goldenSo Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) No więc : Szukając na necie czegoś to wyciszenia tego małego gówienka na 9800pro (ile to robi? 20krpm?). Znalazłem ATi silencer1 - rozumiem że pasuje na 9800pro? Jest on dość mały, czy wystarczy do schlodzenia? (o ile pamiętam, silencer zwykły był większy sporo). Czy będzie cichszy, jak bardzo? Czy są problemy ze zdjęciem standardowego chłodzenia? Jak z czyszczeniem rdzenia*? *- sposoby typu aceton,spirytus,denaturat odpadają. Pozostaje jeszcze kwestia Zalmanów co zasuwają jak F1, chce kupić zwykłe Arctici z TC - dadzą rade?(zalmany skręcone na 1.8krpm w speedfanie, pentagram na cpu na 1.7krpm i jest 56C w idlu - od 10 minut, Ach te Abitowskie czujniki.) Edit: Co sądzicie o Pentagramie XC80Al? Nie zamierzam karty kręcić, chce mieć cicho! :P Edytowane 25 Grudnia 2005 przez goldenSo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 No więc : Szukając na necie czegoś to wyciszenia tego małego gówienka na 9800pro (ile to robi? 20krpm?). :) 20k? Tyle to maja muliszlifierki. Taki wentylek leci gdzies z predkoscia 4-5k. Najszybsze wentyle do kompow to osiagaja z 8k - ale to sporadyczne przypadki. Do wyciszenia 9800pro starczy cos pasywnego, typu coolviva (bardzo tanio), aerocool, zalmany. Nie trzeba dawac rozwiazania z wentylatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Tak tylko że on chce kręcic, a 9800 Pro dosc mocno sie grzeje więc chyba by go ugotował jeżeli nie ma dobrze wentylowanej budy, kup Pentagrama XC-80 AlCu, puscisz go na 1/2 obrotów i morzesz kręcic, będzie cicho i wydajnie :D Edytowane 26 Grudnia 2005 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Tak tylko że on chce kręcic Edit: Co sądzicie o Pentagramie XC80Al? Nie zamierzam karty kręcić, chce mieć cicho! :PPrzychylam sie do opinii na temat XC8AL. W zupelnosci wystarczy do schlodzenia 9800PRO pracujac na min obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ups... nie doczytałem...wydawało mi sie ze pisze tam będe kręcił :oops: Jeżeli nie kręcisz to bierz wersje Al Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 U mnie chłodzi GF4ti4200@ tyle co w podpisie na 5V, jest prawie niesłyszalny i grafa chodzi rock stable. Polecam, ale jak chcesz to szukaj AlCu albo Cu, napewno nie bedzie gorzej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...