Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Mam kompa jak z podpisu, i mam pare pytan do was. Chcialbym dokupic 256 ramu. I tak: czy bedzie zauwazalna poprawa w grach? Bo chcialbym wlasnie kupic 256 ramu, potem jakiegos radka 9800... i tylko problem twki w tym, czy sie oplaca. Bo nie chce kupic tej pamieci, jezeli nie byloby poprawy w FPS'ach itp... aha i czy moja zasilka by pociagnela dodatkowa kosc i grafe (9800)? Aha i mam tez pytanie, czy lepiej kupic te ramy, czy moze te karte? Co najpierw polecacie? Edytowane 12 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Lepiej kup teraz kartę, natomiast nie da się ukryć że powinieneś mieć 1Gb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 A ja obstawialbym przy 512MB ramu Co z tego ze bedzie szybka karta kiedy dysk bedzie mu non stop mielil?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Generalnie on musi zmienić kartę i dokupić ramu. Bez ramu będzie miał freezy, a bez wydajnej karty slideshow. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Ja również zalecałbym 512 MB RAM (256 się nie opłaca). Wczoraj zainstalowałem demko NFS MW, detale na minimum, ale tylko 256MB na pokładzie i rewelacji nie ma, bo cały czas jeździ po dysku. Wypadam za zakręt, a tu się droga ładuje. :| Edit: GB R9550 nie jest jeszcze taka zła - chwilę pociągnie. Tu RAM robi "zła robotę". Edytowane 12 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 to mowicie aby dokupic 512 a potem kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 ram=>> zasilacz =>> grafa Według mnie to w takiej kolejności powinno być skoro w podpisie ma feel'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Hmm jestes pierwsza osoba ktora wspomina o zasilaczu. Mowisz ze za slaby? Moze ktos to potwierdzic...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Raczej tak, bo on dławi w tym momencie kompa. Jak obecnie widać w podpisie, ja też taką drogę wybrałem (ram, potem gfx). Ram już w drodze jest. A grafika, to pewnie tak na wiosnę - jakiś 6600GT/6800 lub jakiś Radosław - zobaczymy, co będzie w modzie wtedy :) Edit: Zasilacz także rewelacją nie jest, ale komp mojego brata chodzi na Feel 300W i stabilny jak skała. Konfig A1800+ (T-bred), 256MB Elixir, GF3Ti200 PP450 (dokładnie taki, jak mój), WD 80 GB, DVD LG. @HucK www.google.pl ? "need for speed most wanted demo download" i masz adresów dużo. Ja brałem bodajże ze strony www.eagames.com, ale we FlashGet jest opcja ShareUrl i w sumie ciągło z largedownload.eagames.com czy jakoś tak, oraz z innych - alternatywnych źródeł było około 20, więc nie wiem z czego ciągły poszczególne JET-y w FG. Edytowane 12 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 No to dziekuje wszystkim, kupuje ram, potem grafe. A ktos moze potwierdzi to z zasilka...? Bo tutaj uslyszalem ze do wymiany, a znajmoy mowil ze powinna dac rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Hmm jestes pierwsza osoba ktora wspomina o zasilaczu. Mowisz ze za slaby? Moze ktos to potwierdzic...?Ja mowie, tzn. tak mi sie wydaje, zainwestuj 40-60zł w Delte lub Fortona 350W. Skąd ściągłeś?? Też chciałem skombinować...Ściągnąłeś jeżeli już, napisz mu o tym na pw a nie postfuckerujesz na forum i robisz ot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 To lipa, dopiero co wymienilem codegena na modecoma i juz zmieniac... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Zależy jaką kartę planujesz kupić, ta zasiłka powinna uciągnąć 9800pro i 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Problem w tym, iż jest to Modecom Feel (oznaczenie LC) a nie prawdziwy Modecom (oznaczenie MC). Nie zmienia to jednak faktu, iż nie jest koniecznie taki zły. Skoro nie zatkało go po podłączeniu tego konfigu i ciągnie go stabilnie po podkręceniu, to powinien sobie poradzić. No chyba, że chcesz wrzucić jakąś na prawdę mocną grafikę. Sprawdź napięcia miernikiem, a przynajmniej w biosie - żadne Everesty itp. Jeśli są ok (stabilne - nie skaczą o 0,2V), to nie ma się co martwić i siać paniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 No nie planuje miec kombajna (1 gb ram olny i jakis r9800 pro). Wiec wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Wydaje mi sie że będzie ok. Zrobisz parę testów w 3d markach, w grach i sprawdzisz napięcia. Jak będą stabilne to ok. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 NO wiesz, jezeli komp przez zasilke bedzie sie mulil tylko, to sie nie oje kupywac ramu i grafy, ale jezeli jest AZ TAK slaby zeby zjarac cos, to nie wiem... wolabym najpierw ram igrafe kupic, potem zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Jezeli komp byłby za mocny dla zasiłki, to wydaje mi się, że nawet przy siedzeniu w necie napięcie zaczełoby spadać. Jak już mówiłem trzeba będzie pilnować. :wink: W każdym kompie zasilacz powinien być mocny. To moja propozycja, coprawda dość drogi jest, ale dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Na początek kup pamięci i nie siej paniki. Będzie dobrze. Potem kupisz sobie kartę i podłączysz. Jak będą zwiechy, restarty, skoki napięcia itp, to dokupisz zasilacz - nawet rodzice Ci dorzucą na to kasy, gdy zobaczą, że na Pasjansie się wiesza. Edit: Codegen to nie jest, więc raczej nie zrobi BUM tak bez powodu. Edytowane 12 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 To moja propozycja, coprawda dość drogi jest, ale dobry.Lepszy cenowo wyborem były by zasilacze od Delty lub Fortona 350W w granicach 40-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 lol stary powalilo cie? Sorry ze taka reakcja ale nie kupie napewno zasilki za 350 zl! :o taniej sie nie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Wszystko się da. :wink: Lecz taką zasiłkę możesz dać do następnego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Tzn co masz na mysli mowiac nastepnego kompa? Tego 1gb ram + r9800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Nie, jak w dalszej przyszłości bedziesz zmieniał. Takie zasiłki starczają na dłużej. Tagan pociągnie GF 7800GTX i Radeona X1800XT. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Ok. To najpierw kupie ram, potem grafe. Skoro mowicie ze to uciagnie to nie bede zasilki zmienial. Aha - mam tak: 256 ramu w pierwszym slocie i 256 w drugim. 512 wsadzic do trzeciego slota czy moze jakos inaczej to powpychac? Aha ludzie - gdy wsadzilem kiedys 512 ramcow do kompa (z codegenem 300w...) to mi sie zasilka zjarala, plyta i ramy. Myslicie ze przyczyna byla zasilka? Nie chce aby tak sie stalo z tym mode comem tez... ok to moze mi ktos powiedziec, czy jak kupie 512 ram do kompa (czyli razem 1 gb by bylo) i radka 9800pro, to czy zasilak by to uciagnela, czy po podpieciu nowych podzespowlow bym zoabczyl dymek? Czy 350 feel jest na bank wystarczajacy do przyszelj konfiguracji? Edytowane 13 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...