carnage Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Nie dlugo bede posiadaczem neostrady plus. Szukam opini na temat tej uslugi. Napiszcie skad jestescie? i jak wam to działa. Czy czesto pada? a jesli takto na jak długi okres? czy sa jakieś anomalie jak całkowity spadek transferu który nadaje sie co najwyrzej na odebranie maili? Czy macie przyzwoite transfery? i jeśli ktoś z was gra w gry to czy ma ładne pingi na tym łączu...dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Jestem z Krakowa. Przez jakies 2 tygodnie loozik, a potem się zaczeło.... ciągłę awarie, rpoblemy z logowaniem, zrywanie połączenia. Ale od 3 dni jakoś działa bez zarzutu hmmm sam już nie wiem co o tym sądzić, pozatym transferki są extra do 60KB spokojnie wyciagniesz !!!! z tym dynamicznym ip to on wcale nie jest dynamiczny nawet do tygodnia zdaża się że mam ten sam IP !!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 wawa, no transfer jest bardzo stabilny caly czas, nie ma zadnych spadkow transferu, problemy z logowaniem w ogole nie wystepuja, pingi w battlefieldzie to ok 200 na amerykanskich i angileskich serwerach, ale srednio co 2 tyg jest pad na ok 24 h, tak wiec albo jest absolutnie git albo w ogole nie ma (przez chwile w zasadzie), ja jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 też wawa.Sieć 10 osób neo mamy od trzech dni (freesco-ppoe).Dzwine rzeczy obserwuje..nie otwierają sie niektóre stronki..jak sciagam tranfer 64 kbs a stronka z której to sciągam czasem jak wół..bardzo dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Kraków: pad ok. 12 godzin na tydzień (czasem częściej). Niekiedy dziwne rzeczy się dzieją np. połączenia p2p (kazaa, gg) działają, natomiast stronki się nie otwierają. :( Ale jeżeli nie ma żadnego problemu z połączeniem to trzeba przyznać że necik śmiga aż miło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 subskrybujcie pl.internet.komunikaty i wszystko yasne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Jestem z Krakowa. Przez jakies 2 tygodnie loozik, a potem się zaczeło.... ciągłę awarie, rpoblemy z logowaniem, zrywanie połączenia. Ale od 3 dni jakoś działa bez zarzutu hmmm sam już nie wiem co o tym sądzić, pozatym transferki są extra do 60KB spokojnie wyciagniesz !!!! z tym dynamicznym ip to on wcale nie jest dynamiczny nawet do tygodnia zdaża się że mam ten sam IP !!!!!! jak widze transfer 60 kilo to mi sie zygac chce- juz niedlugo znow bede sie cieszyl 250kb/sek - to jest cos....nie trzeba czekac tak dlugo az cos sie sciagnie - zamiast np. przy 50kb/s dooma sciagac w ok 3h mozna przy 230kb/sek w 35minut.... luxik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Jestem z Krakowa. Przez jakies 2 tygodnie loozik, a potem się zaczeło.... ciągłę awarie, rpoblemy z logowaniem, zrywanie połączenia. Ale od 3 dni jakoś działa bez zarzutu hmmm sam już nie wiem co o tym sądzić, pozatym transferki są extra do 60KB spokojnie wyciagniesz !!!! z tym dynamicznym ip to on wcale nie jest dynamiczny nawet do tygodnia zdaża się że mam ten sam IP !!!!!! jak widze transfer 60 kilo to mi sie zygac chce- juz niedlugo znow bede sie cieszyl 250kb/sek - to jest cos....nie trzeba czekac tak dlugo az cos sie sciagnie - zamiast np. przy 50kb/s dooma sciagac w ok 3h mozna przy 230kb/sek w 35minut.... luxik :D robiscie sie strasznie wybredni... przy transewe 60kb/s zygac ci sie chce?? człowieku spora liczba ludzi jesze na modemach jezdzi gdzemasz przy sciaganiu wyciegniesz to ~5kb/s a tobie sie 60 nie podba?? Ja jestem zadowolony, jak na swojej radiówce wycigne powyzej 40kb/s bo zazwyczaj mam 15-30kb/s co i tak uwazam jest wielkim luksusem w tym kraju za 40zł miesiecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 tylko zazroscic !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Wszystko spoko chłopaki tylko cena... :twisted: .JA jestem z wawy i użytkuje CHELLO. Za instalacje zapłaciłem 1 zł !!! A neostarda kosztuje 800 plus jescze modem... Troche za drogo jak na mój gust. Nie rozumiem polityki naszego monopolisty. Zanm wiele osób które bardzo by chciały neostrade, bo innych stałych łącz internetowych u nich brak, akle ich najzwyklej w świeci nie stać... Licze że pójdą po rozum do głowy i obniżą te chorendalne ceny... :twisted: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 jak widze transfer 60 kilo to mi sie zygac chce- juz niedlugo znow bede sie cieszyl 250kb/sek - to jest cos....nie trzeba czekac tak dlugo az cos sie sciagnie - zamiast np. przy 50kb/s dooma sciagac w ok 3h mozna przy 230kb/sek w 35minut.... luxik :D tak tak juz po raz kolejny podniecasz sie i chwalisz swoim wspanialym laczem 2mbit@neostrada by znajomosci w TPSA, ale mysle ze wystarczy juz, naprawde nikogo to nie interesuje ile sciagasz dooma..., sczegolnie ze wielu marzy chociazby o neostradzie nie mowiac juz o mozliwosci postawienia takiego lacza (2mbit) w domu, wiec przestan juz pieprzyc o tych swoich transferach ok? chwalic sie tez trzeba umiec.., czytaj: z umiarem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ale wy qurwa macie problemy.Jeden 60kb/s malo drugi 230kb/s malo, a ja mam 2.8kb/s (32300bps negocjuje) na modemie jak sie lacze w nocy i to czasami !!!! Co wy mi powiecie na ten temat CO???? Chcialem SDI (Straszny Dostep do Internetu swoja droga ) to tepsa powiedziala ze nie maja juz polek na centrali. I co mam zrobic???? .... 60kb ehhh zal dupe sciska..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 A ja nic nie mogę sobie podłączyć. Tylko NEO+. Ale trzeba zacisnąć zęby i zebrać pieniądze na instalacje :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 jak widze transfer 60 kilo to mi sie zygac chce- juz niedlugo znow bede sie cieszyl 250kb/sek - to jest cos....nie trzeba czekac tak dlugo az cos sie sciagnie - zamiast np. przy 50kb/s dooma sciagac w ok 3h mozna przy 230kb/sek w 35minut.... luxik :D tak tak juz po raz kolejny podniecasz sie i chwalisz swoim wspanialym laczem 2mbit@neostrada by znajomosci w TPSA, ale mysle ze wystarczy juz, naprawde nikogo to nie interesuje ile sciagasz dooma..., sczegolnie ze wielu marzy chociazby o neostradzie nie mowiac juz o mozliwosci postawienia takiego lacza (2mbit) w domu, wiec przestan juz pieprzyc o tych swoich transferach ok? chwalic sie tez trzeba umiec.., czytaj: z umiarem... Popieram w 100% :!: Co za dużo to nie zdrowo :!: Tym bardziej, że coraz częściej chwalisz się tym swoim łączem totalnie nie na temat! Gość się pyta jak Wam chodzi Neostrada, a Ty wyskakujesz, że Ci się rzygać chce, bo Ci obcięli transfer do 60kB/s i musisz 3h Doom'a III ciagnąć. Człowieku, zastanów się nad tym co piszesz. Qrwica mnie trafia (i pewnie nie tylko mnie) jak widzę takie teksty. Ja póki co pozostaję na modemie, bo moje 2 projekty dzielenia Neo+ upadły :evil: a sam nie jestem w stanie pokryć 190zł/miech (instalkę bym jakoś przebolał). Ale może widocznie podnieca Cię to jak ktoś Ci zazdrości Twojego zajebistego łącza, więc specjalnie dla Ciebie: Qrwa! Ten piep...ny modem! Ten genghiskhan to ma zajebiście! Idź się pochwal swoim łączem na jakieś zachodnie forum to Cię zbrechtają że masz takie cienkie :lol: A tak wracając do tematu topica to w Poznaniu podobno chodzi bardzo ładnie i bez awarii. W przeciągu tygodnia mają instalować mojemu