smagal Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam, obiło mi się o uszy, że PCI Latecy ma coś wspólnego z dźwiękiem i że lepiej ustawić to na 32.. :? nie bardzo wiem o co chodzi... u mnie w biosie nie ma takiej opcji. Pomoże ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Wartość 32 oznacza że dla 1 użytego łącza z magistrali PCI przeznaczone są 32 takty i następuje przełączenie do kolejnego łącza zajętego jakimś innym ustrojswem które dostaje kolejne 32 takty itd. Jeśli masz tylko jedną kartę PCI to zmiana tej wartości nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ok dzięki :) akurat tak się składa że w PCI siedzi tylko x-fi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Wartość 32 oznacza że dla 1 użytego łącza z magistrali PCI przeznaczone są 32 takty i następuje przełączenie do kolejnego łącza zajętego jakimś innym ustrojswem które dostaje kolejne 32 takty itd. Jeśli masz tylko jedną kartę PCI to zmiana tej wartości nic nie da. A jezeli mam wiecej (sieciowka, Audigy, tuner TV)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) A jezeli mam wiecej (sieciowka, Audigy, tuner TV)? ...2 takty tuner ,32 takty sieciówka, kolejne 32 Audigy, kolejne 32 Tuner, kolejne 32 sieciówka, kolejne 32 Audigy, kolejne 3..... :wink: ps. przy małej wartości spada ogólny transfer , przy dużej mogą powstać "przestoje" ( dźwięk się rwie ) Edytowane 4 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...