Bo$s Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Wie może ktoś gdzie mógłbym zakupić wentylator do Pentagrama Freezone XC-80? Obojetnie czy Cu, AlCu, czy Al. Ewentulanie jakis zamiennik, ktory na pewno pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 a co włożyłeś palucha .. ?? :) wątpie żebyś dostał taki wentylek ... poszukaj na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ten zestaw ma wiatrak 80mm tak? Więc kup jakikolwiek wentyl 80mm oddziel podstawę wentyla razem z łopatkami i zamontuj ;]. Spójrz jak to zrobił jeden forumowicz z Zalmanem VF700Cu Linek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Można wysłać do Pentagram Polska do Warszawy i wymienią ci za 30 zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Poza tym Pentagram ma chyba gware Door-To-Door więc jak do nich wyślesz to ci wymienią na nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 sprawa jest taka, że kupiłem olej do maszyn (czytałem na forum, że ludzie nim smarują i jest ok), przesmarowałem nim wentyl od pentka (musiałem go rozebrać), o i teraz bardzo slychac jakby cos sie tarlo w nim... jak wyciagnalem lopatki z oska z podstawy wentyla to lozyska wyszly razem z nim (??). Mysle czy nie oddac by go na gwarancji, ale czy sie zorientuja ? No chyba, ze nawet nie zagladaja do srodka ;). Mam tez inny pomysl: rozebrac go, wykapac lozyska w benzynie (zeby ten smar sie wyplukal), i zalac wd40, ale watpie czy to cokolwiek da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 mam ten sam problem co Bo$s tylko ze kupilem pentaka uzywanego :( i teraz nie wiem co zrobic, mocowanie wiatraka jest inne nic przy tamtym zalmanie na grafe i nie mam pomyslu :/ staralem sie oddzielic caly "wirnik" od arctica ro tc ale oczywiscie jestem na tyle koslawy ze pekla mi ta plytka ze sciezkami :( i przestal dzialac ;/ nie mam juz pomysla :/ nie wime co z tym zrobic, na allegro nie widze samych smigielek bez radiatora :/ Bo$s moglbys napisac jak go rozebrales ? jesli juz to zrobisz ? :) nie chcialbym sobie uszkodzic go :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 najpierw odkręciłem pentka od grafy. Wentyl jest przykrecony do tej czarnej blachy ktora jest przykrecona do radiatora. Odkrecasz ta blache z wentylem i zobaczysz od spodniej strony dwie srubki, ktorymi wentyl jest przykrecony do tej blachy. Odkrecasz je no i masz juz budowe jak w zwyklym wentylu: naklejka, pierscien, gumki i takie tam ;p Moze mi ktos powiedziec czy warto probowac kapieli lozysk w benzynie ? A moze w czyms innym? I czy nie mozna kupic tego wentyla np po znajomosci po kogos z pentagrama :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 W benzynie zawsze kuzaj mył wentyle i mu potem ciszej chodziły ale na krótko, ponieważ nie smarował je niczym. Możesz popsikać wd40 albo jakiegoś oleju nalac. Ja ostanio rozbierałem 40x40 siory i popsikałem olejkiem do opalania w sprayu. Pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ale na ile pomoglo... bo pomaga na chwile a pozniej zabija ponoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Musicie wysłac do MMV całe chłodzonka i bedzie naprawa was kosztować około 20zł.. niewiem jak z tymi na grafike... ale myśle że podobna cena. www.mmv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 a wie ktos jak jest z reklamacja na gwarancji gdy cooler zacza sie dziwnie zachowywac ? wymieniaja bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zapewne tak wkońcu to gwarancja Door-to-dorr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) najpierw odkręciłem pentka od grafy. Wentyl jest przykrecony do tej czarnej blachy ktora jest przykrecona do radiatora. Odkrecasz ta blache z wentylem i zobaczysz od spodniej strony dwie srubki, ktorymi wentyl jest przykrecony do tej blachy. Odkrecasz je no i masz juz budowe jak w zwyklym wentylu: naklejka, pierscien, gumki i takie tam ;p Moze mi ktos powiedziec czy warto probowac kapieli lozysk w benzynie ? A moze w czyms innym? I czy nie mozna kupic tego wentyla np po znajomosci po kogos z pentagrama :P bardziej walsnie mi chodzilo o ten pierscionek gumki i takie tam :D bo jak go odkrecic to wiem :) nie wiem jak go rozlozyc zeby dostac sie do lozysk :/ EDIT: wlasnie sie zapoznalem z budowa tego na uszkodzonym arcticu, postaram sie jeszcze dzisiaj to wykapac w benzynie i myslalem zeby dam troche wazeliny, dam znac jak sie sprawuje :) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez D@ve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ja mam w domku takie male szczypczyki, ktorymi chwycilem ten plastikowy pierscien, odgialem i wyciagnalem. pod nim jest kawalek gumy, a w srodku oska :P Wyciagasz lopatki razem z oska, na koncu oski masz taka mala sprezynke, u mnie jedno lozysko same wyszlo, a drugie wypchnalem srubokretem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...