RBS Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zamierzam wymienic karte graficzna oraz płyte główna na pci-e lecz pozostawic mojego p4 2.8 na s478. Prosze o pomoc w wyborze płyty z tego co wiem to mało jest takich płyt ja znalazlem zaledwie dwie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20657 oraz http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18533 czy ktos mial jakas stycznosc z tymi plytami czy dobrze one dzialaja oraz czy maja dopry potencjal do oc bo na tym tez mi zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 asus jest na chipsecie 915 - czyli bez blokady pci - ostro nie pokrecisz (przynajmniej chcąc zachować stabilość i dysk przy życiu) asrok na chipsecie via to dla mnie wynalazek, a wynalazków unikam. tobie radze to samo. jak chcesz mnieć pci-e to zapomnij o o/c, albo przygotuj sie na wiekszy wydatek (dodatkowo procek i ram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 wynalazek mówisz czyli ze bedzie słabo działac wolno i wogule tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 asus jest na chipsecie 915 - czyli bez blokady pci - ostro nie pokrecisz (przynajmniej chcąc zachować stabilość i dysk przy życiu) asrok na chipsecie via to dla mnie wynalazek, a wynalazków unikam. tobie radze to samo. jak chcesz mnieć pci-e to zapomnij o o/c, albo przygotuj sie na wiekszy wydatek (dodatkowo procek i ram) oj chyba jednak Asus ma blokade ... bo jak by na niej ludki robiły ponad 260MHz fsb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Raczej nie ma blokady, ma raczej dzielniki, ale mozliwe ze się myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 czyli brac tego asusa? cz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jak już coś brać to zdecydowanie asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zamierzam wymienic karte graficzna oraz płyte główna na pci-e lecz pozostawic mojego p4 2.8 na s478. Prosze o pomoc w wyborze płyty z tego co wiem to mało jest takich płyt ja znalazlem zaledwie dwie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20657 oraz http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18533 czy ktos mial jakas stycznosc z tymi plytami czy dobrze one dzialaja oraz czy maja dopry potencjal do oc bo na tym tez mi zalezy. TEn aszrok obsługuje tytlko określone modele kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 bez blokady da sie wyciagnac 260MHz ino dyski tego dlugo nie wytrzymia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 domyslam sie ze chodzi o dyski sata tak? ja zamierzam uzywac tylko jednego dysku na ata wiec jak wyłacze kontroler sata to wszystko bedzie ok i nic niebedzie padac tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) domyslam sie ze chodzi o dyski sata tak? ja zamierzam uzywac tylko jednego dysku na ata wiec jak wyłacze kontroler sata to wszystko bedzie ok i nic niebedzie padac tak? przecież ata mają komunikacje przez PCI ... więc nie bardzo rozumiem co ma to niby pomóc ?? Edytowane 3 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) aha niewiedziałem myslałem ze ma sie to tylko do sata dziekuje za wyprowadzenei z błedu. a dysk by mi popostu "swirował" czy mógłby sie popsuć całkiem tak ze nadawałby sei tylko do wyrzucenia?? Edytowane 3 Grudnia 2005 przez RBS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 yotomeczek -> jakas tam wewnetrzna magistrala nie ma dzielnikow i przy OC nie dziala tak jak powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...