yuucOm Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Mam bardzo dziwny problem z kompem. Mianowicie kupiłem Venica 3000+ i asrocka dual sata 2 Uli 1965M. Wszystko chodzi cacy i w ogóle. Win uruchamia sire w 15 sec. CSS świetnie chodzi. Problem sie zaczął gdy zainstalowałem doom3 (orginał ofc) i Enemy territory. Nawet menu sie nie łąduje w tyhc grach. Znaczy sie ładuje ale bardzo wolno i jak biore Menadzera zadań to mam 100% użycia procka. Spróbowałem ustawiać cfg i zauważyłem, że za kazdym razem jak zroibie nowe cfg i je zapisze potem uruchomie gre (ET lub d3) to ten cfg wraca do defoultowego. Problem w tym ze tam sie ustawia rozdziałka 1024 na 1600 ;/. Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator007 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Może spróbuj z nowymi sterownikami, być może właśnie one są powodem tych błędów...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Instalowałem już wszystkie od 66.93 do 81.xx ale to nic nie dawało ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 zmodyfikuj plik cfg.. i ustaw jego atrybuty na "tylko do odczytu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Próbowałem ale to nic nie dało ;(. Za każdym razem jak wchodze do ET lub d3 to pomimo ustawienia rozdziałki w cfg na 1024x768 to mam dwa pykniecia monitora (takie jak przy zmianie odświezenia) i wiedze ze rozdzialka sie zamia zmiena na niższa :(. help. Edytowane 6 Grudnia 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Sry za post pod postem, ale mam jeszcze inne pytanie: Jak trzeba dobrze skonfigorowac riva tunera bo z tego co zauważyłem to mam taki problem jak korzystam z gier na OpenGL (et , d3 itp ). Mam ten problem tylko z grami na OpenGL ;(. Nie wiem jak temu zaradzić. Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Może byś tak podał jaką masz grafę żebyśmy nie musieli wróżyć z fusów? Co zmieniałeś w RT że zaczęło się kaszanić? Jak odinstalujesz RT to jest dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpj Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) ...Za każdym razem jak wchodze do ET lub d3 to pomimo ustawienia rozdziałki w cfg na 1024x768 to mam dwa pykniecia monitora (takie jak przy zmianie odświezenia) i wiedze ze rozdzialka sie zamia zmiena na niższa... dodaj do konfigu takie cuś... nie wiem jak w doom3, ale w et powinno pomóc seta r_mode "6" zamiast 6 wstawiasz inne wartości, 6 to jest rozdziałka 1024x768. możesz też ustawić wyżse wartości, ale nie widzę powodu, bo raczej ciężko będzie uzysskać stałe 125 fps na każdej mapie w wyższej rozdziałce. pozdrawiam Edytowane 6 Grudnia 2005 przez djpj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Może byś tak podał jaką masz grafę żebyśmy nie musieli wróżyć z fusów? Co zmieniałeś w RT że zaczęło się kaszanić? Jak odinstalujesz RT to jest dobrze? GPU to gainward fx 5900xt. Nic w rt nie robiłem. Miałem tak bez riva tunera dlatego go właśnie zainstalowałem. Help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Mam bardzo dziwny problem z kompem. Mianowicie kupiłem Venica 3000+ i asrocka dual sata 2 Uli 1965M. Wszystko chodzi cacy i w ogóle. Win uruchamia sire w 15 sec. CSS świetnie chodzi. Problem sie zaczął gdy zainstalowałem doom3 (orginał ofc) i Enemy territory. Nawet menu sie nie łąduje w tyhc grach. Znaczy sie ładuje ale bardzo wolno i jak biore Menadzera zadań to mam 100% użycia procka. Spróbowałem ustawiać cfg i zauważyłem, że za kazdym razem jak zroibie nowe cfg i je zapisze potem uruchomie gre (ET lub d3) to ten cfg wraca do defoultowego. Problem w tym ze tam sie ustawia rozdziałka 1024 na 1600 ;/. Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Help. W tym temacie jest o wymuszaniu rozdzielczości (a nawet proporcji) w Doom 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Niestety to też nie pomogło :/. Naprawde nie wiem co jest przyczyną tego. Pliz help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Ok zrobiłem coś takiego. Usunąłem stery i potem przeczysciłem kompa Driver Cleanarem. Następnie zainstalowałem sterowniki DNA-Force_2.2.8185 (czyli zoptymalizowane stery nForce 8185). No i właczam doom3 i tada działa to samo jest z ET. NIestety powstał nowy problem :EE. Właczam Hl2 i CSS (chciałem przetestować jak działąją nowe stery) no i co sie okazuje. Widzie obrazek "loading" w css i po chcwili ciemny ekran zamiast menu (to samo w hl2). Przesówam myszką po ekranie i słysze charakterystyczne odgłosy "przycisków" typu exit, options itp (wiecie o co mi chodzi). Moge naciskając ctrl+alt+del wyjsć gładko z css. Jak zauważyłem to nie jest problem tylko gier na Soursie :E. Painkiller mi działał przedtem a teraz tylko czarny ekran i to samo co w css/hl2. Z tego wynika ze teraz gry directX-owe mi nie chodzą :(. Nic tylko sie załamać ;(. Teraz zyskują doom3 straciłem css omg. PLIZ HELP :(. Edytowane 17 Grudnia 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...