znajomemu, więc postaram się napisać jak mu to działa. On ma dzielić to między 7 komputerków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 "]też wawa.Sieć 10 osób neo mamy od trzech dni (freesco-ppoe).Dzwine rzeczy obserwuje..nie otwierają sie niektóre stronki..jak sciagam tranfer 64 kbs a stronka z której to sciągam czasem jak wół..bardzo dziwne. Znany problem! Ustaw w IE proxe (np. w3cache.icm.edu.pl #8080) - powinny otwierac się wszystkie strony. transfer (problemy) - niestety freesco ma wady.... (bardzo dużo wad :? ) A pozatym za okolo 200 zeta mozna kupic sprzetowy ruter obslugujacy NEO+ (D-link), i koniec jakichkolwiek problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Jakim cudem macoe transfery 60 kB/s ? U mnie max transfer to 512 Kbits/s / 9 = 56.8 Kb/s i więcej niema naszczęście bardzo często tyle jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 ehh wynarzekacie ja mam ISDN z dialogu i jestem szcześliwy że wyciągne 12kB/s a Dooma ściągałem 14 godzin i też się cieszę ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ale wy qurwa macie problemy.Jeden 60kb/s malo drugi 230kb/s malo, a ja mam 2.8kb/s (32300bps negocjuje) na modemie jak sie lacze w nocy i to czasami !!!! Co wy mi powiecie na ten temat CO???? Chcialem SDI (Straszny Dostep do Internetu swoja droga ) to tepsa powiedziala ze nie maja juz polek na centrali. I co mam zrobic???? .... 60kb ehhh zal dupe sciska..... ja nie napisałem że dlamnie 60kb to mało,wbrew przeciwnie jest to aż za wystarczające łącze tylko że ja nie płace 200 zł za miecha żeby nie miec neta przez pare dni w miesiacu !!! pozatym jak cie to wqurwia to nie czytaj i spadaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 ale czego sie denerwujesz jak to nie o Ciebie chodzi...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Jakim cudem macoe transfery 60 kB/s ? U mnie max transfer to 512 Kbits/s / 9 = 56.8 Kb/s i więcej niema naszczęście bardzo często tyle jest :)Hmm a nie 512/8 = 64Kb/s? Czy to ja sie myle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 dobrze dobrze juz sie nie chwale - fakt jest taki ze mam takie lacze a niektorzy mi tu kity wciskaja ze to nie mozliwe... LOL - ja wiem ze nawet 8mbps na zachodzie to zlom - ale my nie zachod tylko POLSKA.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Brzoza - mylisz się. Byłoby by 8 gdyby nie było jednego bitu stopu (czy jakoś tak - jest 8+1=9) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Jestem z Krakowa. Przez jakies 2 tygodnie loozik, a potem się zaczeło.... ciągłę awarie, rpoblemy z logowaniem, zrywanie połączenia. Ale od 3 dni jakoś działa bez zarzutu hmmm sam już nie wiem co o tym sądzić, pozatym transferki są extra do 60KB spokojnie wyciagniesz !!!! z tym dynamicznym ip to on wcale nie jest dynamiczny nawet do tygodnia zdaża się że mam ten sam IP !!!!!! jak widze transfer 60 kilo to mi sie zygac chce- juz niedlugo znow bede sie cieszyl 250kb/sek - to jest cos....nie trzeba czekac tak dlugo az cos sie sciagnie - zamiast np. przy 50kb/s dooma sciagac w ok 3h mozna przy 230kb/sek w 35minut.... luxik :D robiscie sie strasznie wybredni... przy transewe 60kb/s zygac ci sie chce?? człowieku spora liczba ludzi jesze na modemach jezdzi gdzemasz przy sciaganiu wyciegniesz to ~5kb/s a tobie sie 60 nie podba?? Ja jestem zadowolony, jak na swojej radiówce wycigne powyzej 40kb/s bo zazwyczaj mam 15-30kb/s co i tak uwazam jest wielkim luksusem w tym kraju za 40zł miesiecznie. hmmmmmm ... a /me czesto bawi sie modemem i niekiedy to mam transfer mniejszy od 10 kb/s 60 kb/s to tesh zadna rewelka ale badzmy szczerzy nie jest zle a jak sie niepodoba to paszport w łape i won --- tak mi powiedzial "BYŁY" moj koleś ktory dostał prace po znajomości w tepsie ... no nietety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Heh paszport nie starczy ;) pozatym co z tego ja ma lacze 10mb tylko na mnie ale jak serwer nie pozwala scigac szybciej nic 2mb ! liczy sie tez to co ejst po drugiej stronie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Widac sporo <span style="color:red;">[ciach!]