Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno pisałem że coś dziwnego dzieje się z moim monitorem więc postanowiłem na wszelki wypadek się rozglądnąć za nowym :D chociaż wogóle nie mam pieniędzy :? :D ... i co sądzicie o tym monitorze ???

Dołączona grafika

17" iiyama vision master pro 413 [hm703ut] [system highbrightness, kineskop Diamondtron MM]

ok. 1080 zeta

link do opisu monitora:

iiyama...

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika.::Wesołych Świąt::. Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno pisałem że coś dziwnego dzieje się z moim monitorem więc postanowiłem na wszelki wypadek się rozglądnąć za nowym  :D  chociaż wogóle nie mam pieniędzy  :?  :D ... i co sądzicie o tym monitorze ???

Dołączona grafika

17" iiyama  vision master pro 413 [hm703ut] [system highbrightness, kineskop Diamondtron MM]

ok. 1080 zeta

link do opisu monitora:

iiyama...

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika.::Wesołych Świąt::. Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Hmmm, gdybym zysponował taką sumą i chciłbym kupić monitor kupiłbym LG Flatrona 795FT. Jak dla mnie faworyt....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG sux :P

Po czym wnosisz ? Napisałem "jak dla mnie". Widziałem dość dużo monitorów w "akcji" i nie sugeruje się recenzjami z gazet tylko tym jak na danym monitorze się pracuje. Odpowiedz w stylu "nie bo nie" jest conajmniej śmieszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG = Total SHIT a Ten flatron 795ft to juz w szczególności miałem takie 3 i były to 3 najgorsze monitory w moim życiu.

Ehhh, następny. Co Ci się w tym modelu nie podobało ?

Nie wiem ile Ci rodzice dają kasy na sprzęt że "już miałemś takie 3" bo jak ja bym miał tyle siana żeby mnie było stać na 3 Flatrony to bym sobie kupił jakis wypasiony LCD albo Plazme :evil:

To tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Samsunga 19 i jak na razie wszystko dobrze. 85 Hz na 1280 na 1024 , oczy się nie męczą , highlight tez jest ale wogóle z niego nie korzystam. Dałem z niego 1520 zyli więc 17 samsunga za tysiaka wyciągniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem po czym ludzie twierdza ze LG Flatrony sa do kitu. mialem stycznosc z wieloma tego typu monitorami i moje odczucia byly jak najbardziej pozytywne nigdy tez nie slyszalem zeby sie psuly. Sam zas nie dalbym tyle za monitor :D. Rok temu kupilem sobie w niemczech ProView DX997N 19" za niecale 900 pln podczas gdy 19-tki u nas kosztowaly grubo ponad 1000 pln. Z owego monitora jestem bardzo zadowolony ma podobne parametry do LG Flatrona tyle tylko ze w rozdziale 1600x1200 ma odswierzanie 75 HZ poza tym identyko. Osobiscie na dzien dzisiejszy jakbym mial kaske i mialbym wybierac wybralbym jakiegos Samsunga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze żadnego LG nie widziałem który dobrze przeszedł test na stałość geometri w zależności od jasności (nokia monitor test - takie trzy paski biało czarne). Zawsze pompowały - mnie to denerwuje.

Ja polecam nokię 445xpro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dalej jak w tym tygodniu mojemu kumplowi popsul sie wlasnie LG :)

Oj jak mnie denerwują takie odpowiedzi. Tak samo moge powiedzieć że np.Barracudy się nie psują, a kumplowi padła. To tylko sprzęt, nie wymagaj żeby był w 100% bezawaryjny, bo jakikolwiek sprzęt choćby nie wiem jak dobry taki nie będzie. To ze Twojemu kumplowi się zepsół niczego nie dowodzi... Nie wiem co chciałeś w ten sposób pokazać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj jak mnie denerwują takie odpowiedzi. Tak samo moge powiedzieć że np.Barracudy się nie psują, a kumplowi padła. To tylko sprzęt, nie wymagaj żeby był w 100% bezawaryjny, bo jakikolwiek sprzęt choćby nie wiem jak dobry taki nie będzie. To ze Twojemu kumplowi się zepsół niczego nie dowodzi... Nie wiem co chciałeś w ten sposób pokazać...
Na pol kilometra widac ze masz LG i probujesz sie bronic przed zlymi opiniami na temat SOWJEGO WSPANIALEGO MONITORA NA KTORY WYDALEM KUPE KASY. Ze barracudy to shit tez powiem, tak samo jak LG, taniocha i tyle. LG moze i dobry jak na ta cene. Ale dobry w ogole - nie.

Widziales swiat poza swoim LG ? ja tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ndx czy ty jestes kims na litere L czy tylko mi sie tak wydaje ?

Takie posty to mozesz na forum BRAVO Goirl pisac :evil:

Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia, to sie powstrzymaj, a nie nabijasz posty piszac takie brednie.

