Skocz do zawartości
Rider

Duron 1000 MHz Bez Wiatraka :))))))))))))))

Rekomendowane odpowiedzi

TO DZIALA!!. Moj athlon schlodzil sie do 10*C. Zdjolem radaitor i mam 15*C. Naprawde polecam. Nie wiem dlaczego nasza spolecznosc nie okdryla dotad tego cud'u :D.

PS dzis lece z super agresywnym O/C mojego antka i z waterfallem, mysle ze do 3000+ dojde ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO DZIALA!!. Moj athlon schlodzil sie do 10*C. Zdjolem radaitor i mam 15*C. Naprawde polecam. Nie wiem dlaczego nasza spolecznosc nie okdryla dotad tego cud'u :D.  

PS dzis lece z super agresywnym O/C mojego antka i z waterfallem, mysle ze do 3000+ dojde ;)

daj screeny, bo nie uwieze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy jakiej temp otoczenia i na jakim chłodzeniu (marka i rodzaj)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde tam są jakieś stare procki typu p2 lub amd k6 :lol: :lol: :lol:

a nie ma tam ty nowych na p4 lub athlona jakiegoś nie ma o o moim duronie to moge zapomnieć a nawet nie chce mi sie włoanczyć może trzeba restartnąc .Jak mi sie włonczy to wam powiem czy i o ile mi sie temp obniżyła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli siedzisz sobie w necie i potrzebujesz ciszy to ten programik jest nawet fajny. ale wystarczy że uruchomisz jakąs gierke i jush musisz polepszyc chlodzenie.

a wypowiedz tego kolesia z linku, to no coments

moze przegrzal mu sie nie tylko ten duronek ale i głowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh ludzie-czy wy nie wyczuliscie ze zartowalem??:) to byl zwyczajny zart-nawet bym tego gowna nie instalowal, po co ma mi rezydowac w pamieci??:). Lepiej zainwestowac w FC ew porzadne WC ew porzadne AC :].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh ludzie-czy wy nie wyczuliscie ze zartowalem??:) to byl zwyczajny zart-nawet bym tego gowna nie instalowal, po co ma mi rezydowac w pamieci??:). Lepiej zainwestowac w FC ew porzadne WC ew porzadne AC :].

Nigdy nie kupie chłodzenia wodą !!! Jak procek jest chłodzony wodą to powstają mikropęknięcia w krzemie oraz następuje przegrzanie krzemu i po co mi to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pic na wode fotomontaz

niekoniecznie, zależy tylko do jakich celów używasz kompa podczas jego pracy. Jak np. zostawiasz kompa na noc aby coś ściągał i chcesz mieć cicho to uruchamiasz se taki programik i nie ma sprawy. Nie nadaje sie to do bardziej wymagajacych rzeczy ale do surfowania po necie jeszcze ujdzie. Pozatym z tego co pamietam to XP ma już w sobie zainstalowaną taką funkcje i może nawet o tym nie wiesz a używasz tego przez cały czas. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na jakiej podstawie tak myślisz ??

przegrzanie krzemu ?? a jak na AC procek osiaga temp ponad 60 C

a na dobrym WC po 30 coś ;) to chba ryzyko przegrzania na WC jest mniejsze

a mikropekniecia ?? coolerki sa ciezsz niz bloki wodne wiec chyba bardziej powinny niszczyć procka a te jakoś to wytrzymują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEEE tam ludzie te progsy to maja juz chyba ze 100 lat, no chyba ze nikt z was nie mowi powaznie. Nie mowcie ze nie wiedzieliscie o tym wczesniej :), ja tego uzywalem jak mialem P166.

co niektórzy to tu chyba zainwestowali w przemysł komputerowy góra rok wcześniej.

Tego typu programy to jak pamietam w 97-98 roku się pokazały i fajnie K6 266 mi chłodziły, Duraka 650 też, potem to olałem. CoolCPU jest lepszy, a ten Waterfall nie działa pod W2K/XP jak pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEEE tam ludzie te progsy to maja juz chyba ze 100 lat, no chyba ze nikt z was nie mowi powaznie. Nie mowcie ze nie wiedzieliscie o tym wczesniej :), ja tego uzywalem jak mialem P166.

co niektórzy to tu chyba zainwestowali w przemysł komputerowy góra rok wcześniej.

Tego typu programy to jak pamietam w 97-98 roku się pokazały i fajnie K6 266 mi chłodziły, Duraka 650 też, potem to olałem. CoolCPU jest lepszy, a ten Waterfall nie działa pod W2K/XP jak pamiętam.

No racja ale te progsy teraz sa juz niepotrzebne bo w win nt bylo wbudowane wylaczanie niepotrzebnych f-cji proca wiec mysle ze w win2k i XP tez to zaimplementowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi