Skocz do zawartości
Bomba_PL

Jaki Zasilacz ? Do Karty Grafiki Leadtek 6800 Le

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Zdecydowałem kupić kartę graficzną: Leadtek 6800 LE 128MB 350/800MHz 16p6v modSILENCER ( http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=74213557 ) ale mam zasilacz Feel 350W na takim sprzecie: Płyta GŁ.: Asus P4P800-VM 865, Procesor: Intel Pentium 4 3Ghz/800/1MB Prescot Hyper-Threading, Pamięć 2x512MB/400 DDR cl2.5 Twinmos, 2xHDD Baracuda 160GB 7200 8MB Cache i Samsung 80GB 5400, 1x Nagrywarka CD-RW i 1x Nagrywarka DVD-RW, 2 wiatraki w obudowie....

Bardzo proszę o rozsądne doradzenie jaki zasilacz?

P.S. Ludzie mówią rożnie jedni mowią że ten Feel 350W wystarczy drudzy zaś mówią że Modecom Feel 400W a zaś nastepni mówią żeby koniecznie zakupić Chieftec`a 450W i kogo słuchać? Naprawde nie chce ryzykować zbyt dużo kasy mnie to kosztowało zeby eksperymenty robić...

Pozdrawiam

P.S. Do adminow forum.. przepraszam że dałem te same posty... moje nie dopatrzenie, że jest osobny dział "Co Kupić?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ale czy wystarczy do takiego sprzętu zasilacz 400W? Chyba czytaliscie uwaznie moją konfigurację sprzętową w szczególności karty graficznej ktora juz jest podkrecona na 16 protokołów:>

Co sądzicie np o tym zasilaczu?: Zasilacz REVOLTEC BeQuiet 420W

http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=3...id=14&grupa=481

I o takim?: Zasilacz TAGAN 420-U01 v2

http://pc-tuning.pl/index.php?action=towar...%20420-U01%20v2

Jeśli są inne również dobre a tansze to bardzo proszę podajcie nazwy i linki do parametrów..

Z góry dziekuję

Pozdrawiam

Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400 spokojnie starczy

zobacz moj sprzet w sigu, a mam tyko chieftec 360W, a roznica znaczaca jest tylko w procku wiec chyba twoj nie ciagnie te 40W wiecej niz moj B)

Wiesz ale mój procek to prescot (prądożerny) przynajmniej tak mi się wydaje ale mogę się mylić... Proszę powiedzcie jeszcze jakiej marki zasilacze najlepiej brać? (ciche i stabilne i bez ryzyka tzn żeby to nie było na styk a nieco więcej w zapasie) ale nie zadrogie...

P.S. Moze mam zbyt duze wymagania i moze nie da sie dobrać odpowiedniego na moj sprzęt ale coś co było by wszystko sprawne i dobrze chodziło...

Z góry dziękuję

Pozrawiam

Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ale mój procek to prescot (prądożerny) przynajmniej tak mi się wydaje ale mogę się mylić... Proszę powiedzcie jeszcze jakiej marki zasilacze najlepiej brać? (ciche i stabilne i bez ryzyka tzn żeby to nie było na styk a nieco więcej w zapasie) ale nie zadrogie...

P.S. Moze mam zbyt duze wymagania i moze nie da sie dobrać odpowiedniego na moj sprzęt ale coś co było by wszystko sprawne i dobrze chodziło...

Z góry dziękuję

Pozrawiam

Bomba

Ja też mam Prescotta i bez problemu jadę na 350-tce. Należy pamiętać o tym, że Fortrony mają zapas mocy około 100W, więc bierz tego 400W, którego podałem wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam Prescotta i bez problemu jadę na 350-tce. Należy pamiętać o tym, że Fortrony mają zapas mocy około 100W, więc bierz tego 400W, którego podałem wcześniej.

Widzę że masz wentyl na procku Pentagram Freezone QC-92 Cu... powiedz jakie masz temperatury procka, płyty gł. i dysków?

Ja przy box intelowskim wentylku mam następujące temp: wspoczynku Procek: 42-44`, Pł.Gł. 38-40` dyski 33-36` a przy graniu: Procek: 54-57`, Pł.Gł. 42-45` dyski 38-40`...

Pozdrawiam

Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400w zupełnie styknie, kolega ma p4 630, 1gb ram, 6800 12p, 1 dvd i hdd i jedziez na zasiłce "400w" z budy I-Box i co najlepsze ma napięcia zupełnie w porządku, komp chodzi stabilnie bez resetów, blue screenów itp. (jam jest świadkiem), więc firmowe 400w styknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400w zupełnie styknie, kolega ma p4 630, 1gb ram, 6800 12p, 1 dvd i hdd i jedziez na zasiłce "400w" z budy I-Box i co najlepsze ma napięcia zupełnie w porządku, komp chodzi stabilnie bez resetów, blue screenów itp. (jam jest świadkiem), więc firmowe 400w styknie.

Piszesz firmowe ale konkretnie jakie firmy polecacie itd ??

Dziękuję

Pozdrawiam

Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagan 380w lub Huntkey 350w ten drugi bedzie najlepszym wyborem

Tylko 350W? Nie będzie za słaby na moją konfigurację sprzętową ? w szczególności karty graficznej, która jest juz podkrecona na 16 protokołów...

Pozdrawiam

Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożyczyłem od kumpla nowy zasilacz Modecome Feel 400W zamontowałem i wszystko chodzi.. Tylko powiedzcie mi czy to dobry wybór czy raczej zmienić na no Chieftec`a 400W badz 450W??

Przy tym Modecome Feel 400W mam następujące napięcia powiedzcie mi czy one są wporządku?

Pole Wartość

Właściwości czujnika

Typ czujnika Winbond W83627THF (ISA 290h)

Typ czujnika procesora graficznego Maxim MAX6646 (NV-I2C 4Ch)

Nazwa płyty głównej Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X

Stwierdzono otwieranie obudowy Nie

Temperatury

Płyta główna 34 °C (93 °F)

Procesor 42 °C (108 °F)

Procesor graficzny 37 °C (99 °F)

Otoczenie procesora graficznego 37 °C (99 °F)

WDC WD1600JB-22GVA0 29 °C (84 °F)

Seagate ST380021A 32 °C (90 °F)

Wentylatory

Procesor 3245 RPM

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.39 V

+3.3 V 3.34 V

+5 V 5.19 V

+12 V 12.34 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 5.11 V

Z góry dziękuję

Pozdrawiam