Skocz do zawartości
flasht

Ati Tool

Rekomendowane odpowiedzi

Jest pod GeForce'y cos takiego jak ATI Tool? Takie cos co bedzie mi testowalo czy juz sa artefakty czy nie...?

Jest taki jeden program,nazywa się...ATI Tool(v.2.5).

Zresztą po co tego używać?Jeżeli sterownik zaakceptuje zmiany i po przejściu np. 3dmarka05 i natychmiastowym sprawdzeniu ,czy ponownie sterownik zaakceptuje zegary ,to jest b.duża szansa, że karta będzie poprawnie działać z tymi zegarami.No chyba ,że wyłączysz test w sterownikach-ale wtedy tylko oszukujesz sam siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pod GeForce'y cos takiego jak ATI Tool? Takie cos co bedzie mi testowalo czy juz sa artefakty czy nie...?

Jest fajny programik do testowania czy występuja "efekty uboczne podkręcania" ( i nawet bardzo ładnie sie prazentuje od strony graficznej).

RTHDRILBL.

Poszukaj w necie...

Programik daje popalic kartom ile wlezie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki jeden program,nazywa się...ATI Tool(v.2.5).

Zresztą po co tego używać?Jeżeli sterownik zaakceptuje zmiany i po przejściu np. 3dmarka05 i natychmiastowym sprawdzeniu ,czy ponownie sterownik zaakceptuje zegary ,to jest b.duża szansa, że karta będzie poprawnie działać z tymi zegarami.No chyba ,że wyłączysz test w sterownikach-ale wtedy tylko oszukujesz sam siebie.

Jaki test w sterownikach??? Wlasnie problem w tym, ze sa pewne bledy w 3dsmarku, ale nie wygladaja mi na artefakty... raczej na jakies niedorobki... i chcialbym zeby jakis program mi powiedzial, czy artefakty wystepuja czy nie... ATI TOOL rzeczywiscie umie to zrobic, ale nienajlepiej mu idzie... znaczy nawet wtedy kiedy golym okiem widac w smarku arty, ATI TOOL nic nie wykrywa...

Jest fajny programik do testowania czy występuja "efekty uboczne podkręcania" ( i nawet bardzo ładnie sie prazentuje od strony graficznej).

RTHDRILBL.

Ladne zdjecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi