Skocz do zawartości
bozar

Grafika Za Max. 250 - Co Kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje karty, oczywiscie pod AGP, odpowiedniej do mojej konfiguracji(w dluuugiej przyszlosci nie zamierzam nic zmieniac:]), na ktorej mozliwie najszybciej beda hulaly gry. oczywiscie mysle o jakims OC, ale bez kupowania dodatkowo coolerow itp. mam budzet 250 pln(wyzolowany do granic mozliwosci;)).

jak mozecie to podpowiedcie tez jakiegos konkretnego producenta(a nawet konkretne karty), bo widze, ze jest niezly rozrzut cenowy kart opartychna tych samych prockach.

aha, fajnie by bylo jakby karta wykorzystala mozliwosci mojego monitora(ale bardziej licza sie osiagi/szybkosc w grach) 21 cali - max res. 2046x1536

konfiguracja:

sempron 2600+

msi k8n neo fsr

samsung 80gb sata

512 twinmos

fortron 350W

dzieki z gory;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 6200 256 MB/64 bit

a po co mu taki kastrat? te 256MB pamieci i tak nie wykorzysta przy szynie 64 bitowej...

nie musi byc nowka, chodzi o to, aby 'dzialala' i byla odpowiednia cenowo;)

9550? hmmm

a moze jakis 9500 pro gdzies by sie znalazl za tyle?

9500pro to juz tylko uzywany - poszukaj na allegro

moze cos takiego by sie udalo wyrwac, male szanse ale mozesz sprobowac

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72816402 - jesli to faktycznie ma 256 bit to rewelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co mu taki kastrat? te 256MB pamieci i tak nie wykorzysta przy szynie 64 bitowej...

Wiesz nie chce nic mowic, ale widzialem testy porównawcze na benchmark.pl 9550vs6200(64bit). 6200 wypadlo lepiej niz 9550 :wink: . Koles mowi, ze nie ma zamiaru zmieniac kompa przez dluzszy czas! Wiec po co mowisz mu o 9550 , albo jak wspominacie o 9500(wysiądą przy paru nowszych pozycjach <_< ). Nowe technoogie beda mu potrzebne w nowych grach(nawet jesli mial by grac na minimalnych detalach :D ).Ta katra jest bardziej przyszlosciowa, a zawsze mozna ja podkrecic.. :lol2: Ja bym jednak polecal 6200 !!!

P.S Zobacz sobi na benchmark.pl tam gdzies powinien byc ten test w archiwum:D

P.S Moze i sie myle, ale spojrzcie teraz na starsze karty np. na Ti4200 kontra fx5200 (ten drugi moze i wolniejszy, ale przynajmniej battlefield 2 sie normalnie odpali:D)-przyszlosc 6200vs9550 moze byc podobna...

Edytowane przez Boxer Edward

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boxer Edward

a jakieto nowsze gierki 6200 pociagnie? sorry ale 256 mega pamieci albo nawet 128 nie ma wiekszego sensu przy szynie 64 bo i tak na tym w q4 nie pogra mimo "nowszej" technologii a nieco starsze gierki typu doom3 czy far cry i na 9550 pojda

a 6200 do 9500 nie ma startu (2x w porywach do 4x szersza szyna, 2x wiecej potokow, nie jestem pewien ale chyba i dx9 obsluguje)

i jeszcze jedno: kto gra w smarki?

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze 250 to malo,

ale co poradzic.....

no zastanawiam sie nad jakims 9550, takim aby go przerobic na 9700(podobno sie da)ale nie wiem czy to sie wiaze z jakimis kosztami dodatkowymi czy cos....(musze sie zmiescic w budzecie:/)

i nie wiem tez czy to kazdego 9550 mozna tak przerobic,

jezeli ktos moze cos poradzic to niech da znac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

9550, takim aby go przerobic na 9700,nie wiem tez czy to kazdego 9550 mozna tak przerobic,

jezeli ktos moze cos poradzic to niech da znac...

Nie da sie tak z ŻADNYM 9550, tylko z 9500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zastanawiam sie nad jakims 9550, takim aby go przerobic na 9700(podobno sie da)

Pewnie na allegro ktoś takiego sprzedaje i szuka naiwnego. A 9500 tez nie można przerobić na 9700, jedynie rzadkie egzemplarze 256bit. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee, to git, ze mi powiedzieliscie, bo ja wlasnie na allegro cos takiego wyczailem:] i tak pomyslalem, ze jak 9500 sie dalo, to moze 9550 tez:]

no czyli w koncu co radzicie?

bo juz sam nie wiem:/

no dobra, podnosze stawke do 300pln(ale to juz totalny max!)

czy za tyle cos wyrwe?

moze jakis 9600pro czy cos?:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DziubekR1-zaiste:>, tak w ogole to mieszkam w New California Republic

@overclocked - no i kolejna nowinka:/, znajac zycie i mnie to pewnie szykalbym najtanszej, a najtansza bylaby z 128 bitami:]

to juz teraz 'podsumowanie':

jakakolwiek 9700, oby byla z 256 bitami - taaak?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Overclocked

W sklepach juz nie znajdziesz tych kart pozostaje ci jedynie allegro;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73312633

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74758328

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74174435

wersje 128bitowe mozna poznac po czarnym radiatorze na pamieciach ktory przykrywa z pol karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi