SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Szukam testow tego dysku... nigdzie znalezc nie moe wiec prosze o pomoc. Interesuje mnie szczegolnie model 80GB i jakby bylo porownanie do Caviara Ale wszystkie testy mile widziane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 No ja właśnie planuję kupno 80'tki i też przydało by mi sie taki test. A jak nie go nie znjdę to nie będę miał wyjścia - kupię Caviara :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 No coz ja mam Caviara i wcale nie narzekam a UltraATA133 Maxtora to czysty marketing... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 a ja radze seagate'a :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 No coz ja mam Caviara i wcale nie narzekam a UltraATA133 Maxtora to czysty marketing... No właśnie yśle nad kupnem tego twardziela. Seagety zaś sa jakieś przereklamowane ;). Dysk który kupię musi posiadać 3 lata gwarancji, od biedy też ujdzie z 2'letnią. A jeszcze przecież maxtor produkuje dobre dyski... i ten z 8 MB cachu tez byłby ciekawy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Elh i Scibi: Ja nie potrzebuje porady jaki dysk kupic, bo doskonale to wiem - kupie Maxtora z 8 MB Cache albo Caviara z ta sama iloscia cachu. O ile o Caviarach duzo slyszalem i czytale o tyle o Maxtorac na razie nic. Wolalbym jednak chyba Maxtora bo Caviary sie psuja i chociaz maja 3 lata gwarancji wolalbym danych nie stracic. Maxtory za to od dawna sa swietnymi dyskami... Mysle tez ze powinny byc bardzo wydajne poniewaz seria z 2 MB Cache ta nieszczesna ATA 133 tez jest bardzos szybka... Ale bez testow sie nie obejdzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 no to z tych dwóch to zdecydowanie CAVIAR'a. Co za bzdura że się psują. Mam już mojego 3rok i jeszcze pożyje ze hoho. A UWIERZ MI ŻE PRZESZEDŁ DUUUUŻO!! nie ma żadneego bad sectora. Ale i tak Barracuda THE BEST ;):D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ehh pomysl troche... czy jezeli Tobie sie nie psuje to znaczy ze jest bezawaryjny ? Opieram sie na wielu zrodlach i wiem ze te dyski potrafia sie zepsuc. Nie lubie jednak obstawiac za jedna firma wiec poszukalem alternatywy i znalazlem tego Maxtora ktory wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem, zeby jednak sie upewnic szukam testow... Co do barracud... Nie mam nic przeciwko seagate bo mam wlasnie U5 i dziala poprawnie... Jest za to wolny i zaczyna sie robic maly. A jak juz chce zmienic to na cos szybkiego a nie jakiegos baraka... Mam jeszcze kilka glosniejszych elementow w kompie, wiec nie potrzebuje cichutkiego baraka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 buahahahha ;);) spoczko nie bierz tego do siebie, ale co (nie SCSI) znajdziesz szybszego od barracudy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 buahahaha wlasnie tego Caviara i tego Maxtora, pozatym stare maxtory tez sa szybsze od barracudy !! Niestety ale baraki to jedne z dyskow o "sredniej " wydajnosci za to ciche i niezawodne. Ja jednak wole cos szybszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Maxtor DiamondMax+ | 80GB | 7200rpm | 8 MB cache | ATA 133 | jest to maxtor z "drugiej" tej lepszej prod. Bardzo Dobry, godny polecenia [30dBA podczas pracy] pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 MacieX - wlasnie oto mi chodzi - tylko TESTY !! blagam o jakies testy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja tam mam mojego Baraka i jest gitny ;) a czy moglibyscie mnie odeslac do jakis testow porownawczych barakow, caviarow i innej kiszki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja tam mam mojego Baraka i jest gitny ;) a czy moglibyscie mnie odeslac do jakis testow porownawczych barakow, caviarow i innej kiszki?no wreszcie mądrze gada ;););) ale też z chęcią bym zobaczył te testy, bo coś nie wierz w słowa - barraki słabe, wolne itp. itd. etc. jestem porosru ciekaw, bo ja jestem suuuper zadowolony i jest really szybki - i te twoje maxtory i caviary nie mają szans!! sam widze bo też mam WD caviar!