Ostrzegam, ze takie pieprzenie bede kasowal bez ostrzezenia :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia, to sie powstrzymaj, a nie nabijasz posty piszac takie brednie.

nie ściemniaj, bronisz swojego LG :PPP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pol kilometra widac ze masz LG i probujesz sie bronic przed zlymi opiniami na temat SOWJEGO WSPANIALEGO MONITORA NA KTORY WYDALEM KUPE KASY. Ze barracudy to shit tez powiem, tak samo jak LG, taniocha i tyle. LG moze i dobry jak na ta cene. Ale dobry w ogole - nie.

Widziales swiat poza swoim LG ? ja tak.

I tu się mylisz kolego. Nie mam LG bo nie miałem kasy na taki moniek. W domu mam Della 770 którego dostałem w prezencie że tak powiem. Ale gdybym miał możliwość napewno bym go zamienił. Co do bronieni LG to ja to co piszecie widze dokładnie odwrotnie, zawsze lepiej być w opozycji, bo to jest jakoś na topie widze. Nie wiem, czy piszesz tak ze naprawdę taką masz opinie o tym sprzęcie czy poprostu chcesz być "inny". I ok, ja Cię nie zmuszam, nie nakłaniam, nie namawiam. Powiedziałem tylko co myśle na temat dobrego monitora 17'' I to moje odczucie i spostrzeżenia i nie mam zamiaru pisac czegoś w stylu " coś tam sux " bo to głupota. Jesli nosisz się z zamiarm krytykowania mojego typu, to przynajmniej prosze o KONKRETNE argumenty a nie " sux " , " bo koledze się zepsół " itp.

To tyle... :evil:

PS. Doskonale rozumiem co Reed miał na myśli pisząc że będzie takie odpowiedzi w stylu " coś tam sux " usuwał,bo to naprawde ni nie wnosi do dyskusji, podobnie jak ta kłótnia w którą nie wiem dlaczego dałe się wciągnąć... Powiem tak , nie mam zamiaru ju nic wiecej pisac w tym wątku. Dobranoc :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecal NEC MultiSync FE 791 SB cena ok 1020 a jest super , BTW ta iiyama tez jest spoko

Może taki monitorek Mitsubishi: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5040, droższy, bo po 1197 zł. Zastanawiam się nad nim ale nie wiem czy jest warty tych dodatkowych 200 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym wnosisz ? Napisałem "jak dla mnie". Widziałem dość dużo monitorów w "akcji" i nie sugeruje się recenzjami z gazet tylko tym jak na danym monitorze się pracuje. Odpowiedz w stylu "nie bo nie" jest conajmniej śmieszna.

Co nie bo nie sam mialem monitor totlana kicha duzo znajomych sie w pakowalo i mowi shitt wiec nie moja opinia a tobie sie twoj podoba bo nie widziales lepszego :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed powiedz mi dlaczego nie moge krotko i zwiezle ? czasami to moderowanie przegina nastepnym razem sie tak rozpisze,,,,,,,,ehh nie wiem o co chodzi co za problem ? w tym sux jest ujeste wszystko co trzeba jak nie podobaja sie posty to kasuj ale byl bys nie powazny ! nie chodzi mi o punkty te punkty ma gdzies i moze ten liczniczek wykasowac ! na 00000000000 tylko pisze jak mysle mysle sux to pisze !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem w lipcu HYUNDAI F790D i jestem zadowolony

jakosc obrazu bdb parametry spox 1024x768 100Hz (1600x1200 75Hz)

nic wiecej mi nie potrzeba i co najwazniejsze dalem za niego 750zl (nowy w sklepie) gdybym mial komus polecic niezly :D monitor w dobrej cenie polecilbym wlasnie ten model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno pisałem że coś dziwnego dzieje się z moim monitorem więc postanowiłem na wszelki wypadek się rozglądnąć za nowym  :D  chociaż wogóle nie mam pieniędzy  :?  :D ... i co sądzicie o tym monitorze ???

IMG

17" iiyama vision master pro 413 [hm703ut] [system highbrightness, kineskop Diamondtron MM]

ok. 1080 zeta

link do opisu monitora:

iiyama...

:arrow: witam

moje odczucie na temat monitorow LG jest mieszane. mam model Flatron 775FT, ktory psoje sie mi sie (ale to juz inna historia). przymierzam sie wlasnie do iiyama vision master pro 413. wydaje mi sie bys odpowiednim nastepca mojego LG.

metal - nie wiesz gdzie w naszej okolicy mozna kupic iiyame? w gliwicach w zadnym komp. takich nie ma (profesjonalnego sprzetu nigdy nie ma :)), na ulicy dworcowej w gliwicach jest firma ktora handluje nimi, ale na dzien dzisiejczy nie maja tego modelu. powiedzieli, zeby pytac jeszcze pod koniec roku. moze wiesz gdzie sa dostepe w zabrzu?? prosze o info na priv'a. dzieki.

--

pozdrawiam

un_ix/tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...