</span>l na tym watku :P ,a i genghis khan jakiego masz duzego tesh siem kfalisz :P ? :P (procka ofkors :D ) --KRAKOW-- Znajomy ma Neo+ od 3 miechow (zmiana z sdi) i jest tak ze jest albo ZLE albo bardzo dobrze ,problemem u niego jest to ze sie czesto samo rozlacza ;/ ,pozatym pingi sa ok ,ale od czasu do czasu ma tragiczne transfery/pingi.Ogolnie ja mimo ze z chello tesh jakis ekstra zadowolony nie jestem to jednak sie lepiej sprawuje od jego Neo+.Jesli masz mozliwosc pociagniecia z jakiejs kablowki to to moze byc tansza/lepsha alternatywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 problem to tylko z tymi awariami jest ale transfery i pingi są b.dobre !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 o jezuniuu..... :( wy tam narzekacie 60kb!!!!!! o ja u nas w BP to sdi ledwo zakładają hahahaha a neo+!!!!1 no niewiem za kilka lat.... a wy narzekacie... :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carnage Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Niestety mieszkam w centrum wawy od 5 lat mam lacze dzierzawione 115bitow na sek. zabulilem za nie 6 tysiakow. Ale wtedy modemy 36.6 to bylo cos. Dzierzawke mam w TDC Internet. Goscie tworza sobie wlasna infrastrukture (siec szkieletowa) pomijajaca TPSA ale ze ja jestem starym klientem to mnie to pomija :(. Teraz jakby sie chcialo zalozyc u nich takie lacze to abonament miesieczny to jest cos kolo tysiaka ja place okolo 300zl :(. Wiec mam juz tego serdecznie dosyc. Jeszcze goscie sa tak wspaniali ze po przeprowadzce do nowej siedziby pogubili wszystkie rachunki i prubuja mnie obarczyc rachunkami z przed 1,5 roku, bo nie moga znalesc potwierdzen wplaty. To sie dopiero nazywa chamstwo. Niestety mieszkam w centrum i zadne kablowki nie podlaczaja internetu chociaz tez sledzilem to przez dobre 3 lata. Co roku mowia ze za rok juz wszystko powino byc gotowe. Wiec dla mnie jedyna ewentualnoscia jest TPSA :(. A piepszony TDC Internet niech sobie wsadzi ten internet w .......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Napisze tylko tyle, piszac odpowiedz na tego posta zjebala mi sie Nesotrada....i moje wywody zniknely, to powinno wam wystarczyc, a bylo tego troche, teraz sie streszcze. Jestem z Katowic, predkosci na pziomie do 54 kb/s w porywach 60 ale tylko przez kilka chwil, za instalke placilem 75 zl (promocja) wiec bardzo malo. Generalnie chlopaki w tpsa ciagle cos majstruja i co kilka godzin jest prerwa. Za taka kase wszystko powinno dzialac jak w zegarku, ale oni chyba tak nie mysla. Podobno mozna zglaszac na bezplatna linie ze internet nie dziala ale sam przelicznik, sposob wyliczania jest dosc niejasny, poza tym nie wyobrazam sobie dzwonic do nich co piec minut, bo czasami naprawde musialbym tak robic......Juz sie boje co bedzie na swieta, czy w ogole bedzie cos dzialac. PS. Rozumiem czemu abonament i instalka jest taka droga, gdby wiecej osob zainstalowalo sobie neo w jednym czasie, to hmmm wrocilibysmy do lat 97-99, gdzie zeby polaczyc sie z internetem trzeba bylo wydzwaniac po setki razy, kombinowac z przecinkami na koncu numeru itd.....to byly czasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...