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 hehehe ok nie ma sprawy www.twojepc.pl Super test porownanie tego Caviara 8MB z Maxtorem 2 MB i Barakami IV i V - czytajcie Denerwoje mnie takie wyznawanie Seagate... nie mowie o Was ale tak zachowuja sie sprzedawcy w sklepach... tylko Seagate albo co gorsza Samsnug... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 nie robmy wojenki... ale ja zawsze patrze w uliczke, gdzie jest napisane Seagate ... moze dlatego, ze to takie pewne? i sie nie psuje, a gdyby moj ojciec stracil dane... to by mnie chyba na maszcie wywiesil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Uspokojmy atmosfere... ja zaczynam czytac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 http://twojepc.pl/artykuly.php?id=cztery_d...ki_ata&strona=3 - szczegolnie looknijcie ta te tresty - praktyczne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja juz wczesniej czytalem ten test, tam sczegolnie interesujacy jest jeden komentarz pod artem ze jakby w tescie byl maxtor 8mb cache to by zabil wszystkie inne dyski, i to jest prawda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 No i fajnie... obacze reszte testu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 a ja radze seagate'a :D:Dto lepiej nic nie doradzaj - thx za taka rade - w zyciu bym nie posluchal.... testy tych dyskow hmmmm - poszukajcie na yahoo - czasem jak sie dobrze trafi sa jakies testy na jakiejs chinskiej stronce - ale jeszcze nie widzialem akurat tych maxtorow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja ma Maxtora coprawda 2 mb Cachu ale zap****** nieżle w sandrze mam 2 wynik bo pierwszy jest jakis dysk z 10.000 rpm to nie miałem szans ale jak wgrywam coś np. xp'ka albo jakąś gre to zawsze szybciej idzie niż u mojego kolegi co ma taki sam komp co ja (no prawie ma inna karte i dysk) ma barakude tez 40 gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Właśnie miałem umiescic taki pościk który najlepszy z tych 8 megowych dysków MAXTOR czy WD a) WD dobre opinie szybki dysk itd. B) Maxtor wytrzymałe, bezawaryjne I własnie jak to jest z tym 8MB Maxtorem cena no może mała różnica(maxtor tańszy) od tego WD ale 15zł to sobie nowy kabelek kupie do dysków :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja bym brał tego który ma dłuższą gwarancje, w wydajności nie bedzie znowu tak dużej różnicy, a 3 letnia ( wiem że tyle ma caviar, nie wiem ile maxtor ) gwarancja sie przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja od jakiegoś czasu mam WD i polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Elh i Scibi: Ja nie potrzebuje porady jaki dysk kupic, bo doskonale to wiem - kupie Maxtora z 8 MB Cache albo Caviara z ta sama iloscia cachu. lepiej WD, pewniejsza firma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja bede kupowal dopiero w styvczniu wiec testy sie na pewno pojawia... Bede czekal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 widze ze jest wielu uczestników forum a topic juz wypadał z pierwszej strony pomyslałem ze warto go odświeżyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 tak sie sklada, ze w chwili obecnej posiadam oba dyski tych firm. WD mam nieco dluzej, natomiast Maxtora dokladnie od 4 dni. i powiem tak, w zastosowaniu czysto profilaktycznym nie widze praktycznie zadnej roznicy. faktycznie Maxtorek jest nieco glosniejszy, natomiast wyniki jakie uzyskalem w HD Tach byly bardzo zblizone z minimalna korzyscią dla WD. reasumując, powiem ze oba dyski sa godne uwagi. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 jestem porosru ciekaw, bo ja jestem suuuper zadowolony i jest really szybki - i te twoje maxtory i caviary nie mają szans!!A porownywales ta swoja "super szybka" barackude z jakimis innymi (nowymi) dyskami??? cos mi sie nie wydaje.. kolejny user zapatrzony w swoj super sprzet.. sam widze bo też mam WD caviar!!a wiec porownywales nowa barakude z kilkuletnim caviarem i na tym sie opierasz??? gratuluje intelektu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...