BLACK SEBATH Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jak zwiekszyć wydajność wentylatora? Chodzi mi konkretnie o box'owy cooler Intela(P4 2.60GHz). Podkręciłem procesror na 3.12GHz ale grzeje sie strasznie szybko, sazdze ze zwiększenie wydajnaności wydajności wentylatora choć troche rozwiąże mój problem. Kupiłbym mocniesz cooler ale z kasą kiepsko! Za wszelkie sprawdzone rady z GÓRY WIELKIE DZIĘKI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) mi przychodzi do głowy tylko jedna - zwiększenie napięcia... ale niejest to zbyt proste... jak dasz kilka dziesiątych volta więcej to nic się niestanie, a będzie więcej obrotów. ALE PAMIĘTAJ ZMINIEJSZYSZ ŻYWOTNOŚĆ WENTYLA Edytowane 28 Grudnia 2005 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 mi przychodzi do głowy tylko jedna - zwiększenie napięcia... ale niejest to zbyt proste... jak dasz kilka dziesiątych volta więcej to nic się niestanie, a będzie więcej obrotówa skad wezmiesz te kilka dziesiatych volta? nie ma chyba linii o wiekszym napieciu niz 12V - wymien wentyl na wydajniejszy albo cale chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 można zastosować układ zwiększający napięcie (masz w końcu do dyspozycji linie 5 i 12V z zapasem natężenia) albo skożystać z zewnętrznego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Daleko szukać nie trzeba ;) http://www.tweak.pl/artykul/wiecej_mocy_z_wiatraczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Daleko szukać nie trzeba ;) http://www.tweak.pl/artykul/wiecej_mocy_z_wiatraczka dokladnie mozna z zasilania plyty glownej poprzez kombinacje napiec uzyskac wyzsze niz 12v napiecia (max.24) sam tak kiedys mialem :D, ale wiatrak wył niemiłosiernie a po pewnym czasie zdechł ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK SEBATH Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dzienki za odpowiedzi! Jednak jak ktoś by znał jscze jakieś sposoby to piszcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=8063 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK SEBATH Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Tą kombinacje z 12V to sam odkryłem przy pomcy miernika napięcia:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...