Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Od wczoraj się bawie i udało mi się osiągnąć taki wynik I teraz pytanie. Procek ma nominalne vcore=1.5V. 1950Mhz osiągnąłem na vcore 1.85 - czy tak wysokie vcore nie spowoduje efektu nagłej śmierci jak w P4 NW :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 było troche problemów z www i jpg ale już działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 było troche ploblemów z jpg ale już działaTak z ciekawości :) Jakim wentylem chłodzisz procka i jakie on ma obroty ten wentyl ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 problemy były z www wentyl to Volcano 9 na 1950 chodził na 5400 w celu max chłodzenia - torchę głośno, teraz @1800 puszczony jest na 3800 a temp w stresie 38st C Procek chodził przez chwilę na 1973 ale zwis przy próbie benchmarkowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ups :) To ładny wyniczek :) Ja na swoim AMD XP 1600+ osiągam 1743Mhz (XP2100+) przy 1.85V przy max 56 stopniach :) A to nie koniec mozliwosci tego procka bo na 1800Mhz tez działał stabilnie :) Ale niestety dla mnie hałas 3100obr tzw. cichego Titana były nie zniesienia. Teraz odczułem ulgę przy 2000obr :) Ja poszedłem trochę w przeciwym kierunku :) Obniżanie rdzenia procesora i jego temperatury (kosztem Mhz) ale za to z obniżaniem prędkosci obrotowej coolera a co za tym idzie z max. zmiejszeniem poziomu hałasu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Kaszpir - jak obniżasz rdzeń procesora? Pilnikiem :mrgreen: :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Kaszpir - jak obniżasz rdzeń procesora? Pilnikiem :mrgreen: :lol: :wink:;) Oczywiscie napiecie zasilajace rdzenia ;) Ciekawi mnie czemu odrazu AMD nie obniżył napiecia rdzenia do np. 1.6V a bawił się z 1.75V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Specjalnie dla płyt słabej jakości jak np. ECS :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-i-T-E-R Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ja też się bawię od kilku dni tym procesorkiem. Dzisiaj udało mi się odpalić windowsa w ustawieniach jak na obrazku: Dodam że napięcie musiałem dać napięcie 1.90 aby wejść do windowsa. Niestety komputer się zawiesił jak odpaliłem Quake3. Ale będe nad tym pracować :D Procesor to Athlon XP 1700+ z serii AIUGA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ja też się bawię od kilku dni tym procesorkiem. Dzisiaj udało mi się odpalić windowsa w ustawieniach jak na obrazku: Dodam że napięcie musiałem dać napięcie 1.90 aby wejść do windowsa. Niestety komputer się zawiesił jak odpaliłem Quake3. Ale będe nad tym pracować :D Procesor to Athlon XP 1700+ z serii AIUGA. Mam podobnie, to znaczy CPU działa - no ale niestety SuperPI sie wyklada po jakims czasie :( Z tym że nie przy FSB200, ale to już z winy słabszych pamięci które przy 166MHz muszą pracować przy obniżonych timingach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-i-T-E-R Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Mam podobnie, to znaczy CPU działa - no ale niestety SuperPI sie wyklada po jakims czasie :( Z tym że nie przy FSB200, ale to już z winy słabszych pamięci które przy 166MHz muszą pracować przy obniżonych timingach. Moje pamięci szły na CL2.0-3-3-3 przy napięciu 2.77V a nominalnie są to DDR333 CL2.5, więc i tak nieźle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 lol z tymi wynikami z sandry 2003 - ktora zawyza wyniki - hmmm dziwne bo mojemu tulipanowy nic nie zawyzyla i wychodzi na to ze moj tulip jest wedlug tej sandry wolniejszy od tb.1.2GHz LOL i tyle...7300 mipsow - zmiez w sandrze 2002 to spadnie ci do 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ja też się bawię od kilku dni tym procesorkiem. Dzisiaj udało mi się odpalić windowsa w ustawieniach jak na obrazku: Dodam że napięcie musiałem dać napięcie 1.90 aby wejść do windowsa. Niestety komputer się zawiesił jak odpaliłem Quake3. Ale będe nad tym pracować :D Procesor to Athlon XP 1700+ z serii AIUGA. A jak z żywotnością procka przy 1.9 - mam nadzieję że nie będe miał efektu nagłej śmierci procka jak P4 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 lol z tymi wynikami z sandry 2003 - ktora zawyza wyniki - hmmm dziwne bo mojemu tulipanowy nic nie zawyzyla i wychodzi na to ze moj tulip jest wedlug tej sandry wolniejszy od tb.1.2GHz LOL i tyle...7300 mipsow - zmiez w sandrze 2002 to spadnie ci do 6000Nie chodziło żeby pokazać wyniki - tylko pomęczyć proca - bo wstaje i wchodzi do windy przy 1973 tylko co z tego jeżeli po chwili pracy na 100% wywala się - tak to może do 2G bym dobił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 ja teraz powinienem miec kolo sylwestra 1700+ albo 1800+ na jądrze B0 :) , pobawie się a potem poewnie odsprzedam. (BTW procek z zagranicy ofcorz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 ja teraz powinienem miec kolo sylwestra 1700+ albo 1800+ na jądrze B0 :) , pobawie się a potem poewnie odsprzedam. (BTW procek z zagranicy ofcorz) Jakbys mogl podac , zrodlo skad wezmiesz proca (na B0) bede bardzo wdzieczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 A znacie jakis sklep netowy gdzie mozna