carmaniakHP Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ma małego problema. A moze to nie problem tylko trudna decyzja. Mam teraz MSI 865PE Neo2 + Celeron 2.6 (nie D) :mur: Chce kupić coś lepszego i niewiem co robić bo na procka P4 Prescott mnie nie stać. Celerony D to troche za słabo jak dla mnie,a wymieniać całą płytę :?: No i moja zasiłka troche za słaba 300W codegen. MODE-COM 350w starczy przy radku 9700Pro i nowej reszcie (jeszcze nie wiem co to będzie). Poradzcie coś wrozsądnej cenie i dobrej wydajnosci w grach i overclockingu. I ile mogę ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za moje MSI+CELERON 2.6 na allegro? Sprzedawać razem czy odzielnie? Ne ukrywam że chętnie bym sie przesiadł na AMD z ciekawosci. To by było tyle.Pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) 1. Nie ten dzial 2. Problem AMD vs Intel byl omawiany setki razy i zawsze źle się to kończy 3. To jest odpowiedni dział tyle ode mnie Edytowane 1 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 1. Nie ten dzial 2. Problem AMD vs Intel byl omawiany setki razy i zawsze źle się to kończy 3. To jest odpowiedni dział tyle ode mnie w rozsądnej cenie to sempteron (tak się to pisze ?) S939 + jakieś dobre mobo (np DFI) Proc ok 300PLN mobo ok 450grafa najlepiej X800GTO @ 16 potoków (700-800 PLN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) powiem tak jak poszukasz w płytkach np MSI i prockach AMD to za cenę jednego P4 np 3.2GHz masz Athlon 64 3000+ do tego płytkę MSI Microstar K8N Neo4-F nForce4 4x i czego więcej trzeba albo sempronka i jakąś płytkę Abita i możesz sobie podkręcać to wszystko za pieniądze jakie byś wydał na jednego P4 sprzedawaj tylko oddzielnie a dostaniesz jakieś 280zł jak masz dużo gwiazdek to może 300zł co do kwestii zasilatora to niewykluczone jest ze ten code.... nie ma tych 300W i przydało by się coś o mocy rzeczywistej 350W modecom serii GT huntkey ..... Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 widać że chcesz przejsć na amd , nie ma Cie coo trzymać semp 2600 i płyta zależna od grafy (agp czy pci-e) na agp gigabyte k8ns a na pci-e k8ne ;) za proca wiele nie weźmiesz o le ktoś to kupi, za płyte tak sobie... zoabacz na allegro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 w rozsądnej cenie to sempteron (tak się to pisze ?) S939 + jakieś dobre mobo (np DFI) Proc ok 300PLN mobo ok 450grafa najlepiej X800GTO @ 16 potoków (700-800 PLN) zastanow sie co piszesz. nie ma sempronow na s939, sa tylko na s754. poza tym on nie pisal, ze chce kupowac karte graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 zastanow sie co piszesz. nie ma sempronow na s939, sa tylko na s754. poza tym on nie pisal, ze chce kupowac karte graficzna. osioł zanim zczniesz sie czepiać, doucz sie!!! http://www.esc.pl/product_info.php?product...4eb04e9dc2d06cf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Moze przestaniecie sie wyzywac? :evil: A autor tematu okresli sie w kosztach i wymaganiach co do nowego sprzetu. AUTOR DOSTAJE 2 TYGODNIE ZKU ZA ZALOZENIE 2 IDENTYCZNYCH TEMATOW W DZIALACH Socket 754/939/940 I Socket 423/478/775/479. SYTUACJA TA ZDAZA SIE PO RAZ KOLEJNY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 osioł zanim zczniesz sie czepiać, doucz sie!!! http://www.esc.pl/product_info.php?product...4eb04e9dc2d06cf Gdybys doczytal to wiedzialbys ze kupno tego procesora jest mozliwe tylko z calym zestawem komputerowym, a wtedy w gre wchodzi napewno karta graficzna, ram itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ja ci moge pelecic oczywiscie Intela ;) 5 lat juz jade na tym i jeszcze ani razu zaden komputer mi sie niepopsol i wcale niemam zamiaru przesiadac sie na AMD <ble> , oczywiscie pentium 4 ma tez swoja cene ale za to co oferuje oplaca sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Oczywiście że AMD. Dla mnie ostatnim dobrym procem od Intela był P4 Northwood. Venice 3000 DFI LP nF4 Ultra-D Sapphire x800GTO2 I tak by było fajnie... A nie grzejnik Prescott... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 A nie grzejnik Prescott... Ja mam prescott-a i temperaturka jest w granicach 42 bez podkrecania ze standardowym wiatrakiem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Intel <ble> mialem celerona 1.7 ... nie powiem byl ok ale Athlonki sa jeszcze lepsze i wydajniejsze :D Teraz tylko AMD sie liczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Racja Amd bije na głowe intela pod względem wydjności w grach ale w aplikacjach biurowych intel bierze góre (po co komu do biura P4 3,2 z HT <_<) Bierz Semprona 2600+ do tego np mobo od asrocka pod s754&s939 (w przyszłości również soc M2) i masz agp i pci-e (wiem że to co jest do wszystkiego jest do d... ale tu chyba jest inaczej :)) Moim zdaniem Intel skończył sie w momencie śmierci (??) PIII (ale go wskrzeszają w notebookach :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Racja Amd bije na głowe intela pod względem wydjności w grach ale w aplikacjach biurowych intel bierze góre (po co komu do biura P4 3,2 z HT <_<) Bierz Semprona 2600+ do tego np mobo od asrocka pod s754&s939 (w przyszłości również soc M2) i masz agp i pci-e (wiem że to co jest do wszystkiego jest do d... ale tu chyba jest inaczej :)) Moim zdaniem Intel skończył sie w momencie śmierci (??) PIII (ale go wskrzeszają w notebookach :)) No cóż - nie będe bronił tu zadnej platformy bo moim zdaniem jest w miarę równo jesli chodzi o takie jak tu porównanie.Jest róznica w cenie i to jest niepodważalne chociaż wcale nie az taka duza.Jeśli zaś chcesz porównać (pośrednio) 3.2HT Intela do Semprona to mały jest tego sens.Gdyby kolega carmaniakHP miał P4 3,2 HT i chciał zmienić na AMD napewno mysląc o przesiadce brałby pod uwagę conajmniej szybkiego A64/Opterona/X2 bo to jego konkurenci a nie semprona - wiec mówmy o konkretach. @carmaniakHP Skoro masz Celerona nie D to poczujesz róznice nawet na sempronie ale moim zdaniem by warto sie było przesiadać na inną platformę zbuduj konkretne fundamenty w postaci dobrej płyty głównej potem tylko dobierzesz procesor wedle mozliwości - nie polecam natomiast rozwiązania połowicznego "jakaś płyta na teraz" i jeszcze słabszy procesor bo pieniądze dołozysz a wydajności nie odczujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Odpowiedz krotka.. Do gier i 3Dmarkow Athlon Programy i inne nudnoty Intel P4 :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...