sector Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 czy warto zamieniac jesli tak jak wypasda w zwiazku z wydajnoscia ?? czy duzo odstaje od athlonow ? ktos to mial ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 a po kiego grzyba chcesz wymienic szybszy procesor na wolniejszy???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 a po kiego grzyba chcesz wymienic szybszy procesor na wolniejszy????no to sie przecie pytam ktory lepshy :) bo jak wydajniejszy jest 1700 (podobno sie lepiej kreci :)) to wymienie :) a jak nie to nie :D tylko sie pytam !!! po to jest forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 napewno nie wykręcisz go więcej niż masz teraz, pozatym nowy athlon (0.13) chodzi na nizszym napięciu i teoretycznie mniej się grzeje, pozatym któras seria ma fabtycznie odblokowany mnoznik :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 boshe :-) czlowieku...nudzi Ci sie?!?! :-))) zostaw 1800 przeciez tez nie kreci sie najgorzej z tego co widze...po co zmieniac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 lepiej grafe wymien :D co ztego ze proca wykrecisz na chocby 5 ghz ;) jak ci grafa bedzie go dlawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 T-breda lepiej zakręcisz niż to co masz. Z tego co wiem to seria AIUGA ma odblokowany (albo i nie :))mnożnik fabrycznie. Moje zdanie jest takie jak Lagiera :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Jak za darmo, to ja na twoim miejscu bym zmienil. Wykrecilby sie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 ja mam takie pytanie, czy wszystkie axp 0.13 maja odblokowany mnoznik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Wszystkie 0,13um XP 1700+ z serii AIUGA napewno maja ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 ehhhh no wlasnie za friko sprzedal bym 1800 na allegro za 300zł a qpilem za 280 :D i bym mial odblokowany mnoznik na tym 1700 i gwarancje i nic bym nie musial doplacac :) wiec sam nie wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No to jak tak, to warto zmieniać, choćby dla samego faktu niższych napięć i TEMPERATURY! Moje pytanie, jak to jest z tymi seriami DTL/DTU czy jak to było... na WGK był news, ale już go nie ma nawet w archiwum, a ja chciałem sie dowiedzieć jakie są między nimi różnice, czy te nowsze są u nas dostępne, itp, itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 DLT to Throughbred rev A, a DUT to Throughbred rev B. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No własnie, a czy te DUT są u nas dostępne? Czy może sa tylko DLT? A może są obie wersje i w sklepie wciskają Ci zawsze starszą? Czy może tak jest, że 1700+ są DLT a 1800+ DUT? Ktoś wie jak z tym jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 czytac nie umiesz? ;) DLT to rev A i moze to byc 1700+ i szybsze, choc od 2400+ to juz z reguly sa DUT(rev B). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Z tego co wiem to DLT to jądro AO a DUT to BO. Na BO są wszystkie od 2200+ w górę. Ale mają być też te niżej taktowane na jądrze BO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 a skad mozna to odczytac???? jest to gdzies napisane na procku???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 a skad mozna to odczytac???? jest to gdzies napisane na procku????Jest napisane albo DUT albo DLT ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Miałem sprzęt qzyna z procem 1700 T-Bred (0.13).. i musze powiedzieć ze BARDZO bym chciał mieć tamten sprzęt ... niedość ze trafił mu sie odblokowany mnożnik :-) ... to proca kręciłem jak tylko chciałem ... bez problemu wstał i chodził na magistrali 166 !! ... mnożniki mogłem zmieniać do woli (wstawał bezproblemu jako XP 2100) ... i jeszcze najlepsze jest to że nie osiągnałem jego maksimum (bałem sie wyżej, wkońcu to nie mój sprzęt, a w dodatku gwiazdkowy prezent dla qzyna)... nie musiałem ani razu robić CLEAR CMOS ani nie zaliczyłem zwisu .... a temperatura na normalnym ustawieniu w stresie wynosiła 45*C na Titanie D5TB ... po podkręceniu nawet zabardzo nie