piotres Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czesc Zamierzam kupic Arctici Fan Pro TC 80 mm (cena 7 zl na allegro), jak wiemy one maja aut. reg. obrotow i wydajnosci a co za tym takze idzie glosnosci :D . A ja chce by te wentyle mi ciagle dmuchaly na te 23 dB i 52 CFM niezaleznie od temperatury .. ktos wie jak musze je zmodowac ? z gory dziekuje pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Proste mostkowanie. Wywalasz czujnik temp. i łączysz tamte miejsca lutowNICĄ. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 czyli ja np. moge oderwać ten czujnik i połączyć te dwa piny cyną tak ?? Bo ja ostatnio właśnie oderwałem ten czujnik i połączyłem te 2 piny ale nie cyną tylko drucikiem i mi sie spalił wentyl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Rotfl może nie to urwałeś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 czyli ja np. moge oderwać ten czujnik i połączyć te dwa piny cyną tak ?? Bo ja ostatnio właśnie oderwałem ten czujnik i połączyłem te 2 piny ale nie cyną tylko drucikiem i mi sie spalił wentyl :Ddrucik, cyna jeden wal ;) wazne zeby zamknac obwod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Oderwałem czujnik tylko :/ Po oderwaniu wentyl chodził mi 3 dni i sie spalił :D Nic jak tylko dorwe lutownice to innego arctica zmoduje :] Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Serek_s91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 widocznie polaczenie drucikiem zawiodlo (przerwalo sie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja odizolowałem ten kabelek przy czujniczku i zmostkowałem miedzianym drucikiem :wink: Jednak zrobiłem to w wersji 3 TC ale to to samo niemal B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Ja odizolowałem ten kabelek przy czujniczku i zmostkowałem miedzianym drucikiem :wink: Jednak zrobiłem to w wersji 3 TC ale to to samo niemal B) Dokladnie tak! - lepiej wykorzystac ten sposob bo TC moze sie kiedys przydac ;) a swoja droga jestem zaskoczony ze Ty - Piotres o to pytasz :> Edytowane 31 Grudnia 2005 przez SlowsilveR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Hehe to do FC potrzebne :D Na skraplacz poleci 6 szt. tych Arcticow . Dzieki za odpowiedzi :D . Jak dojda to moduje :D pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Gdzie znalazlez ze arctic ma 23 dB przy 52 CFM ? Z doswiadczenia wiem ze to niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Mam takie i nic nie odrywalem, po prostu kropelka cyny zeby to zlaczyc i cyka od roku, aczkolwiek nie na maxa bo sa naporawde glosne na 3000rpm a standardowo za malo wydajne, wiec na 7V kompromis :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Możesz też owinąc niezaizolowanym drutem nóżki termistora... ja tak miałem zrobione i hulał @~3300rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bols^^ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Gdzie znalazlez ze arctic ma 23 dB przy 52 CFM ? Z doswiadczenia wiem ze to niemozliwe. "Przepływ powietrza jest od 20,2-52,5 m3/h , a poziom hałasu generowany przez śmigła kształtuje się od 10 do 23 dB .... " wiecej masz na http://allegro.pl/show_item.php?item=77258280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...