Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Siemnako Wiem ze ten temat byl juz kilka razy poruszany ale nadal mam za malo informacji. Czy moze kto mi powiedziec oco chodzi, wyczytalem na forum we wczesniejszych topicach ze ten r8500 kreci sie u kogos do 300, 295 wiec nie wiem co myslec. Poniewaz na kazdym parktycznie tescie w necie pisza ze nie pojda wiecej poamieci niz ok 255. czy mozna tego radeona herculesa podkrecac jakos inaczej niz pisza w testach. Mam zamiar go kupic tego 64MB na allegro kazdy praktycznie model ma pamieci 4ns wiem to jest te wlsnie ok 255 czyli lipa. Ktos na forum wspominal ze widzial te herculesy z 3,6ns pamieciami. Ale nigdzie takich nie wiedzielm lub sie myle. Jeszcze jedno czy zmina biosu poprawia podkrecalnosc. Na tym tescie na twoje.pl to im duzo pamieci nie poszy i napisali ze sie lipnie kreci, a na forum tweak.pl widze ze sa osoby ktore maja je na 300, 295. Jak to jest i czy warto kupic ta karte za te 520zl lub czy tez dolozyc te pare zlotych i kipic 128MB ale pewnie one to sie dopiera beda lipnie krecic. Jakto jest z tymi herculesami. Chetnie dowiem sie cos od uzytkownikow. Aha czy moze lepiej ti500 Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 no słabo sie kręci bo bios w tej karce ustawia dla pamięci bardzo agresywne timmingi i dlatego sie gorzej kręci .No bios jak zmienisz to wtedy paieci będą miały normalne timmingi lepiej wykręcisz ale nie wiem co bedzie lepsze .A naowego możesz kupić za 520 zł a po co na allegro.A ti500 ma podobną wydajnośc do tego herca ale ja bym brał herca .widziałem tego ti500 no i fajnie nawet .Dobrze sie kręci .no ale cóz wybór należy od ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Thx Czyliz towojej wypowiedzi wynika ze podkrecanie pamieci na tym hercu daje ujemne wyniki. NO slyszalalem ze pokrecanie pamieci na redeonach duzo nie daje a za to ja sie podkreca rdzen to duzo daje czy to prawda i jak sie moze podkrecici ten rdzen u herca bo ten wentyl to na super wydajenego nie wyglada. Nara Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 czyli tak na orginalnym biosie wykręcisz pamięci tak z 265 a rdzeń 270 powinien pójśc może nawet 275 ale to różnie bywa zalezy jak trafisz .Jak kupisz to poprubujesz na obu biosach i zobaczsz który jest lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No to musze sprobowac a sa jakies charakterystyczne znaki na nich lub cos po czym mozna by poznac dobra sztuke i czy mozna dostec te z pamieciami 3,6ns. Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 no czy to "dobra sztuka" to jest loteria ale wielkoch różnia ąz nie ma w podkręcaniu.A te 3,6 to już chyba nie ma są ale w USA kadana itp.W polsce może dostaniesz ale są dużo doroższe i nie wiem czy sie opłaca kupowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Może zabiore głos jako szczęśliwy posiadacz tej karty :D . Po pierwsze, o podkręcaniu na orginalnym biosie mozesz raczej zapomniec ( są wyjątki, podobno, że w nowszych wersjach jest Bios z "normalnymi" timingami ), musisz flashować, bo Gpu Ci pojdzie spokojnie przynajmniej na 290 ale zeby to dało jakiś efekt to trzeba podkręcić także pamięci. Na 275 powinny na nowym biosie iść bez bólu, a może bedziesz miał szczęscie i pójdą jeszcze wyżej. Dodam że u mnie na orginalnym max. szły na 250 a potem kiszka na ekranie. Czyliz towojej wypowiedzi wynika ze podkrecanie pamieci na tym hercu daje ujemne wynikiTo nie prawda, lepiej mieć wyżej taktowaną pamięc na niższych timingach bo wtedy ma większą przepustowość i rośnie wydajność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Pamięci 3,6 ma model z 128 MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Czyli jednka oplaca sie zmienic bios na nowy i troche pamieci podkrecic :) CO do tych 128MB czy to moze ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9197994 qrde to dziwne ze maja 3.6ns poniewaz na allegro ten 8500le 128MB byl naprawde nie duzo drozszy. Czyli jednka oplaca sie