Gibi Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Jak w temacie...Mam Athlona XP 2000+ i Plytke Gigabyte (SDRAM Only) i 128Sdram (PC-133) i Riva TNT2 32mb. Na poczatku zaraz po zainstalowaniu windowsa chcialem sobie Via 4in1 wrzucic i sie okazalo ze mi sie windows nie uruchamia, a dokladnie w momencie (juz koncowym) po pojawieniu sie drugiej planszy z oknem Win98... Podejrzewam, ze moze byc to grafika gdyz cos z AGP...Albo RAM. Teraz bez zainstalowaniu Via 4in1 chodzi wszystko ladnie, ale wydajnosc kompa jak wiecie znacznie spada..Dlatego prosze o pomoc...co moze byc zle...co trzeba wymienic ?? :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 n ajakim chipsecie? ja mialem ten problem na apollo pro+ pod celka. agpbyla x2 i po jej instalacji windows nie startowal. Nie moglem wrzucac 4in1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 a sprobuj moze zaisntalowac same sterowniki do AGP. http://downloads.viaarena.com/drivers/AGP/...IA_AGP_430a.zip Moze ruszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 n ajakim chipsecie? ja mialem ten problem na apollo pro+ pod celka. agpbyla x2 i po jej instalacji windows nie startowal. Nie moglem wrzucac 4in1 ja ma via apollo pro plus z agp2x na ktorej siedzi GF2MX i nie ma zadnych problemow z via 4in1 najnowze hydravision czy jakos tak smigaja az milo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 n ajakim chipsecie? ja mialem ten problem na apollo pro+ pod celka. agpbyla x2 i po jej instalacji windows nie startowal. Nie moglem wrzucac 4in1 ja ma via apollo pro plus z agp2x na ktorej siedzi GF2MX i nie ma zadnych problemow z via 4in1 najnowze hydravision czy jakos tak smigaja az miloja mialem jakas koszmarna plyte supergrace i nie dalo rady. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A ktora wersje Via4in1 instalujesz? Moze sprobuj jakos inna sciagnac - starsza/nowsza moze pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibi Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Podejrzewam, ze to grafika..pytalem w seriwisie i ta moja Riva (Viper) jest problematyczna na tej plycie i 95% nie chodzi..no coz pozostakje mi tylko grafe zmienic, ale podobno jak zainstaluje Via 1443 to juz bedzie ok, co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Podejrzewam, ze to grafika..pytalem w seriwisie i ta moja Riva (Viper) jest problematyczna na tej plycie i 95% nie chodzi..no coz pozostakje mi tylko grafe zmienic, ale podobno jak zainstaluje Via 1443 to juz bedzie ok, co o tym myslicie? spr. zawsze można pozatym jak instalujesz 4in1 to wybierz instalacje normalną i przy pytanku o agp wybierz standard(czy jakoś tak), a nie turbo; może pomoże :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Jesli to Hyperion to mialem to samo zwiech ale tylko przy nich. Zainstalowalem winde na czysto w nowym katalogu i spoko...drastyczne ale doszedlem z tymi zwiechami do momentu kiedy padl mi caly system..obym sie mylil ale chyba czeka Cie to samo ...ale teraz spoko smiga az milo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenpunkt Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Jak w temacie...Mam Athlona XP 2000+ i Plytke Gigabyte (SDRAM Only) i 128Sdram (PC-133) i Riva TNT2 32mb. Na poczatku zaraz po zainstalowaniu windowsa chcialem sobie Via 4in1 wrzucic i sie okazalo ze mi sie windows nie uruchamia, a dokladnie w momencie (juz koncowym) po pojawieniu sie drugiej planszy z oknem Win98... Podejrzewam, ze moze byc to grafika gdyz cos z AGP...Albo RAM. Teraz bez zainstalowaniu Via 4in1 chodzi wszystko ladnie, ale wydajnosc kompa jak wiecie znacznie spada..Dlatego prosze o pomoc...co moze byc zle...co trzeba wymienic ?? :-( miałem kiedyś taki problem i znalazłem 2 połowiczne rozwiązania: 1. zmienić system operacyjny na XP 2. wrócić do poprzedniej wersji biosu i mieć oba systemy W98 i XP Była to płyta główna Gigabyte 7ZM na KT133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...