Skocz do zawartości
yotomeczek

Jakim Progsem Naprawić Ntfs

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problema

po testach oprogramowaniem ze strony seagate wyszło, że hdd jest OK ino cosik ze strukturą plików kuleje.

Scandisk niestety nie radzi sobie.

Czym to naprawić ?

Objawy są takie że jak złapię zwisa to przy odpalaniu windy znajdują błędy na hdd naprawiaja i zawsze coś wetnie :D

Po takiej naprawie scandisk nic nie wykrywa (błędów) a niektóre pliki nie działają - np obrazki ... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problema

po testach oprogramowaniem ze strony seagate wyszło, że hdd jest OK ino cosik ze strukturą plików kuleje.

Scandisk niestety nie radzi sobie.

Czym to naprawić ?

Objawy są takie że jak złapię zwisa to przy odpalaniu windy znajdują błędy na hdd naprawiaja i zawsze coś wetnie :D

Po takiej naprawie scandisk nic nie wykrywa (błędów) a niektóre pliki nie działają - np obrazki ... :mur:

lepiej zrobić samemu niż polegać na programach

sugeruje zajrzeć do raportu SMART i sprawdzić jak dysk się czuje czy umiera itd....

jeżeli jest OK to najlepiej uruchomić HDD Regeneratora i przeskanowac całość

jak systemowy skaner nie daje rady to musi być większy problem niż bałagan w systemie plików

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zalecał (jeżeli jest możliwe) spokiowanie wszystkich plików na jakiś inny dsyk (np. kolegi)

i zainstalowanie prgramiku Partition Magic, który służy do zrobienia partycji.

A jezeli to nie pomoże, to spróbuj fdskiem..... ale musisz mieć kopię danych, bo stracisz wszstkie dane :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję przejechać cały dysk programem WDCLEAR (jest odpowiednia wersja działająca na dyskach wszystkich firm - szukaj na forum, był o tym post).

Oczywiście na czas tej operacji dane muszą zostać przeniesione na inny dysk, bo zostaną bezpowrotnie skasowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi