uff...AR Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 MYC CZY NIE MYC - OTO JEST PYTANIE bo sie wlasnie spieram o to z dziewczyna ktora ma odmienne zdanie niz ja. PLEASE HELP LOL ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 zalezy jaki ? taki w woreczkach - gotowy do gotowania, czy taki w opkaowaniu jak np maka ;) jesli te drugie to najpierw wybierz "odpadki" i przeplucz pod bierzaca woda :) - ja tak robie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Oczywiście! Potem jeszcze przez conajmniej 20min płukasz w Domestosie! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Oczywiście! Potem jeszcze przez conajmniej 20min płukasz w Domestosie! :P Wyatarczy 5 w Wodzie Królewskiej(chemiki :D wiedzą, oczym mówię) PS. Wode Króleską mozna także rozumieć inaczej(i twedy wszyscy wiedza o czym mówię) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Oczywiście! Potem jeszcze przez conajmniej 20min płukasz w Domestosie! :P Wode Króleską mozna także rozumieć inaczej(i twedy wszyscy wiedza o czym mówię) :lol: :lol: :lol: ale zajebiste !! :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 JA bym tam wlozyl go do pralki, wlal w/w Wody Krolewskiej wlaczyl wirowke i ............ poczekal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Ja jestem przekonany, że ryżu przed gotowaniem się nie myje!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 rownie dobrze mozna zjesc surowy ;) ale z jakimi konsekwencjami :? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zamiast gotować, zrób sobie prażony ryż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zamiast gotować, zrób sobie prażony ryż :) po co ma robic nie moze kupic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 wielkie dzieki za wszelkie sugestie - ugotowalem bez mycia. ale z ta woda i pralka to musze sprobowac kiedys - nakarmie psa lbu siostre ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Następnym razem usmaż, ugotuj, wypierz, przypiecz, zalej woda, wymieszaj [w kolejności]. :twisted: ...i daj psu do zjedzenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jako praktyk powiem (troche poniewczasie) ze ryz mozna myc - wtedy dostajesz każde ziarnko osobno. Albo nie myć i wtedy dostaniesz klajser do jedzenia pałeczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 zalezy jaki ? taki w woreczkach - gotowy do gotowania, czy taki w opkaowaniu jak np maka ;) jesli te drugie to najpierw wybierz "odpadki" i przeplucz pod bierzaca woda :) - ja tak robie :P I ja też :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 bierzesz szmatke i myjesz kazde ziarenko z osobna - to takie oczywiste :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Oczywiście! Potem jeszcze przez conajmniej 20min płukasz w Domestosie! :P Wyatarczy 5 w Wodzie Królewskiej(chemiki :D wiedzą, oczym mówię) PS. Wode Króleską mozna także rozumieć inaczej(i twedy wszyscy wiedza o czym mówię) Pamietaj kucharzu mlody, do ryzu uzywaj zawsze krolewskej wody! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 bierzesz szmatke i myjesz kazde ziarenko z osobna - to takie oczywiste :lol:ja jeszcze slyszlem ze dobrze jest ziarenka poprzekuwac szpilka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 LOL dobre :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jako praktyk powiem (troche poniewczasie) ze ryz mozna myc - wtedy dostajesz każde ziarnko osobno. Albo nie myć i wtedy dostaniesz klajser do jedzenia pałeczkami. udalo mi sie nie myjac dostac kazde ziarnko osobno. dodalem do wody troche oliwy (chyba pomoglo). w kazdym badz razie to byl moj pierwszy raz ;] jesli chodzi o ryz ma sie rozumiec 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 hehe :P neizle big lol z wszytkich postow :P Ale ja mysle ze przeplukax w kwasiku :-0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 JA bym tam wlozyl go do pralki, wlal w/w Wody Krolewskiej wlaczyl wirowke i ............ poczekal. Zalezy jaka to by byla woda krolewska. albo by ci wypalilo dziore przez pralke i w podlodze, albo pralka zaczwela by swirowac po calej łazience. tak czy inazej musiał bys wzywac Henryka Zająca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Hm... A czy makaron myjesz przed ugotowanie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 to ja podziele sie raczej przykrym doswiadczeniem n/t ryzu w torebkach :( JAK KTOS KUPUJE RYZ W SKLEPIE HIT :x moze w innych marketach HIT jest podobnie :!: PS problem dotyczy tez platkow sniadaniowych NESTLE :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 to ja podziele sie raczej przykrym doswiadczeniem n/t ryzu w torebkach :( JAK KTOS KUPUJE RYZ W SKLEPIE HIT :x moze w innych marketach HIT jest podobnie :!: PS problem dotyczy tez platkow sniadaniowych NESTLE :x To pewnie tzw "Mala Al Kaida" czyli mrowki Bin Ladena (dawniej mowki faraona). Pewnie roznosza waglika po wszystkich ziarenkach wiec bez domestosa lub wody krolewskiej sie nie obejdzie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 myje sie myje tylko sie nie wyrzyma :) a jak będziesz tarmosił od czsu tą torebkę z ryżem to nie zrobi się z niej klej(bedzie na sypko nie szybko) :) lol woda królewska lol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ja raz w ryżu znalazłem małego sasuszonego robaczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 to ja podziele sie raczej przykrym doswiadczeniem n/t ryzu w torebkach :( JAK KTOS KUPUJE RYZ W SKLEPIE HIT :x moze w innych marketach HIT jest podobnie :!: PS problem dotyczy tez platkow sniadaniowych NESTLE :x Taki mały OT: Moja mama znalazła w kupionej na ryku gorczycy mysie kupy!!! Uważajcie co zjadacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 "...używaj flasha raz w tygodniu..." BASTA ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 nie jestem chemikiem co to jest woda królewska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 jest to plyn (daltego woda) ktory rozpuszcze zloto (dlatego krolewska) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...