Hans15336 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Czy ty się chwalisz głupotą ? Po co odkopywałeś ten temat ? Bo co, bomba cyka trochę dłużej ? A jak tam u Ciebie z "głupotą" co wnosisz nowego do tematu ??? Jeśli masz mi coś do powiedzenia nie w temacie lecz dotyczące mojej osoby to zapraszam na PRV . Edytowane 23 Listopada 2006 przez Hans15336 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Pisze tylko że pomimo "słabości" tego zasilacza ten jednak daje spokojnie rade i nic niepożądanego się nie dzieje . A Twój post co wnosi nowego do tematu ??? wnosi to ze moze Ci przemowi cos do rozskadku... Jak coś zacznie się dziać , jakies zwisy , resety to potestuje miernikiem , a teraz nie widze sensu komp działa stabilnie .no albo wybuchnie palac Ci kompa... ale luz wtedy kupisz nowy i tez bedzie dzialal stabilnie. mysle ze mozemy zakonczyc kontynuacje tego tematu FINITO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek z Irlandii Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam, prześledziłem cały wątek dotyczący w/w zasilacza ... I chcę dorzucić do tego swoje 3 grosze ... Nabyłem ostatnio takie dwa, jeden do mojego kompa, drugi do starego P4 2.4 GHz ... Czytając wypowiedzi ludzi testujących te zasilacze chciałbym wnieść pewne poprawki : 1. zasilacz jest bardzo cichy, wiatrak kręci się z prędkością od 900 do 1200 obr/min, nic nie warczy ani się nie wzbudza, może mam jakąś nową serię, bo u mnie nie jest zakryty żadnym plastikiem, jak ktoś wcześniej napisał 2. komputer pracuje stabilnie, żadnych zwisów ani innych, dziwnych objawów, choć go miernikiem nie mierzyłem, ale to uczynię ... Nie mam co prawda Fluke, tylko taki zwykły elektroniczny, ale zawsze coś ... 3. wyraźnie poprawiło się chłodzenie wnętrza komputera, gdyż wiatrak wyciąga ciepłe powietrze znad procesora i wyrzuca na zewnątrz ... Oceniam to jako dużą zaletę ... 4. mój komp może nie jest super wypasiony i na razie jeszcze nie kręcony, ale też nie jest to Pentium 200 :D Być może czas pokaże, że nie był to udany zakup, ale bawię się komputerami już ponad 25 lat, jakoś większych awarii nie zanotowałem ... Może to jest związane ze starannością pracy, na którą zwracam uwagę podczas montażu i prac przy komputerze ?? Pozdrawiam forumowiczów i cieszę się, ze mogłem przeczytać te wszystkie uwagi (no, może poza obrzucaniem się błotem między Xiao19 ... czy 20 a innymi). J. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 P4 2.4 Ghz to nawet codegen uciągnie, ile on może pobierać, z 70W, bo raczej nie więcej. Nic nie wniosłeś do tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek z Irlandii Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 P4 2.4 Ghz to nawet codegen uciągnie, ile on może pobierać, z 70W, bo raczej nie więcej. Nic nie wniosłeś do tematu. Dobra, nie opisałem całej konfiguracji drugiego komputera, oto ona : P4 2.4 Ghz, ATI 9800 Pro, 160 GB Samsung SATA II, DVD-RW NEC ... A pierwszy komp chodzi na klamotach jak z podpisu, chyba, że nie widać mojego podpisu ?? J. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 A pierwszy komp chodzi na klamotach jak z podpisu, chyba, że nie widać mojego podpisu ?? J. No to obciążenie nie jest straszne, ale ilość danych ~800GB, jaką mozna stracić jak Tronje coś odbije mnie by zmartwiła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 widać podpis...i powiem Ci Masz jaja koleś :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Dobra w skrócie: Nie mam czasu przeglądać całego watku o tym zasilaczu gdyż biega koło mnie banda dzieciaków na których musze krzyczeć ale miezyczasie spoglądam na allegro: http://www.allegro.pl/item172689916_promoc...9db_fv_117.html krótko - opłaca sie to kupić czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 krótko - opłaca sie to kupić czy nie? NIE! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 I o to chodziło dzięki. Za to fajnego Hipera 580 mam na oku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Też NIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 czemu? :D OK inaczej... co doradzacie do 400zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Odkopuję temat, bo warto napisać komentarz po kilku latach użytkowania. Kupiłem Tronje 550W 4 lata temu. Nie znam się na tętnieniach itd. dlatego nie wiem jak sprawdzić. Mam go podłączony pod taki zestaw: MB - Asrock M3N78D Procek Athlon II X4 3GHz Ram - DDR3 2x2GB 1600 Karta graficzna - 9800GTX+ Do tego 2 dyski twarde Samsungi, jeden 500GB, drugi 1TB oraz nagrywarka DVD. Badziewne głośniki zasilane USB, oraz podpinam trzeci dysk służący mi jako duuuży pendrive CPU podkręcony o ok.10%. Ogólnie daje radę. Tak więc porównajcie sobie swoje komentarze, że balibyście się podłączyć pod P4 + jakaś słabsza grafika. I jak tu czerpać wiedzę z forum? Podejrzewam, że większość (oczywiście nie wszyscy) pierwszy raz słyszała o takim zasilaczu i od razu pisała głupoty, że się spali od razu po podpięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Bo w srodku nie ma nic specjalnego i moze sie spalic albo i nie , ale na pewno jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze spoli Ci sie tronje niz np. Seasonic. Masz po prostu troche szczescie i nic sie nie zepsulo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) krzysiek8104, idąc Twoim tokiem rozumowania, trzeba by na podstawie tego jednego zdarzenia zakwestionować cały dorobek ostatnich 100lat w kwestii bezpieczeństwa ruchu drogowego. Czy np na podstawie tego, że w swoim życiu uległem kilka razy porażeniu napięciem 230V mam twierdzić, że dotykanie przewodów o tym napięciu jest bezpieczne bo ja żyję a w książkach piszą bzdury? Edytowane 26 Września 2011 przez Klaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Krótki komentarz - jeśli przyszedłeś tutaj tylko po to aby pisać bzdury w temacie odkopanym po czterech latach szybko pożegnasz się z kontem na PPC. eot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...