BENITO Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Oto kolejny test zasilaczy mojego autorstwa, zapraszam do leORT: ORT: ORT: ktury. Być może wkrótce dołaczą kolejne zasilacze, kwestia negocjacji. KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Krótko, zwięźle i na temat. Dobrze ze komuś jeszcze się chce i ma chęci :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 BENITO gtatulację. KOlejny rzeczowy teścik. Powiedz mi jednak czemu 400(MC) wypadła gorzej niż 350? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Test git !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 4-setce jużtrochu napięcie zaczęło pływać. Nie ma w tym nic dziwnego, bo przecież testowana była niemal w maxymalnym obciążeniu. Model 350-watowy po prostu posiada większe rezerwy mocy. Dostał jednak 45W mniej obciążenia niż starszy brat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Tylko pogratulować dobrego arta :D Swoją drogą to naciekawszym zasilacze z tych testowanych jest 350watówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Benito a co sądzisz o Mode Com CWT 430 ADP. Przepraszam że może nie na temat ale czy to prawda że Chieftec 360 302 DF często się psują? Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Zasilacz robiony przez Channel Well Technology (CWT), kolejną legendarną firmę w branży(oprócz FSP , Delty czy Topowera). Jest producentem zasiłek marki Antec. Może nie ma jakiś wyśrubowanych parametrów, ale na pewno nie zawiedzie. Z głośnościa nie jest za dobrze, jednak na pewno będzie cichszy niz codegen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 no niezly test ;) interesuje mnie jeszcze jak się ma Modecom 350 gtf do MC350 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkk Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Myślę, że na koniec należy wyraźnie podkreślić, że MC-350 NIE NADAJE się do zasilania kompów, które wykorzystują w dużym stopniu linie 3,3V i 5V (czyli zbudowane na płytach bez oddzielnego wtyku 12V). Wystarczy spojrzeć w specyfikacje. Polecam Modecom Feel LC-B350W. Są zdecydowanie bardziej ciche od wersji 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Czyli o Modecom ktoś jeszcze pamięta. Mam GTF i świetnie sie trzyma na to co mam do niego podpięte + czasem dysk 80Gb i dwie katody :) Dziękujemy za test. Jeszcze by sie przydało wyciskanie z nich potów i testowanie zabizpieczeń :wink: EDIT: Ps. 350GTF jest głośny jak .... ale wystarczy troszkę delikatności w lutowaniu i da sie wymienić wentylek. :wink: Edytowane 14 Listopada 2005 przez Smol__ar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 A ten Chieftec 360-302 DF rzeczywiście tak często siada? (tak się zastanawiam :), bo w porównaniu do modecomów ma bardziej "wypasione" wnętrze :) ) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Update: Właśnie dopieszczam recenzję TOpowerów P6, Sharkoonów i kilku innych zasiłek. Wkrótce również na mod-planet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 no niezly test ;) interesuje mnie jeszcze jak się ma Modecom 350 gtf do MC350 ? 350gtf jest mocniejsza konstrukcja ale na lini 12 lepszy jest mc ale za to gtf ma wiecej zlacz i dlzusze kable a i o 10% sprawniejszy jest mc350 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 modecomy z serii mc może nie są tak dopieszczone, ale coś za coś. zasilacz ma przede wszystkim dobrze trzymać napięcia, a te akurat to robią. ja ostatnio dorwałem MC-400ATX za 155 złociszy i jestem zadowolony z zakupu. chociaż te głupie oplotki na kable mogli by dać, a tak poza tym wszystko doskonale. zresztą teścik mi trochę pomógł w doborze i nie żałuje zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Zakupilem wczoraj Feel 350W i jestem w sumie zadowolony... Nie moge chwilowo okreslic glosnosci tej zasilki, bo przeszkadza wiatraczek na grafie (blok w drodze), ale mam pytanie do Benita. Czy rozbierajac te zasilacze znalazles gdzies obwod do termoregulacji obrotow wiatraka? Wiem, ze MC-xxx maja ja, ale nie wiem jak Feel. Zastanawiam sie, czy jak bym rzucil na zasilke jeszcze jakis fan pro tc to czy obroty wentyla by jeszcze spadly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Osobnej płytki nie ma, wtyczka od wiatraka wchodzi bezpośrednio do głównego pcb. Ten zasilacz wymaga soldnego nawiewu i stosowanie artciców pro tc nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Tzn chodzilo mi o zastosowanie drugiego wiatraka, jak to ma miejsce przy Feel 400W. Pro TC z wyjetym termistorem i ustawiony na jakies 1500 obrotow jest jeszcze cichy, moze nie dmucha za mocno, ale zawsze to cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Fajny test :) Ale nie lepiej bylo dodac jeszcze Delte i Fortrona i zrobic test "Tanich, ale dobrych zasilaczy" ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...