dorwac takie procki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 u minie jes ten ból ze nie moge zapodac napięcia wyższego jak 1,60 i do tego słaby coolerek na 1750 mhz smiga no problemo ale na 1812 sie winda windoza wiesza chyba przezuce sie na epoxa hehehe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C@MELIO Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Qrde a ja mam inny problem na płycie GB 7VA (KT400), nie moge wrzucić FSB 166Mhz!!! Czy wogóle na moim sprzęcie się da (patrzcie pod spodem jest wypisany skład mojej machiny :D)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Ja jak daje napięcie 1,85V to procek chodzi na 2V poszedł na 1816. Więcej też pójdzie ale mam stracha bo tem już 59 była. a coler to według sandry na 8200 obrótów chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Qrde a ja mam inny problem na płycie GB 7VA (KT400), nie moge wrzucić FSB 166Mhz!!! Czy wogóle na moim sprzęcie się da (patrzcie pod spodem jest wypisany skład mojej machiny :D)??? Zejdź z fsb do 133 i dopiero przestaw zworkę - i pamieci też wcześniej ustaw na auto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Gdzie można kupić takie proce. HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 www.pcprojekt.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 :D CZt te proce mają odblokowane fabrycznie mnożniki ??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 0.13u sa tez tu: www.skleppc.pl - tylko ze nie ma rozroznienia w cenniku, trzeba zaznaczac przy zamowieniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 seria AIUGA ma odblokowany mnożnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 mój do 12.5 i ma. Wiecej nie powiem bo płyta nie pozwala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Te procki dobrze sie kreca ale przy bardzo wysokich napieciach, i co z tego ze 3d mark dziala jak np. prime szybciutko sie wywala :( . Co z tego ze temperatura jest niska, od 1800 MHz mało ktory jest naprawde stabilny (sprawdzałem kilkanaście sztuk). Co do temperaury to jest jeszcze jedna sprawa , mało ktora plyta udstepnia odczyt z diody termicznej procka. W abicie KD7 jest odczyt z diody i z powierzchni procka roznica zwykle jest okolo 15-20 *C w xp 0.18 a 10-15*C w xp 0.13 wiec mnie smieszy jak ktos mowi ze ma w jadrze 35 * C w stresie przy podniesionym napieciu. Ja tam wole swojego palomino moze grzeje sie duzo wiecej ale chodzi 100% stabilnie na ponad 1900 MHz. Z wymiana procka poczekam na steping b w xp 1700-1800 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Te procki dobrze sie kreca ale przy bardzo wysokich napieciach, i co z tego ze 3d mark dziala jak np. prime szybciutko sie wywala :( . Co z tego ze temperatura jest niska, od 1800 MHz mało ktory jest naprawde stabilny (sprawdzałem kilkanaście sztuk). Co do temperaury to jest jeszcze jedna sprawa , mało ktora plyta udstepnia odczyt z diody termicznej procka. W abicie KD7 jest odczyt z diody i z powierzchni procka roznica zwykle jest okolo 15-20 *C w xp 0.18 a 10-15*C w xp 0.13 wiec mnie smieszy jak ktos mowi ze ma w jadrze 35 * C w stresie przy podniesionym napieciu. Ja tam wole swojego palomino moze grzeje sie duzo wiecej ale chodzi 100% stabilnie na ponad 1900 MHz. Z wymiana procka poczekam na steping b w xp 1700-1800 :) Ale pierdzielisz kocopoły. Miałem XP na Palomino i mimo że btył z osławionej serii AGOIA to z 1466 kręcił sie tylko na 1725 przy napięciu 1.85V zwiększenie napięcia nawet do 2.1V nic nie dawało przy dobrym chłodzeniu. Na tym nowym z serii AIUGA wyciągnołem na Titanie TTC-DT5TB z 1466@1860 przy napięciu 1.85V. Nie wiem czy chodzi na więcej bo płyta mi już nie pozwala ale myśle że na WC to spokojnie 1900 osiągne. Dodam że temp. nie przekrcza 50*. Miezone czujnikiem i reką. W normalnej pracy na spowolnionym coolerku mam max 41*. No o takim procu marzylem. Proc jest calkowicie stabilny grałem 4 godziny w CS'a :twisted: zapuszczałem mu stabilitytest na CPU Warning na 3h. Max stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Te procki dobrze sie kreca ale przy bardzo wysokich napieciach, i co z tego ze 3d mark dziala jak np. prime szybciutko sie wywala :( . Co z tego ze temperatura jest niska, od 1800 MHz mało ktory jest naprawde stabilny (sprawdzałem kilkanaście sztuk). Co do temperaury to jest jeszcze jedna sprawa , mało ktora plyta udstepnia odczyt z diody termicznej procka. W abicie KD7 jest odczyt z diody i z powierzchni procka roznica zwykle jest okolo 15-20 *C w xp 0.18 a 10-15*C w xp 0.13 wiec mnie smieszy jak ktos mowi ze ma w jadrze 35 * C w stresie przy podniesionym napieciu. Ja tam wole swojego palomino moze grzeje sie duzo wiecej ale chodzi 100% stabilnie na ponad 1900 MHz. Z wymiana procka poczekam na steping b w xp 1700-1800 :) Więc po kolei - na 1.933GHz przechodzi wszystkie obliczenia super Pi kilka razy + do tego w tle Seti, na mojej płycie jest odczyt z diody termicznej (GA-7VAX - skąd wiem - po zmianie z Epoxa 8KHA+ temperatura podskoczyła o 15st.C) - a że kumpel wymienił mi procka za friko to dlaczego nie (Thanx Andrzej :)), a do tego 2 lata gwarancji 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...