IamWeasel Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 W planach mam wymianę 2x512 Hynix D43 na jakieś 2x1GB. Prosiłbym o radę, bo mam pewne wymagania. Hynixy chodzą max na 255mhz przy 3-3-3-8 2T. Napięcie standard. Komp chodzi cały czas na 244mhz i Hynixy są stuprocentowo stabilne. Chciałbym, żeby te nowe kostki tez były stabilne na 244mhz. Nie chcę też szaleć z ceną, niech będzie 650zł. Moga być używki. Da się coś wykombinować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Witam Mała poprawka, wynik juz nie jest taki imponujący, wieczorem jeszcze spróbuję co nieco się poprawić...tym razem juz zadnych zastrzeżeń być nie powinno :lol: Na wyniki nie zwracajcie uwagi w pi32mb bo normalnie pracowalem podczas testu...stronki otwierałem i tak nie ma się czym chwalic bo proc był słabo podkęcony... :-| http://img213.imageshack.us/my.php?image=gskillpi322ow.jpg a sprawdzalem memtesta na tych ddr600 i przechodził bez błedów przy wyłaczonym ODC pozdRo mały update http://img338.imageshack.us/my.php?image=max9cw.jpg wiecej juz sie chyba nie da... jak dla mnie to i tak rewelka! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Blue, naprawdę ładny wynik, kopara mi opadła, przepiękne osiągi w SiSoftware Sandra. Dla mnie to jesteście niesamowici, bawicie się pamięciami jeden dzień i odrazu wiecie na co je stać. Ja swoje mam już kawał czasu i dalej lipa, a czuje że mogą więcej. Pewnie w moim przypadku to takie TeamGroup-y Xtreem, 280MHz by nie skoczyły. Hehe Panowie jest możliwe wyciśnięcie takich osiągów w SiSoftware Sandra przy powiedzmy 250 MHz, którymi timingami trzeba kombinowac żeby ta wydajnośc skoczyła? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Tylu MHz taimingami nie nadrobisz (mowie o wynikach w sandrze) gdyz tam jest pomiar przepustowości, czyli z grubsza tylko MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) dzięki chłopaki!! jeszcze troszkę powalczę ale cięzko będzie dobić do tych 295 , przy 295 to pi1mb policzy ale wyżej nie ma co liczyć (jeszcze nie zwiększałem V na pamieciach do 2.9v :lol: ale wątpie aby to coś dało:) pozdRo Edytowane 2 Maja 2006 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 wynik rewelacja czym najlepiej testowac pamieci w 3d ? jaki mark jest najwrazliwszy ? 2001 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 wynik rewelacja czym najlepiej testowac pamieci w 3d ? jaki mark jest najwrazliwszy ? 2001 ? 3DM2003, mi sie najczesciej wywala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 witam chcialbym sie cos dowiedziec na temat pamieci 2x1gb Crucial Na Kościach Micron -5b D jakie max ich ocJeżeli to te: CT12864Z40B. 16TD2 na kościach Micron -5 BD to może ok. 225-230 się da.Wiem bo miałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Bardzo ladne 295MHz, Blue! :) Trafily sie Tobie naprawde te moze 5-10% UCCC :) Gratuluje! EDIT: Ooops... To bylo ~293MHz :) Co i tak jest rowniez super! Edytowane 2 Maja 2006 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) będę atakował 295:) thx! Jutro spróbuję zaatakowac:) Edytowane 2 Maja 2006 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Dostalem dzis HZ i lipa, wychodzi na to ze zatrzymuja sie przy 265 MHz proba dania 270 i Primie sie sypie i po chwili reset. Probowalem ustawien Auto i ustawienia Tweakowiczow z rankingu i nic. Sprawdze na drugiej plycie ale chyba zle trafilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Dostalem dzis HZ i lipa, wychodzi na to ze zatrzymuja sie przy 265 MHz proba dania 270 i Primie sie sypie i po chwili reset. Probowalem ustawien Auto i ustawienia Tweakowiczow z rankingu i nic. Sprawdze na drugiej plycie ale chyba zle trafilem.czyli tak jak moje OCZty; rekordu nie ma ale wydajność i tak jest super :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Wiesz po Crucialach to zadna rewelacja ale chyba bede musial sie tym zadowolic. Chociaz mam druga DFI w domu zobacze na niej a za 2 tygodnie kupuje drugie HZ dla kolegi to potestuje ktore lepsze i sobie zostawie Edytowane 5 Maja 2006 przez Sssaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 to ja widzialem takie ktore 255 robily na maxa:) wiec nie masz co narzekac - seria zaczynala sie od 603........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Dostalem dzis HZ i lipa, wychodzi na to ze zatrzymuja sie przy 265 MHz proba dania 270 i Primie sie sypie i po chwili reset. Probowalem ustawien Auto i ustawienia Tweakowiczow z rankingu i nic. Sprawdze na drugiej plycie ale chyba zle trafilem. ja tak samo trafiłem na lipne kości i robią mi 266 max i 270 za piero nie poleca a też mam serie zaczynająca sie od 603........... nie to co moje stare geile ultra x 250 robiły na dużo lepszych timingach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Wiesz po Crucialach to zadna rewelacja ale chyba bede musial sie tym zadowolic. Chociaz mam druga DFI w domu zobacze na niej a za 2 tygodnie kupuje drugie HZ dla kolegi to potestuje ktore lepsze i sobie zostawie Dobrze miec takiego kolegę. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Dla kolegi to nie ma roznicy chce miec tylko 2GB zeby 250MHz chodzily do grania to mu wmowie HZ zebym mogl sobie wybrac. Moja seria zaczyna sie od 604.. ________________________________________________________________________________ _________________________ ________________________________________________________________________________ _________________________ Powiedzcie mi co moze byc powodem ze w Windzie moge ustawic dzielnik dla pamieci inne niz 100 i mi chodzi, nawet pamieci 270 (proc 9*300 dzielnik 183 pamieci 270) chodza a jak w Biosie dam inne niz 100 to zamiast napisac Bios checksum OK jest reset?? Edytowane 6 Maja 2006 przez Sssaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 u mnie jest tak samo z alfami. w biosie jak zmieniam, to komp nie wstaje, a jak z windy, to nie ma zadnego problemu. w koncu pomieszalem troszke biosami i da sie na sztywno z biosu ustawic jakies 2 czy tam 3 kombinacje przy ktorych normalnie sie uruchomi. to mnie jednak nie zadowala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Wie moze ktos jak sie sprawuja Samsungi UCCC 2x1GB?? Podkrecaja sie tak jak G.Skille czy troche slabiej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 ogolnie slabiej , ale jak wszedzie mozna trafic na dobre sztuki jak i kompletne padaki -dotyczy to zarowno gskili jak i uccc oemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Moj chipset idzie max stabilne jakieś 250mhz i zastanawiam się, czy warto kupowac g.skille, czy kupić jakieś A-Daty i jechać na 400mhz. G.skillom mógłbym podkręcić trochę timingi, skoro jechałyby na 250mhz, prawda? Benchmarki mnie nie interesują. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 UCCC maja wysokie timingi nawet przy niskim taktowaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 sluchajcie - szybie pytanko ktore brac i na czym one sa 1. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21547 2. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22526 3. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25568 4. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25569 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 mam dziwny problem z a64tweakerem, otoz jak chce zmienic sobie max async latency to jak biore na 8ns, zrobie set i zrestartuje kompa to nie zapamietuje tych ustawien. Jak wezme "apply set on startup" tez jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ustawilem tak dla proby przy 270 TRAS na 3 czyli 3-4-3-8 i Prime chodzil ponad 20 minut potem stop. moze da sie tak ustawic probowal ktos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 sluchajcie - szybie pytanko ktore brac i na czym one sa 1. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21547 2. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22526 3. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25568 4. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25569 ja bym wziął prawdopodobnie te trzecie,ale są tu lepsi spece ode mnie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Ja bym brał czwarte. Na starcie najwyżej MHz, a po drugie patrząc po rankingu to z tych co podałeś chyba najlepsze. Pozdr Edytowane 9 Maja 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ja bym brał czwarte. Na starcie najwyżej MHz, a po drugie patrząc po rankingu to z tych co podałeś chyba najlepsze. Pozdr Całkowicie się zgadzam z kolegą tylko 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 moze komus sie przyda http://www.pureoverclock.com/article35.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 dzieki za odpowiedzi. pamiatki wybrane. przesylka w drodze (w prawdzie to nie dla mnie, ale jak sie dowiem jak chodza, to nie omieszkam poinformowac) pozdro @Nierealny - fajny link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...