St.Anger Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Sprzęt pewnie będzie kręcony, myślałem nad tym komputronik, tylko nie daje mi spokoju jedna rzecz :) , chciałbym wziąć płytę główną DFI LP nf4 UltraD, ona ma 24 pinowe gniazdo zasilające, a ten zasilacz ma 20 pinowy kabel, czy to nie przeszkadza?? Jeśli macie inne propozycje co do zsilacza, to nie chciałbym przekroczyć 400 zł, ale oczywiscie im mniej tym lepiej :) . Edytowane 7 Stycznia 2006 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Można zakupić przejściówkę 20->24pin i odwrotnie. http://zenfist.pl/pID/75.htm ja polece to, chyba 27zł możesz dołożyć. Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Ten zasialcz Hiper ma 24pinowa koncówke tylko rozłaczaną na 20pin. Ale ja tez bym tego co grzesiu polecił bo ten Hiper ma troche za małe max natezenie pradów na lini 12v (30A) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18869 i zmiesciłbys sie w cenie 400zł. EDIT: Tu masz jeszce taniej: http://www.znak.pl/index.php?cid=894&scid=...Tag480+TG480U22 Edytowane 7 Stycznia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Dzieki chłopaki, no to będzie Tagan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no to jeszcze gorzej na linii na 12V za 450zł masz seasonic r12 500wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no to jeszcze gorzej na linii na 12V... :blink: Przeciez ten Tagan ma 2 linie 12V po 20A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 jeszcze nie wziołeś tego sprzętu? to nie bierz pod żadnym pozorem x1600xt!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Wlasnie zgadzam sie z milanem655 :| Taki procek i taka graficzna ? :| Zartujesz sobie ?? :| Przeciez X800GTO2 @ X850 XT PE bez problemu zjada go... Lepiej troszke slabszego procka, ale np wez juz 7800GT. Co do zasilacza to jeszcze nie zapominajcie o TopPowerze... Nawet Benito i Zenfist z tego forum uwazaja ze to naprawde świetne zasilacze.... edit: Niewiele przekraczasz 400 zl ale poczytaj sobie o nim : http://zenfist.pl/pID/243.htm Edytowane 7 Stycznia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Wlasnie zgadzam sie z milanem655 :| Taki procek i taka graficzna ? :| Zartujesz sobie ?? :| nie kazdy ma komputer wylacznie do gierek ( i nie mam tu na mysli, ze mozna na nim jeszcze ogladac filmy sluchac muzyki i "klikac" .. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Oni napisali to w tym senisie (przynajmniej mi sie tak wydaje) ze za ta cene albo za nizsza mozna kupic lepsza grafe i po prostu szkoda przeplacac. A z drugiej strony po co komu grafa za ok 800zł do słuchania muzyki. Tak prawde mówiac jedynym plusem tego xt jest AVIVO i tyle no i moze obsługa PS i VS 3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no oczywiście ale przecież to strata pieniędzy nie musi kupować 7800GT ale za tą samą kase dostanie dużo szybszą karte, chyba o to chodzi żeby za swoje fundusze kupić jak najlepszy sprzęt, a x1600XT to strata pieniędzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 :blink: Przeciez ten Tagan ma 2 linie 12V po 20A. tylko teoretycznie w "trybie łaczonym" ma 30A i tak mocno naciągane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no od pitera masz za 830zł x800gto@xt z kurirem do domciu i masz vivo a zasilacz to może jeszcze seasonic za 450zł a ten x800xt zje tego x1600xt a chyba cena ta sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 tylko teoretycznie w "trybie łaczonym" ma 30A i tak mocno naciągane Dokładniej 32A, ale to i tak wiecej od tego: http://zenfist.pl/pID/243.htm i z tego co patrzyłem to to jest jeden z lepszych wyników jesli chodzi o zasilacze w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 z paluszkiem w pupci poleci to na topku 526 p6 420w, 12v do 30a, 12 jest superstabilne (na moim konfigu max zmierzone odchylenie na 12v idle / 100%load to 0,03v ;-] 5v - 0,00 ;-]), cena niższa (za 300zł ktoś sprzedaje na forum 1szt., u zenfista ~330) a konfig co by nie gadać nie będzie wcale taki prądożerny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Myślałem o tym X1600XT, ale przed chwilą poczytałem o nim, nic szczególnego, tylko że ten GTO2 kosztuje 900zł, a komp bedzie za kredyt studencki, więc nie mogę za bardzo przeginać :) . Słabszego procka nie dam z co najmniej 2 powodów, po pierwsze słabszego X2 już nie ma :) , po drugie komp bedzie głównie do pracy w 3DStudio Maxie, więc procek, płyta i ram muszą być solidne. A może jeszcze jakieś propozycje grafiki, może coś nVidii?? EDIT: Skoro już założyłem ten temat, to może jeszcze ktoś poradzi mi jaką nagrywarkę DVD wybrać? Wiem, że są o tym tematy, ale tam nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jaki konkretny model kupić. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Benq 1640 jest bardzo dobrą nagrywarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 x800GTO2 można dostać już za za 793 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 mógłbyś zapodać link i czy to wersja z apmiątkami 1,6ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) No Lukmek, zapodasz tego linka :) ? I jeszcze takie pytanko, czy myślicie, że Arctic Cooling Freezer 64 Pro pociągnie tego proca po lekkim OC?? Może ktoś go już ma na Athlonie X2? EDIT: Czy ktoś mnie słyszy :) ?? Edytowane 17 Stycznia 2006 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...