wzrastała. Aha mobo to MSI KT3V KT333 ... cały czas napięcie rdzenia 1,5V :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No właśnie mi chodziło o to, czy są 1700+ i 1800+ DUT i/lub czy będą? Po prostu 1700+ na T-Bred B by sie kręcił jeszcze lepiej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Miałem sprzęt qzyna z procem 1700 T-Bred (0.13).. i musze powiedzieć ze BARDZO bym chciał mieć tamten sprzęt ... niedość ze trafił mu sie odblokowany mnożnik :-) ... to proca kręciłem jak tylko chciałem ... bez problemu wstał i chodził na magistrali 166 !! ... mnożniki mogłem zmieniać do woli (wstawał bezproblemu jako XP 2100) ... i jeszcze najlepsze jest to że nie osiągnałem jego maksimum (bałem sie wyżej, wkońcu to nie mój sprzęt, a w dodatku gwiazdkowy prezent dla qzyna)... nie musiałem ani razu robić CLEAR CMOS ani nie zaliczyłem zwisu .... a temperatura na normalnym ustawieniu w stresie wynosiła 45*C na Titanie D5TB ... po podkręceniu nawet zabardzo nie wzrastała. Aha mobo to MSI KT3V KT333 ... cały czas napięcie rdzenia 1,5V :-). Cala seria AIUGA (0,13um Xp 1700+) ma odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiaszczo. Moj akurat kiepsko, ale ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 na AC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No właśnie mi chodziło o to, czy są 1700+ i 1800+ DUT i/lub czy będą? Po prostu 1700+ na T-Bred B by sie kręcił jeszcze lepiej! w North America dostaniesz już 1800+ z B0 z tego co się orientuje , A0 = AXDA1x00DLT3C - - B0 = AXDA1x00DUT3C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Cala seria AIUGA (0,13um Xp 1700+) ma odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiaszczo. Moj akurat kiepsko, ale ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 na AC. A gdzie kupiles Swojego antka :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 seria AXDA tez ma odblokowane mnozniki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Cala seria AIUGA (0,13um Xp 1700+) ma odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiaszczo. Moj akurat kiepsko, ale ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 na AC. A gdzie kupiles Swojego antka :?: Ja kupilem na WGK, ale na allegro gosc sprzedaje tez 0,13 z serii AIUGA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja kupilem na WGK, ale na allegro gosc sprzedaje tez 0,13 z serii AIUGA. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9011786 o tym mowisz jak mniemam ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja jestem szczesliwym posiadaczem xp 1700+ 0.13 seria aiuga, tylko mam dylemat, na mojej plycie w biosie nie mam mozliwosci zmiany ani napiecia vcore ani mnoznika, czy ktos moze mi cos poradzic ? moze nowszy bios ? kurna, help aha, bez krecenia procek ma temp max 36 stopni (nawet po kilku godzinach w 3dmarku) czyli niezle powinien sie krecic co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja kupilem na WGK, ale na allegro gosc sprzedaje tez 0,13 z serii AIUGA. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9011786 o tym mowisz jak mniemam ? :D Tak, o ten wlasnie chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 mozesz laczyc i przecinac mostki :D ale nie polecam :twisted: sprawdz w FAQ tam jest o przecinaniu mostkow na athlonie i link do takiej stornki gdzie jest podane jakie trzeba przeciac jakie polaczyc aby dzialaly. Co do biosu to nie wiem...ale wydaje mi sie ze ktos pisał ze shuttle AK38 ma mozliwosc zmiany co 1 Mhz :-/ hmm.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 mozesz laczyc i przecinac mostki :D ale nie polecam :twisted: sprawdz w FAQ tam jest o przecinaniu mostkow na athlonie i link do takiej stornki gdzie jest podane jakie trzeba przeciac jakie polaczyc aby dzialaly. Co do biosu to nie wiem...ale wydaje mi sie ze ktos pisał ze shuttle AK38 ma mozliwosc zmiany co 1 Mhz :-/ hmm.... pewno, mam mozliwosc zmiany fsb co 1 do 200, ale nie moge zmieniac mnoznika i vcore, i dociągam tylko do fsb 149 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...