yotomeczek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mam problema po testach oprogramowaniem ze strony seagate wyszło, że hdd jest OK ino cosik ze strukturą plików kuleje. Scandisk niestety nie radzi sobie. Czym to naprawić ? Objawy są takie że jak złapię zwisa to przy odpalaniu windy znajdują błędy na hdd naprawiaja i zawsze coś wetnie :D Po takiej naprawie scandisk nic nie wykrywa (błędów) a niektóre pliki nie działają - np obrazki ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mam problema po testach oprogramowaniem ze strony seagate wyszło, że hdd jest OK ino cosik ze strukturą plików kuleje. Scandisk niestety nie radzi sobie. Czym to naprawić ? Objawy są takie że jak złapię zwisa to przy odpalaniu windy znajdują błędy na hdd naprawiaja i zawsze coś wetnie :D Po takiej naprawie scandisk nic nie wykrywa (błędów) a niektóre pliki nie działają - np obrazki ... :mur: lepiej zrobić samemu niż polegać na programach sugeruje zajrzeć do raportu SMART i sprawdzić jak dysk się czuje czy umiera itd.... jeżeli jest OK to najlepiej uruchomić HDD Regeneratora i przeskanowac całość jak systemowy skaner nie daje rady to musi być większy problem niż bałagan w systemie plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyson Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja bym zalecał (jeżeli jest możliwe) spokiowanie wszystkich plików na jakiś inny dsyk (np. kolegi) i zainstalowanie prgramiku Partition Magic, który służy do zrobienia partycji. A jezeli to nie pomoże, to spróbuj fdskiem..... ale musisz mieć kopię danych, bo stracisz wszstkie dane :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Sformatuj go, najlepiej Partition Magic, HDD regenerator też nie zaszkodzi, ale najlepiej sformatuj go! no tak bede musial zrobic natomiast problem powstał przez windows 2000 które pooć nie dziłają dobrze z hdd na sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja proponuję przejechać cały dysk programem WDCLEAR (jest odpowiednia wersja działająca na dyskach wszystkich firm - szukaj na forum, był o tym post). Oczywiście na czas tej operacji dane muszą zostać przeniesione na inny dysk, bo zostaną bezpowrotnie skasowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...