama AL.

84 po OC czy bez OC? Na jakich taktowaniach było to 84C?

Ile dałeś za penta? No i ile jest na pentagramie C?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

chce zmienic asusa x1300pro na Galaxy GeForce 6600 Gamer Edition 128MB.

karte chce kupic w esc.pl. Jedna rzecz mnie martwi poniewaz w opisie jest napisane ze karta ma 4 potoki. Czy to mozliwe ?

http://www.esc.pl/index.php?cPath=71_73

Moze ktos moze mi wyjasnic czemu wersja z zalmanem ma duzo gorsze taktowania ?

Interesuje mnie tez glosnosc chlodzenia (wersja nie z zalmanem)- generalnie cenie sobie cisze w kompie

Bede wdzieczny za pomoc bo do jutra rana musze sie zdecydowac :)

Edytowane przez Isamu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi