Skocz do zawartości
Niemiec

Wymiana Platformy ;]

Rekomendowane odpowiedzi

chyba wreszczie dojrzalem do zmiany platformy ;] niestety fundusz mam ograniczony i po glowie chodza mi 2 opcjie:

- cos z AGP czyli k8ns (malo v na ramy, ale cena fajna) i dfi LP nf3 250, ale jej cena jest taka sama jak infinity na 939 a to juz nie jest fajne :/

- cos z peg - dfi infinity 3,2v na ram, wysokie vcore itp, Epox 8NPA7I - chyba to samo co DFI, tylko troche nizsze vcore. ceny sa dosc przystepne.

procek tu w gre wchodzi 2600+ lub 3000+ z racji mnoznika 9. tylko zauwazylem, ze procki dosc znacznie podrozaly ostatnimi czasy.

i tu zaczynaja sie chodzy, bo bylaby 3 opcja, ale nie moge nigdzie znalezc sempa na 939 sprzedaawanego luzem, bo w komplecie z infinity na 939 bylaby to bardziej przyszlosciowa platforma, ktora pozwolilaby w przyplywie checi i gotowki zmienic procka na cos co sie bedzie chcialo krecic typu opek lub cos innego.

i tu mam problem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brał infinity na s754 i do tego sempa 2600+ a mozę nawet 2500+ - jak to infinity dochodzi szyną proca w okolice 370-380 to wreszcie ten procek nabiera sensu...

W komputroniku jest coś koło 315zl, ale np już w imperium 305 - ew. znizki dla forumowiczów :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mam zagwostke, bo oba kompleciki bylyby fajne:

infinity 754 i 2600+

infinity 939 i 3000+

kto wie czemu sempy na 754 tak podskoczyly, bo 3000+ w olsztynie kosztuje prawie 370pln a 2600+ prawie 270 :/

za 754 po trochu przemawia cena i wieksze OC, ale w chwili obecnej roznica nie jest juz tak duza z racji drozszych prockow. za 939 przemawia wieksza mozliwosc rozbudowy, bo turiony kosztuja $$$ i jeszcze wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec => kup sobie 939 na PCI-E !! Nie cofaj sie !! Lepiej dolozyc i pojsc naprzod !! Nie warto znowu wchodzic w AGP, lepiej dolozyc ! Wiem bo tez chce zmienic platforme i musze zmienic graficzna :/ Troszke to kosztuje ale trzeba isc do przodu a nie sie cofac :/ Naprawde lepiej poczekac...

P.S. Bede mial k.graficzna z podpisu do sprzedania =] Chce ktos ? :D ( cena ok 600 zl - na gwarancji... , nie krecona )

Edytowane przez tazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nie masz podpisu :P

po drugie ja to wiem, ale jeszcze nie wiem czy moje konto to wie.

po trzecie przez jakis czas i tak bedzie grafa na PCI-not-EXPRESS :P

wildcherry => jest maly zonk z PCP, bo nie maja infinity na 939 :|

hehehe

fajny tekst ;]

ja mysle ze skoro nie bedzie na poczatek grafy to najlepiej plyte z pcie. po co sie cofac. ale reszrta to juz problemme..... ah te fundusze, straszna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kszonek czym chlodzisz sowjego procka ?

I jesio jedno, dokladac do patriotow czy kupic twinmos ?

Heh w jakims sklepie byl podpis nie sprzedajemy odradzamy (dotyczy twinmos)

Tak pozatym wszystko hula jak trzeba na dfi ? tzn nv active armor :P slawetny itd

Jestem ciekaw czy mozna swobodnie korzystac z wszystkich funkcji ktore przewidzial producent ..

( a nie zawsze wszystko przewiduja bueh)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Kszonek czym chlodzisz sowjego procka ?

I jesio jedno, dokladac do patriotow czy kupic twinmos ?

Heh w jakims sklepie byl podpis nie sprzedajemy odradzamy (dotyczy twinmos)

Tak pozatym wszystko hula jak trzeba na dfi ? tzn nv active armor :P slawetny itd

Jestem ciekaw czy mozna swobodnie korzystac z wszystkich funkcji ktore przewidzial producent ..

( a nie zawsze wszystko przewiduja bueh)

Nie rób tu OT. Niemiec ile masz na to kasy, a może jak byś coś sprzedał z tego podpisu to wtedy by doszło troche gotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi