Skocz do zawartości
junior777

Athlon 64 X2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam taki problem chce kupić proca AMD Athlon X2 3800+ ale mam dobra kartę graficzną na AGP 8x :) i nie che jej zmieniać. Chce kupić tak:

1. AMD Athlon 64 X2 3800+

2. ASrock 939Dual-SATA2 (bo ma AGP 8x i PCIX 16x)

3. Scythe Ninja (czy moge go puscic bez wentyla na tym procku nie będe go podkręcać) + jak nie będe mógł puścić samego wentyla na proca to co innego cichego na tego procka. Mogę również zostawić otwartą obudowę bez wentyli 8) ultra cisza :)

No to tak mam teraz:

2x1Gb ramu :) Kingstona 400Mhz

i kartę Gigabyte 6800 mod do 16 potoczków :) z Pentagramem

zasiłak porządy NeoTec V4202

dysk SATA 80GB 8mb cache :)

No to jak? Co pozmieniać :) mam nadzieje że nico :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

No a o czym ja pisałem :) a dobra ta płyta głowna ?? CZy będzie działać z nią Athlon 64 X2 3800+?? I moja grafa?? I czy będzie do niej pasował Scythe Ninja

Dobra, nawet i kręcić sie da dobrze. Co do biostara... imo asrock lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wybór raczej prosty ASrock 939Dual-SATA2 :D albo Bbiostar sam nie wiem.

1. Czy na tego ASrock 939Dual-SATA2 zamontuje Scythe Ninja?

3. Czy ASrock obsłuży Athlon X2 3800+

3. Czy sam Scythe Ninja bez wentylatora starczy do schłodzenia procesora. (obudowa będzie otwarta lub z przewiewem wentyli)

4. Jaki rev. (wydanie, wersje) musze kupić tego asrocka żeby działał mi Athlon 64 X2 3800+?

5. Czy na tym asrocku będzie działać mi dysk na SATA ale nie na SATA2?

6. Czy starczy mi do tego zasilacz o mocy 420W neotec?

7. Dzis sie dowiedziałem żę moja 80 (dysk twardy na SATA) obsługuje NCQ. :D czy ta płyta jest wyposażona w NCQ mowa o ASrocku

Edytowane przez junior777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyluzujcie :) karty nie zmienię chyba że kiedyś na GF 6800GT :) teraz na to kasy nie będę miał. Nie chce zmieniać karty więc nie piszcie mi co jaka karta a tak na marginesie to mój GF 6800 16 potoków zjada tego radka :) X800 GTO ale powtarzam to nie temat o kartach graficznych !!!!!!!

Kto mi odpowie na moje pytania z paru postów wyżej. Słyszałem że ten asrock coś nie tak z jawą. A znowu VIA nie obsługuje Athlonów 64 X2 a nForce 3 nie działa z 6800 więc zostaje uli i to na dodatek asrock :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nf3 nie działa z 6800???? To jest mało prawdopodobne bo producentem obu układów jest nv. Jak nie zmieniasz karty to wez sobie np dfi na nf3 250gb i juz chyba ze chcesz tego asrocka z pcie na chipsecie uli. Ja bym sobie teraz kupił własnie cos na nf3 a w razie wymiany grafy na pcie plyte wymienił na jakas z nf4ultra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dodam tyle że Scythe Ninja pasuje do mobo ale są problemy a i ten radiator działa z tym procem bez wentyla. Nie wiem czy wprowadzam w błąd bo mój niemiecki kuleje.

Klik -> http://www.silenthardware.de/forum/index.p...pic=14364&st=30 pierwsze posty do góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra czyli ninja działa :) i to bez wentyla dzięki. Teraz jeszcze parę pytań i będę oświecony :D:

1. Czy moja karta graficzna Gigabyte GeForce 6800 działa z tą płtą oczywiści AGP 8x?

2. Czy na tym asrocku będzie działać mi dysk na SATA ale nie na SATA2?

3. Czy starczy mi do tego zasilacz o mocy 420W neotec?

4. Czy ta płyta jest wyposażona w NCQ dla dysków SATA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi