Gość Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam! Gościu z allegro sprzedaje hynixy po dosyć niskich cenach. Zastanawiam się, czy nie zamienić swoich twinków 2x256 na te hynixy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71761034 W przyszłym miesiącu chciałbym dokupić taką samą kość. Jak myślicie, wyciągnę na nich chociaż te 230mhz @ 2-3-3-7? Słyszalem ze te pamięci chodzą nawet na 2-2-2-11. Powiedzcie czy duże jest ryzyko, że te kostki wyciągną mniej niz moje twinki (211mhz @ 2-3-3-7). Słyszalem ze takie parodie się zdarząją :/ Doradźcie cos bo jestem zdesperowany :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Proszę o odpowiedź bo zależy mi na czasie. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 No więc cena atrakcyjna, ale nie sądze że na FSB >200 zjedziesz z defaultowego CL=3.0 na CL=2.0, jak powszechnie wiadomo Hynixy nie są stworzone do niskich timingów. FSB=230 może osiągniesz, ale na CL=2.5 (choc prędzej na 3.0), z tym że różnica w wydajności między CL=2.0 a CL=2.5 jest niewielka, to zejście CL=3.0 -> 2.5 daje znaczący wzrost w benchmarkach. Więc lepiej wyciskać wyższe FSB niż walczyć o CL=2.0. PS. W sigu masz źle wklepane tagi. PPS. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Ja na Twoim miejscu bym nie zmieniał. A tak poza tematem zmniejsz ilość linijek w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Skoro już tu jestem, to podepnę się: Rozważam na Allegro - ceny przybliżone (w zależności od CL): Elixiry -> 158-168PLN Kingstony -> 168-190PLN Corsair -> 170-190PLN Obecnie na mojej płycie nawet Noname 400MHz, to przesada, ale tak na przyszłość to coś bym kupił. I mam poważny dylemat: Brać Elixiry 400 CL3 (po najniższej linii oporu), czy około 30 PLN droższe Corsair/Kingston CL2.5? Czy wzrost wydajności będzie wart te 30-40 PLN (cena nowej klawiatury, która prosi się o wymianę). Mówiąc o wydajności mam na myśli podpięcie tego do Epoxa na s754 tak koło wakacji. A może coś jeszcze innego w tej cenie? Jak się zdenerwuję (a dużo mi nie brakuje), to jeszcze dziś kupię.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Ja na Twoim miejscu wziął bym Corsairy, może ze względu na to że słyszałem pochlebne opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Hmm.. Ja też słyszałem wiele dobrego o nich. O Patriotach jeszcze więcej i HyperX-ach. Tylko mój problem polega na tym, czy wzrost wydajności będzie wart tych 30 PLN? Dla np 5% wydajności, to wg mnie nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Myśle że warto, ale niech inni też sie wypowiedzą. A tak wogóle 30zł to chyba nie majątek?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Ok. Poddaje się. Skuszę się na Corsair (512 M, 400MHz, CL2.5), tylko które? http://allegro.pl/show_item.php?item=70695487 http://allegro.pl/show_item.php?item=70776604 http://allegro.pl/show_item.php?item=71356172 Ceny są dość wyrównane, ale mimo wszystko rózne. Mój problem jednak polega na tym, iż na żadnym z pudełek nie pisze nic o CL. 1. Jaką mam gwarancję, iż to są CL2.5? 2. Kupował ktoś u któregokolwiek z powyższych sprzedawców? U kogo brać? Edit: Kupiłem już na "pierwszej lepszej" (czytaj: pierwszej). Będą koło wtorku lub środy. Edytowane 12 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...