dzooma Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Jaką byście polecili mi cichutką klawiaturke za max 100zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 logitech ultrax http://allegro.pl/show_item.php?item=74938397 mam polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Mediatech? Mialem w rekach kilka wyrobow tej firmy i przy niej a4tech to szwajcarska firma robiaca sztuczne zastawki sercowe. Z tych 2 bralbym zdecydowanie BTC. A jesli chodzi o sprawdzone rozwiazania to jednak ultrax rzadzi. (co nie znaczy ze jest pozbawiona wad). Napewno jest bardzo wytrzymala na zuzycie, i calkiem cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Też miałem kilka badziewiastych wyrobów Mediatech w rękach, ale dokąd nie dotkniesz tego konkretnego modelu to się nie wypowiadaj. Oglądałem tego Logitecha Ultra X i może powiem tak: - nic nadzwyczajnego ... najzwyklejsza klawiatura. dzooma idź najlepiej do sklepu/supermarketu (kilku) , ponaciskaj, podotykaj i wybierz. Podobne slowa byly na ustach mojego kumpla ktory zamiast ultraXa wybral tracera (na tamte czasy 40-50zl), tez plaski niby TO SAMO - po co przeplacac? :) Po 7 miesiacach uzywania (pare osob na 1 kompie, ostro katowali klawe) kilka klawiszy sie zepsulo, stala sie niemilosiernie glosna itd. A wrazenie robila na poczatku bardzo przyzwoite, cieszyli sie ze "oszukali" prawa rynku i za pol ceny dostali ta sama jakosc. Z czasem zrozumieli swoj blad.. Teraz od pol roku uzywaja ultraxa i jej stan nie wykazuje nawet w niewielkiej czesci takiego zuzycia jak tracer. Oczywiscie to inna firma, ale imho jesli dany producent z niskiego segmentu rynkowego nie wypuszcza jakiejs zupelnie nowej rewolucyjnej technologii, tylko jest to kolejny z wielu produktow to opieranie sie na zasadzie analogii w ocenie nie jest wcale bledem. Jakby tak rozumowac kazdej firmie moze sie trafic jakis super egzemplarz o 5x wiekszej zywotnosci itd. Dlatego z gory odradzam mediatecha, bo za jednak nieduza doplate mozna miec znacznie wytrzymalsza klawiature. Bo ze poczatkowo jakosc bywa na podobnym poziomie to jednak tutaj licza sie dlugotrwale testy, dopiero wtedy mozna ocenic co jest naprawde lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Ja na UltraXa i jego słaby bufor się już nie nabiorę :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ja na UltraXa i jego słaby bufor się już nie nabiorę :/mozesz powiedziec cos wiecej? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Wersja na PS2: - włącza speaker na płycie głównej przy kombinacji lewo + góra + spacja i lewo + góra + alt -> blokada funkcji spacji / alta (czyt. np w nfsu nie skręcisz jadąc na nitro, nie wejdziesz w zakręt na ręcznym w lewo) - taką mam :/ Wersja USB: - nie włącza speakera, ale kombinacja lewo + alt -> blokada funkcji alta (czyt. np w nfsu nie skręcisz jadąc na nitro) - na taką chciałem się przesiąść, naszczęście dogadałem się ze sprzedawcą z apollo i mogłem ją oddać, bo nawet nie wyciągałem z folii :/ Wiem, że można inaczej ustawić klawisze, ale ciężko się odzwyczaić od ogólnie przyjętych schematów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Pierwszy raz spotkalem sie z takimi zarzutami odnosnie klawy. Blokada w jakiejs kombinacji przy graniu w nfs? :) Mozna sobie zbindowac przeciez na czyms innym, eliminujac ten problem. Ale nie uznalbym tego za ogromna wade, grajac w fpp nie spotkalem sie jeszcze ani razu z jakas przeszkadzajaca mi kombinacja. Jestem w stanie nawet powiedziec ze zalety tej klawy znacznie przewyzszaja te kilka niewybaczalnych kombinacji klawiszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...