julas Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 jakis czas temu byla o tym mowa ale w koncu nie wiem o co chodzi... podobno od nowego roku maja wzrosnac ceny wszystkich czystych nosnikow (kaset, papieru do xero i m.in. CDRow) czy ktos wie cos wiecej w tej kwestii? bo jesli rzeczywiscie podrozeja to trzeba bedzie sie wybrac na gielde i zrobic zapas plytek... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 a co zwieksza vat na to? bez sensu chyba obawy. a ile kosztuja kasety? nie widzialem na oczy od roku chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 No...rzeczywiście szykuje sie zwyżka cen na CD-R. Ale pewnie na jakieś Verbatimy czy inne ,,markowe", bo ja z miesiąca na miesiac płacę coraz mniej. U mnie na Polibudzie kupuję po 0,85 gr Mediastore czy jakoś tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Niestety jest to prawda :cry: Jest to związane z haraczem na rzecz "artystów i producentów" (ZAiKS i innych zalegalizowanych organizacji przestępczych wymuszających haracze) Ma on zostać włączony do ceny płytek. Dokładniej na www.cdrinfo.pl Teraz to ja już oryginalnej płyty nie kupię. Dla zasady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 widzieliscie chca podniesc cene z 0.84 na przeszlo 2zl chyba ich je***** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 to co jest na www.cdrinfo.pl czytalem juz wczesniej ale to sa ceny z kanady ("...W Kanadzie, gdzie takie opłaty już obowiązują - są stanowczo za małe. Proponuje się więc korektę...") (zreszta podany jest link z ta informacja do amerykanskiego serwisu) ale u nas to napewno tez bedzie tylko jestem ciekaw o ile drozej... moze jednak znajdzie sie ktos zorientowany...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 WSZYSCY ARTYŚCI TO PROSTYTUTKI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 wczoraj bylem w sklepie i co? princo juz poszly w gore ze 0,95 na 1,04 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 ale kogos niezle POJEB**O :x - jak juz podnosza ceny to rozumiem ze CDR Audio, ale co ma przemysl muzyczny do zwyklych plytek CDR lub CDRW za cholere nie moge zgadnac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Róbcie zapasy póki tanio!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Chyba bedzie trza tak zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 ja przed wczoraj kupiłem 10_cio paka cedeków TDK :D ale zostały mi już tylko 2 płytki :D ... więc trzeba się wybrac zrobić jakieś zapasy na zimę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ja kupie sobie w Actionie palete 100 cdr'ow...na szczescie kumpel teraz kupuje tam czesci to dolacze sie do fakturki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Poswyżka już chyba była i to 10 % (producenci się tak zgadali) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Heh ha juz zrobilem 100 sztuk tdk i 200 platiunium Heh troszke na to wydalem ale warto bylo u mnie na osiedlu cdki zdrozaly juz o 50 gr sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Rozwazam kupno jeszcze jakichs 300 sztuk ekstra ale sie musza zastanowic bo zamroze pieniadze nie troszke czasu a to co mialem to wydalem na te 300 które leza w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Co ZAIKS ma wspolnego z cdr przeciez one nie musza sluzyc do nagrywania muzyki jak ktos zgrywa dane :) to tez musi kupowac drozsze plyty bezsens co ma zaiks do zawartosci mojego dysku czy jak bede nagrywal na plyte zdjecia z wakacji to mam zaiksowi placic tantiem chyba ich pojebalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 PO pierwsze ci rzekomi artyści to taką kase trzepią że szok po drugie to moja dewiza "wszystko co jest nielegalne jest dochodowe" na giełdzie w kraku ceny nieznacznie wzrosły chociaż te lepsze płyty verbatimy to już jest przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Cytat PO pierwsze ci rzekomi artyści to taką kase trzepią że szok po drugie to moja dewiza "wszystko co jest nielegalne jest dochodowe" na giełdzie w kraku ceny nieznacznie wzrosły chociaż te lepsze płyty verbatimy to już jest przesada. Gadasz bzdury. Artyści u nas zarabiają śmieszne pieniądze, bo w dużym stopniu okradają ich raz - piraci (pirackie płyty pojawiają się często przed premierą oryginału), dwa - ZAIKS, który niekoniecznie oddaje artystom, to co pobiera od każdej publicznej emisji utworu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Cytat Gadasz bzdury. Artyści u nas zarabiają śmieszne pieniądze, bo ... zapomniales dodac: trzy - nasi artysci nie potrafia dostosowac sie do rynku i chca ochrony ze strony panstwa (bardzo dobrym przykladem na czytanie potrzeb rynku jest zespol Ich Troje - pomijajc aspekt artystyczny ich tworczosci) cztery - zupelnie nie maja pomyslow, czesto powielaja swoje stare przeboje piec - malo niezaleznych firm muzycznych ktore mialbyby przebicie w mediach szesc - chory rynek w ktorym rzadza uklady i ukladziki a nie "prawa rynku" siedem - ... juz mi sie nie chce wymieniac dalej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Cytat Cytat PO pierwsze ci rzekomi artyści to taką kase trzepią że szok po drugie to moja dewiza "wszystko co jest nielegalne jest dochodowe" na giełdzie w kraku ceny nieznacznie wzrosły chociaż te lepsze płyty verbatimy to już jest przesada. Gadasz bzdury. Artyści u nas zarabiają śmieszne pieniądze, bo w dużym stopniu okradają ich raz - piraci (pirackie płyty pojawiają się często przed premierą oryginału), dwa - ZAIKS, który niekoniecznie oddaje artystom, to co pobiera od każdej publicznej emisji utworu. co ty mi człowieku kity wciskasz biedni nie są mają domy ba pałace porządne bryki i jeżdzą na wakcje w ciepłe kraje itp. no chyba że mówimy o jakimś podwórkowym hh :!: taka kowalska czy górniak to biedna jest zastanów się co mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...