Skocz do zawartości
Gibi

Jak zainstaluje Via 4in1 komp sie nie uruchamia...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie...Mam Athlona XP 2000+ i Plytke Gigabyte (SDRAM Only) i 128Sdram (PC-133) i Riva TNT2 32mb. Na poczatku zaraz po zainstalowaniu windowsa chcialem sobie Via 4in1 wrzucic i sie okazalo ze mi sie windows nie uruchamia, a dokladnie w momencie (juz koncowym) po pojawieniu sie drugiej planszy z oknem Win98...

Podejrzewam, ze moze byc to grafika gdyz cos z AGP...Albo RAM. Teraz bez zainstalowaniu Via 4in1 chodzi wszystko ladnie, ale wydajnosc kompa jak wiecie znacznie spada..Dlatego prosze o pomoc...co moze byc zle...co trzeba wymienic ?? :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

n ajakim chipsecie? ja mialem ten problem na apollo pro+ pod celka. agpbyla x2 i po jej instalacji windows nie startowal.

Nie moglem wrzucac 4in1

ja ma via apollo pro plus z agp2x na ktorej siedzi GF2MX i nie ma zadnych problemow z via 4in1 najnowze hydravision czy jakos tak smigaja az milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

n ajakim chipsecie? ja mialem ten problem na apollo pro+ pod celka. agpbyla x2 i po jej instalacji windows nie startowal.

Nie moglem wrzucac 4in1

ja ma via apollo pro plus z agp2x na ktorej siedzi GF2MX i nie ma zadnych problemow z via 4in1 najnowze hydravision czy jakos tak smigaja az milo
ja mialem jakas koszmarna plyte supergrace i nie dalo rady. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, ze to grafika..pytalem w seriwisie i ta moja Riva (Viper) jest problematyczna na tej plycie i 95% nie chodzi..no coz pozostakje mi tylko grafe zmienic, ale podobno jak zainstaluje Via 1443 to juz bedzie ok, co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, ze to grafika..pytalem w seriwisie i ta moja Riva (Viper) jest problematyczna na tej plycie i 95% nie chodzi..no coz pozostakje mi tylko grafe zmienic, ale podobno jak zainstaluje  Via 1443 to juz bedzie ok, co o tym myslicie?

spr. zawsze można pozatym jak instalujesz 4in1 to wybierz instalacje normalną i przy pytanku o agp wybierz standard(czy jakoś tak), a nie turbo; może pomoże :wink: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to Hyperion to mialem to samo zwiech ale tylko przy nich.

Zainstalowalem winde na czysto w nowym katalogu i spoko...drastyczne ale doszedlem z tymi zwiechami do momentu kiedy padl mi caly system..obym sie mylil ale chyba czeka Cie to samo

...ale teraz spoko smiga az milo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie...Mam Athlona XP 2000+ i Plytke Gigabyte (SDRAM Only) i 128Sdram (PC-133) i Riva TNT2 32mb. Na poczatku zaraz po zainstalowaniu windowsa chcialem sobie Via 4in1 wrzucic i sie okazalo ze mi sie windows nie uruchamia, a dokladnie w momencie (juz koncowym) po pojawieniu sie drugiej planszy z oknem Win98... 

Podejrzewam, ze moze byc to grafika gdyz cos z AGP...Albo RAM. Teraz bez zainstalowaniu Via 4in1 chodzi wszystko ladnie, ale wydajnosc kompa jak wiecie znacznie spada..Dlatego prosze o pomoc...co moze byc zle...co trzeba wymienic ?? :-(

miałem kiedyś taki problem i znalazłem 2 połowiczne rozwiązania:

1. zmienić system operacyjny na XP

2. wrócić do poprzedniej wersji biosu i mieć oba systemy W98 i XP

Była to płyta główna Gigabyte 7ZM na KT133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...