Skocz do zawartości
Xenon_

Internet przez kablówke

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przedstawia sie u was drodzy uzytkownicy oferta sieci kablowych ?

U mnie sprawa wyglada nastepująco

Kołobrzeg

- 15kb/s za 87zł miesiecznie (haczyk w tym ze trzeba placic dodatkowe 30 zł za pakiet programow)

- brak zew IP (za dodatkowe 50zł miesiecznie mozliwosc wykupu)

- konto www i e-mail 20MB

- czeste awarie

Jak podłączałem sie do sieci jakies 2.5 roku temu transfer wahał sie w granicach 100kb/s

Po okresie 6 miesiecy spadł do 64kb/s

Pół roku temu spadł do 32kb/s

Obecnie nie przekracza 16kb/s ;-( tragedia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łódź TOYA

256kb za cene 128 tzn. ok 120zl/miesiac (niech mnie ktos poprawi jak bzdury pisze, mam na firme)

czasem sie zapycha, ale bardzo rzadko.

zewn. IP chyba za darmo na zyczenie

miejsce na serwerze i 2 konta emaliowe za free (ale jakas syfna domena)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łódź TOYA

256kb za cene 128 tzn. ok 120zl/miesiac (niech mnie ktos poprawi jak bzdury pisze, mam na firme)

czasem sie zapycha, ale bardzo rzadko.

zewn. IP chyba za darmo na zyczenie

miejsce na serwerze i 2 konta emaliowe za free (ale jakas syfna domena)

ooooo tez Toya?

moge Cie poprawic :D jest jedno konto 3 aliasy :( , czeste pady i najwieksze lossy w grach :( :(

i tranferski są ok 20kB/s aha, mozna latwo modemy shackowac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdynia - Multimedia

64/64 - ok 60 zeta + 30 za tv

128/64 - ok 100 + 30 za tv

Ja posiadam ten drugi wariant i jestem zadowolony chociaż jest to troche wolne [ok. 13 kb] Bardzo żadko są awarie przynajmniej u mnie..

Niepamiętam dokładnie ile kosztują jak ktoś wie to niech mnie poprawi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooo tez Toya?

moge Cie poprawic  :D jest jedno konto 3 aliasy :( , czeste pady i najwieksze lossy w grach  :(  :(  

i tranferski są ok 20kB/s aha, mozna latwo modemy shackowac  :lol:

u mnie jakos nie pada zbyt czesto, raczej wcale, pewnie inny serwerek, albo cos. z tymi aliasami to oddaje honor, nie mam o tym pojecia.

A wiesz, ze jak wszedlem na cennik TOYA, to bylo rozroznienie na 128, 256 i 512 z roznymi cenami. mam nadzieje, ze nie zmniejsza mi nagle transferu do 128, bo sie potne chyba i kupie modem.

a co z hackowaniem modemow? ja cos wiesz ciekawego, to daj na priv.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooo tez Toya?

moge Cie poprawic  :D jest jedno konto 3 aliasy :( , czeste pady i najwieksze lossy w grach  :(  :(  

i tranferski są ok 20kB/s aha, mozna latwo modemy shackowac  :lol:

u mnie jakos nie pada zbyt czesto, raczej wcale, pewnie inny serwerek, albo cos. z tymi aliasami to oddaje honor, nie mam o tym pojecia.

A wiesz, ze jak wszedlem na cennik TOYA, to bylo rozroznienie na 128, 256 i 512 z roznymi cenami. mam nadzieje, ze nie zmniejsza mi nagle transferu do 128, bo sie potne chyba i kupie modem.

a co z hackowaniem modemow? ja cos wiesz ciekawego, to daj na priv.

pozdrawiam

http://www.pked.net/~uncap/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload :P)

---

Chello ,krakow, 512/128 <- ogolnie spoks ,tylko w dzien sie troche zapycha ,ale w nocy to po 60kb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload )  

---  

Chello ,krakow, 512/128 <- ogolnie spoks ,tylko w dzien sie troche zapycha ,ale w nocy to po 60kb/s.

128kb/s tak nazywa się usługa mojego prowaidera, w rzeczywistości wychodzi 256kb/s czyli te 30 kb/s. Bo tyle wynosi transfer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload ) 

--- 

128kb/s tak nazywa się usługa mojego prowaidera, w rzeczywistości wychodzi 256kb/s czyli te 30 kb/s. Bo tyle wynosi transfer.

Ufok też jestem w ICP (128kbit/s) i u mnie jest tak jak pisze Rav czyli 13-14 kb/s, co do 30 kb/s to FlashGet tyle wyciąga nie wiem jak ten program to robi ale jest to realna prędkość. Tutaj pisałem o łączu w ICP http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=165...7&highlight=icp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UfoK napisał: 

Cytat: 

--- 

Ufok też jestem w ICP (128kbit/s) i u mnie jest tak jak pisze Rav czyli 13-14 kb/s, co do 30 kb/s to FlashGet tyle wyciąga nie wiem jak ten program to robi ale jest to realna prędkość. Tutaj pisałem o łączu w ICP http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=165...7&highlight=icp

Co do innej prędkości w ICP to moge się zgodzić. Wszystko zależy także w jakiej dzielnicy mieszkasz. Np. na winogradach na pakiecie brąz masz 30 kb/s np. ściągając filmy z ftp'a lub pliki ze stron lub nawet z Kazyy uzyskujesz właśnie stałą taką prędkość, a już np. na Zwycięstawa jest tak jak mówicie 14-16 kb/s. Taki jest urok usłóg ICP. Niedowaiarków zapraszam do siebie w celu zapoznania się z realnym transferem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufok, mam jeszcze pytanko jakie p2p najlepiej u Ciebie się spisują i czy jest tak jak u mnie duża róznica w transferze między dniem a nocą, bo np w eMule albo w KaazieLite w dzień idzie kulawo (2-7 kb/s) a w nocy 11-16 kb/s. Aha ostatnio sciagalem FlashGetem 3 cedeki Mandrake 9 z polskiego FTP i szło non stop 30 kb/s wiec te transfery są z lekka dziwne. Probowałeś DC na naszym łączu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z p2p najczęściej używam Kaazy. Transfer różny zdaża się nawet po 30 kb/s , najczęściej średnia wychodzi koło 20-25kb/s chociaż zdaż się mniej.

DC próbowałem, ale tam dużo zależy od tego kogo znajdzie sie po drógiej stronie, jakie on ma łącze i tam nieraz tez da się uzyskać całkiem przyzwoity transferek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi