Gość Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jak u Was wyglada sprawa z Anizo x8 ...macie je wlaczone(szczegolnie interesuja mnie opinie posiadaczy GF4Ti)...jesli tak to wszystkie gry ida Wam bez problemu?? bo ja wczoraj chcialem sprobowac i wlaczylem i dla przykladu taki NFS: HP2 nie wlaczyl sie (czarny ekran i czekaj do usranej smierci:) ...i jeszcze jedno: duzo spada wydajnosc przy tym na GF??? thx za odp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przy filtrowaniu x16 wydajnosc z tego co czytalem w radeonach ok 10 procnt pewnie z dziforsami jest podobnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przy filtrowaniu x16 wydajnosc z tego co czytalem w radeonach ok 10 procnt pewnie z dziforsami jest podobnie :D no co ty spadek wydajnosci nie przekracza 10fps a w radku max anizo to 8 a nie 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 w radku max anizo to 8 a nie 16:? z tego co mi wiadomo to jednak 16 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladiator Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 chodzi mu pewnie o radka 9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ja tam slyszalem tylko o anizo x8 a nie x16 nawet na radku9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Na radeonie mozesz sobie wlaczyc nawet anizo x128 ;) Ja pracuje w x16 i spadek wydajnosci jest ok 5% maksymalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 na geforsach to anizo max 8.Na radkach to 16 (9000 pro, 8500, 9700) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 dobrze wiedziec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 GF'y są bardzo wrażliwe na ANIZO. Osiągi strasznie spadają :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 GF'y są bardzo wrażliwe na ANIZO. Osiągi strasznie spadają :( masz swieta racje (dlatego kupuje radka) w testach radkowi wydajność prawie nie spada max 5% a a gforcach spada tak z 15% .Oczywiście na anizo. na maxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 GF'y są bardzo wrażliwe na ANIZO. Osiągi strasznie spadają :( masz swieta racje (dlatego kupuje radka) w testach radkowi wydajność prawie nie spada max 5% a a gforcach spada tak z 15% .Oczywiście na anizo. na maxa byly testy chyba u Toma na gf4 i anizo x8 spadek kolo 15% a na Radeonie kolo 5% ale na anizo x16. Roznica w jakosci obrazu ogromna, zwlaszzca widoczna na textorach na dalszym planie. Grając u kuzyna na gf4 zauwazalnie grafika w kazdej grze byla gorsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Wygląda na nieaktywną :) Nie mam tego włączonego, bo nie bardzo się nawet tym interesuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ja tam jak wlanczam anizo x8 to nmie widze wielkiego spadku ale porawy grafiki tez nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Grałem na anizox8 i bez anizo i nie widzę różnicy (może taki urok tej gry) ale z antialiasing'iem to już przynajmniej wszystko tak nie "jeździ" po ekranie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam wlaczone na stale anizo x8. Czy mocno spowalnia tego wlasciwie nie wiem bo nie robilem specjalnych porownan z wlaczonym i wylaczonym. Ale krotko po zmianie karty mialem okazje porownac DeusEX z wl. i wyl. anizo. i moge tylko powiedziec ze pod wzgledem jakosci obrazu byly to dwie rozne gry. Bez anizo wszystko bylo jakies takie bure, bezbarwne. Po wlaczeniu nie dalo juz sie tego porownac. I od tamtej wlasnie pory anizo mam wlaczone na maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 nie no bez przesady - az tak nie spadaja np. w ut2k3 z AAx4S i ani x 64-tap czyli x8 w 1280x1024 spox sie gra jak wylacze te aa i aniso to mam moze ze 15-20 fps wiecej czyli spadek nie jest az tak straszny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Ut 2k3 jakos inaczej obsluguje to anizo i AA. Po wlaczeniu tego wszystkiego nie zauwazam spadku fps. Gorzej jest w przypadku innych gier bo na maxa anizo i AA nie moge sobie pozwolic. Ale w taka np. MAFIE gralem sobie z AA quincunx i anizo x4 i wystarczy do rewelacyjnej jakosci grafiki jak i plynnosci na poziomie grywalnym. Oczywiscie anizo w gf to pieta Achillesa. Natomiast u ATI ta pieta jest AA. Pomijamy karty R9500 i powyzej bo one juz maja poprawione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Ja u siebie gram z anisotropingiem na 16, wydajnosc spada minimalnie, a jakosc obrazu wzrasta zdecydowanie. Co prawda w AntyAliasing i Anisotroping naraz jest juz tak dobrze ze lepiej byc nie moze, ale wtedy wydajnosc mam na poziomie 3500 tys 3dmarkow, wiec srednio sie na tym gra :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...