kupic ta katre :) Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 lepiej się upewnij, bo ta karta na allegro też jest LE, najlepiej wyślij maila z zapytaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 ja mam ta karte i na maksa sie kreci rdzen 300 pamiec 260. na orginalnym biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 moze ktos podesle mi sprawdzonego biosa do tej karty?? bede wdzieczny :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Hej twin czy wrzycil bys moze pare notek z fps-ami jak ci sie sprawuje ten redek na wybranych grach przez ciebie i jak ci sie kreci. Oczywiscie jak ci to nie sprawi problemu Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Gry??? Tzn jakie??? Masz w moim podpisie jak sie kręci i link do porównania w 3D Marku 2001. Den, jak znajdę na moim zaśmeconym dysku ten bios to Ci podrzucę tylko podaj maila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 ja jestem szczęsliwym posiadaczem karty co dziwne z lekko z modyfikowanym biosem org ati mamtakt 250/250 i bios 7008 i spokojnie krece 300/280 jednak przrost jest znikomy poniewaz proc mi hamuje. karta z retailowymi biosami kreci sie baaardzo ladnie jak na pamieci 4ns hynix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Qrwde fajnie jak na le. Co do gir to np: chodzi mi o q3, doom , wolf, , cos moze nowego ut jak mozesz to ppwoedz tak rojetacyjnie ile ci wyciga ale tylko w 1024. Nara Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 w syumie to jak w grach to nie wiem ale jest duzo tesow a w tych grach co podales napewno nie zejdzie ponizej 30fps ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Gry??? Tzn jakie??? Masz w moim podpisie jak sie kręci i link do porównania w 3D Marku 2001. Den, jak znajdę na moim zaśmeconym dysku ten bios to Ci podrzucę tylko podaj maila. moj adres den@op.pl jesli podeslesz mi jakas instrukcje jak flasznac biosa karty to tez bede wdzieczny. nigdy nie flaszowalem a zepsuc nie chce :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 narazie muszę załatwić te gry, q3 gdzies mi sie zapodział, ale płynną gre masz zapewniąną praktycznie w kazdej rozdziałce, doom 3 - tutaj juz gorzej, gra tnie, ale to dlatego ze moja karta ma 64 mb a pozatym ten doom to wersja alpha, więc bardzo niedopracowana. WOLF - tez chodził b. ładnie w 1024, nie ma chaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 OK thx jeszcze jedno a co to za karta ATI (SuperGrace) / Radeon 8500 64 M Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 ja mam pytanko to jesli zmienie bios to bedzie sie dobrze krecil prosze o link z takim biosem bo kompletnie nie wiem gdzie szukac czegos do radka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 twin poratowałbyś mnie tym Biosem do Herca (może kiedyś się przyda) z ewentualną instukcją??? iglakipl@poczta.onet.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 twin dzieki za biosa. moze dzis moze jutro go flashne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Czas świąt, więc na gwiazdkę dostaliście odemnie po BIOSie :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 twin jesteś WIELKI ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 TAKIA WIELKA PROSBA JAK LITERY PROSZE O TEN DOBRY BIOS DO RADEONA 8500LE BARDZ BARDZO!!!!!!!!!!!!!!!!! pablo163@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 OK thx jeszcze jedno a co to za karta ATI (SuperGrace) / Radeon 8500 64 M Nara właśnie ją mam taktowanie 250na440mhz (podają że 460) pamięć 4ns obraz jest oki wydajność na athlonie 1000mhz 256mb SDR na viakt133a bez reinstalki windy po dzifie zawalony system, najstarsze stery need for speed HP w 1024na768x32bity-anzio full detal jakieś 40-50fps wolf-1280na1024x32bity max detala 50fps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 na orginalnym biose max wyciąga się 270na 460 przy 500sieczka na ekranie jestem w trakcje szukania nowego tzw.lepszego biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...