Mrugacz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Siema mam problem z tym Ciagle jak mi sie komputer zawiesi/zrestartuje to wyswietla sie ten blad w podgladzie zdarzenia. Wczesniej mialem neostrade i tez mialem ten blad a chello mam juz od pol roku i ciagle jest ten blad smieszne to wszystko jest bo nawet niemam nic podlaczone pod usb wydaje mi sie ze jakas nakladke trzeba sciagnac na usb. prosze o pomoc z gory dziekuje. Żródło: Service Control Manager Kategoria: Brak Identyfikator Zdarzenia:7000 Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie można odnaleźć określonego pliku. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. Na stronie nic nie wiadomo na temat tego błedu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 a mi sie wydaje że te restarty i zwiechy to raczej wina sprzętowa a nie systemowa, albo jakieś wiry albo sypware ci sie wdarło do kompa. ja mam w dzienniku zdarzeń pełno tego samego błędu a mimo to nie zawiesza ani nie resetuje mi sie komp. napisz dokładnie jaki masz sprzęt, jaki zasilacz i jakie pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrugacz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Mam Celerona 1.7 Plyta Shuttle Gf2mx400 256ramu Zasilacz Modecom 280W To raczej nie virusy mam xp+sp2 avast Skanowalem Avast Mks Online Ad-aware/ Log z hijackthis Jest czysty Edytowane 27 Listopada 2005 przez Mrugacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 zasilcz nie najwyższych lotów, ale do tego sprzętu powinien starczyć. sprawdź pamięci memtestem albo gold memory, może coś z pamięcami masz nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 1. Zasilacz jest wg mnie ok - szczególnie na taką konfigurację (GF4MX) 2. Wątpię, aby nie włączenie usługi miało związek z zawieszeniem systemu. 3. Polecam ten topik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 4. Panel Sterowania-> System-> Zaawansowane-> Uruchamianie i odzyskiwanie-> Ustawienia-> odznacz Automatyczny ponowny rozruch i poczytaj nazwę błędu. 5. BARDZO ZALECAM formatowanie dysku i instlacja systemu od nowa. Wcześniej reset ustawień bios i czyszczenie kompa z kurzu. 6. Do testowania pamięci najlepszy jest Gold Memory (obraz iso, wersja 5.07 shareware do znalezienia na głównej stronie producenta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Jest to niewielkii, nieszkodliwy błąd w sterownikach modemu. Bardzo często poruszany w sieci. Rozwiązaniem jest zmiana wartości w rejestrze. Masz tu Problemu całkowicie nie da się zlikwidować tylko tak jak napisano komunikat. Chociaż, to nie wiadomo co tu jest problemem, bo może jest nim tylko ten komunikat. Miałem to samo, tak że przeszukałem sieć pod tym kątem i załatwiłem tak jak opisano. Jeszcze jedno, wątpie aby to była przyczyna resetowania się komputera. Mi nie zresetował się ani razu. Edytowane 28 Listopada 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...