Skocz do zawartości
sector

Athlon 1700XP+ (0,13) vs Athlon 1800+

Rekomendowane odpowiedzi

a po kiego grzyba chcesz wymienic szybszy procesor na wolniejszy????

no to sie przecie pytam ktory lepshy :) bo jak wydajniejszy jest 1700 (podobno sie lepiej kreci :)) to wymienie :) a jak nie to nie :D tylko sie pytam !!!

po to jest forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak tak, to warto zmieniać, choćby dla samego faktu niższych napięć i TEMPERATURY!

Moje pytanie, jak to jest z tymi seriami DTL/DTU czy jak to było... na WGK był news, ale już go nie ma nawet w archiwum, a ja chciałem sie dowiedzieć jakie są między nimi różnice, czy te nowsze są u nas dostępne, itp, itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem sprzęt qzyna z procem 1700 T-Bred (0.13).. i musze powiedzieć ze BARDZO bym chciał mieć tamten sprzęt ... niedość ze trafił mu sie odblokowany mnożnik :-) ... to proca kręciłem jak tylko chciałem ... bez problemu wstał i chodził na magistrali 166 !! ... mnożniki mogłem zmieniać do woli (wstawał bezproblemu jako XP 2100) ... i jeszcze najlepsze jest to że nie osiągnałem jego maksimum (bałem sie wyżej, wkońcu to nie mój sprzęt, a w dodatku gwiazdkowy prezent dla qzyna)... nie musiałem ani razu robić CLEAR CMOS ani nie zaliczyłem zwisu .... a temperatura na normalnym ustawieniu w stresie wynosiła 45*C na Titanie D5TB ... po podkręceniu nawet zabardzo nie wzrastała. Aha mobo to MSI KT3V KT333 ... cały czas napięcie rdzenia 1,5V :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem sprzęt qzyna z procem 1700 T-Bred (0.13).. i musze powiedzieć ze BARDZO bym chciał mieć tamten sprzęt ... niedość ze trafił mu sie odblokowany mnożnik :-) ... to proca kręciłem jak tylko chciałem ... bez problemu wstał i chodził na magistrali 166 !! ... mnożniki mogłem zmieniać do woli (wstawał bezproblemu jako XP 2100) ... i jeszcze najlepsze jest to że nie osiągnałem jego maksimum (bałem sie wyżej, wkońcu to nie mój sprzęt, a w dodatku gwiazdkowy prezent dla qzyna)... nie musiałem ani razu robić CLEAR CMOS ani nie zaliczyłem zwisu  .... a temperatura na normalnym ustawieniu w stresie wynosiła 45*C na Titanie D5TB ... po podkręceniu nawet zabardzo nie wzrastała. Aha mobo to MSI KT3V KT333 ... cały czas napięcie rdzenia 1,5V :-).

Cala seria AIUGA (0,13um Xp 1700+) ma odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiaszczo. Moj akurat kiepsko, ale ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 na AC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mi chodziło o to, czy są 1700+ i 1800+ DUT i/lub czy będą?

Po prostu 1700+ na T-Bred B by sie kręcił jeszcze lepiej!

w North America dostaniesz już 1800+ z B0 z tego co się orientuje ,

A0 = AXDA1x00DLT3C - - B0 = AXDA1x00DUT3C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cala seria AIUGA (0,13um Xp 1700+) ma odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiaszczo. Moj akurat kiepsko, ale ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 na AC.

A gdzie kupiles Swojego antka :?:

Ja kupilem na WGK, ale na allegro gosc sprzedaje tez 0,13 z serii AIUGA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem szczesliwym posiadaczem xp 1700+ 0.13 seria aiuga, tylko mam dylemat, na mojej plycie w biosie nie mam mozliwosci zmiany ani napiecia vcore ani mnoznika, czy ktos moze mi cos poradzic ? moze nowszy bios ? kurna, help

aha, bez krecenia procek ma temp max 36 stopni (nawet po kilku godzinach w 3dmarku) czyli niezle powinien sie krecic co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz laczyc i przecinac mostki :D ale nie polecam :twisted: sprawdz w FAQ tam jest o przecinaniu mostkow na athlonie i link do takiej stornki gdzie jest podane jakie trzeba przeciac jakie polaczyc aby dzialaly. Co do biosu to nie wiem...ale wydaje mi sie ze ktos pisał ze shuttle AK38 ma mozliwosc zmiany co 1 Mhz :-/ hmm....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz laczyc  i przecinac mostki :D ale nie polecam :twisted: sprawdz w FAQ tam jest o przecinaniu mostkow na athlonie i link do takiej stornki gdzie jest podane jakie trzeba przeciac jakie polaczyc aby dzialaly. Co do biosu to nie wiem...ale wydaje mi sie ze ktos pisał ze shuttle AK38 ma mozliwosc zmiany co 1 Mhz :-/ hmm....

pewno, mam mozliwosc zmiany fsb co 1 do 200, ale nie moge zmieniac mnoznika i vcore, i dociągam tylko do fsb 149

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...