igomako Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 otóż mam pytanie. matka chce kupic odtwarzacz dvd, ja ja chce przekonac do odtwarzacza z funkcją konsoli ;P tyle ze mamy telewizor 16:9. i teraz pytanie - ktore konsole obsługują ten format? zarówno w grach jak i w filmach dvd? najchętniej bym uslyszal ze ps2 moze wyswietlac i filmy i gry w tym formacie, ale to chyba nie mozliwe... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Filmy - z tego co pamietam to tak, jesli film jest w tm formacie. Musialbym sprawdzic. Gry sa w wiekszosci przypadkow robione w 4:3. EDIT: w setupie konsoli jest opcja ustawiania proporcji ekranu: 4:3 lub 16:9. Pamietaj tylko, ze zeby miec dzwiek 5.1 bedziesz musial dokupic amplituner z wejsciem optycznym. Edytowane 13 Grudnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 a moglbys sprawdzic czy gry na ps2 tez chodza w 16:9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 OK, moge sprawdzic, ale w weekend dopiero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 spoko :) to trzymam cie za słowo... i czekam do weekendu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Soul Calibur II ma opcje 16:9 i wyglada ZABOJCZO Gran Turismo 4 - j.w. Burnout 2,3,4 - j.w. Devil May Cry 1,2,3 - j.w. Resident Evil 4 - j.w. w sumie wiekszosc gier posiada tryb 16:9 (a przynajmniej tych, ktore ja mam ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Wszystkie gry na ps2 jakie mam (18 sztuk) obsługują tryb 16:9 W celu oglądania filmów w tym trybie zmieniasz ustawienia w menu startowym konsoli Ogólnie polecam podłączenie konsolki kablem component ( ja kupiłem wysyłkowo na www.liksang.com za chyba 5$ - w Polsce nie do kupienia), oczywiście o ile TV posiada odpowiednie wyjście - jakość obrazu nieporównywalna z kablem composite czy nawet rgb Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...