Skocz do zawartości
Gość sensej17

Numer Ip

Rekomendowane odpowiedzi

A to ciekawe sgj bo u mnie po tej komendzie wyskakuje czerne okno a za chwile gaśnie i tyle z mojego sprawdzania IP ;] I tak wiem jakie mam ale nudziło mi się ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co zaśmiecasz forum takimi bredniami? Rece opadają <_<

Pozdrawiam B)

:blink:

Zastanów się! Znam swoje IP bo musze je sam wpisać przy reinstalce systemu a interesuje mnie dlaczego to u mnie nie działa ... To jest takie trudne <_<?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CMD i ipconfig to raz

ewentualnie ipconfig/all dla pełnej informacji o karcie

ewentualnie Połączenia sieciowe - wybierasz połączenie za pomocą którego się łączysz z netem i zakładka "Obsługa"

a jakbyś chciał sprawdzić jakie masz naprawdę IP w sieci to na przykład:

http://www.whatismyip.com/

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Zastanów się! Znam swoje IP bo musze je sam wpisać przy reinstalce systemu a interesuje mnie dlaczego to u mnie nie działa ... To jest takie trudne <_<?

to bardzo dziwne bo ja za każdym razem jak odłącze net na chwile to zawsze zmienia mi sie IP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz neo, albo sieć lokalną. Na pewno nie masz stałego IP po prostu. Zresztą po co ten krzyk wokół IP. I tak ważniejszy jest MAC.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz neo, albo sieć lokalną. Na pewno nie masz stałego IP po prostu. Zresztą po co ten krzyk wokół IP. I tak ważniejszy jest MAC.

No to zalezy dla kogo.

MAC jest bardzo wazny i niezbedny do nawiazania polaczenia pomiedzy komputerami bo jak inaczej stworzyc ramke ale dla zwyklego usera to raczej nic nie znaczacy dziwny numer a jego nieznajomosc w niczym mu nie przeszkadza. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi