Skocz do zawartości
Gość Uszatek

Live 24bit Vs Audigy Se

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z 2003 r ale to nic nie znaczy audigi tez chyba wyszlo w 2001-2002 i nadal wlasciwie to jest ta sama karta nuzyczna co dzisiaj jedynie wydaja model wykastorwany lub z minimalnuie przerobione bez zadnych wiekszych zmina nie mowie to o X-Fi.Co do soundstorma to po przeczytaniu wielu recezji i opini to calkiem dobra dzwioekowka a odstrasza wiekszosc ludzi tym ze jest zintegrowana jakkosc dzwieku porownywlna do audigy,lepsza wydajnosc w grach ale za to o wiele sktomniejsze oprogramowanie, SB Audigy 4 bo to wlasciwie jest Audigy 2 Value pod inna nazwa.Takie jest podejscie creativa sprzedaje niemal identyczne karty ale pod zmieniona nazwa i oznaczeniem a roznice w nich sa kosmetyczne.Wiec chyba najlepeij zostac przy SS i nazbierac na X-Fi wtedy bedzie znaczna roznica w dzwieku i w grach a gram czesto i gesto.Wiec narazie moje glosniki Z-2300 beda musialy radzic sobie na soundstormie co ogolnie nie jest takie zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z 2003 r ale to nic nie znaczy audigi tez chyba wyszlo w 2001-2002 i nadal wlasciwie to jest ta sama karta nuzyczna co

Właściwie Audigy 1 to to samo co Audigy 4 jeśli chodzi o proceesor. Chodzi mi o to że wraz z optymalizacją sterowników dla Audigy zmniejsza się obiążenie CPU. Czyli na takich sterach z 2006 roku wydajność soundstorma może być identyczna z Audigy ( kiedyś było porównanie sterowników dla audigy jeśli chodzio wydajność w grach ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem zamiar kupic ta karte...ale patrze na min wym systemowe i mi szczena opadal...mam procek pentium III 800Mhz a pisze ze min trzeba miec 1Ghz czyli co jak mam 800Mhz to mi to nie pojdzie?? beda jakies spowolnienia czy co??

http://allegro.pl/show_item.php?item=84625992 <<--- na dole pisze wym syst.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupiłem ostatnio karte sb live! 5.1 i nie moge ich zmusić do tego żeby działał głośnik centralny...moglibyście mi podać link do sterowników do tej dźwiękówki w takim pakiecie jak są na cd?? próbowałem szukać ale nigdzie ich nie ma :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem SB live 24 bit i roznica jest wyraznie odczuwalna (wczesniej byla to karta na ISA) komp jest podlaczony do wiezy i duzo lepiej to gra...mam pytanie czy 16 bit na 24 bit zmienia sie w device control ??aha i zostawic 48kHz czy dac 96kHz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje kumpno głośników Creative Inspire T5900 i do tego jakiejś karty. Mam dylemat między live 5.1, live 24bit, audigy se. Głośników będe używał do słuchania muzyki, oglądania filmów, a także do gier (zależy mi na dźwięku przestrzennym). Prosze poradźcie mi, którą karę wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje kumpno głośników Creative Inspire T5900 i do tego jakiejś karty. Mam dylemat między live 5.1, live 24bit, audigy se. Głośników będe używał do słuchania muzyki, oglądania filmów, a także do gier (zależy mi na dźwięku przestrzennym). Prosze poradźcie mi, którą karę wybrać?

Jeśli do gier za ok 100PLN to np. Audigy 1 1394 bo Live 24 i SE odpadają.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Live 24-bit lub Audigy SE ma wyjście jack na tylne głośniki (rear out)? mam 2 zestawy 2.1 i na zintegorwanym realteku mogę zrobić z nich 4.1, ale realtek ma aż 6 jacków, a SB jedynie po 4.

2ga sprawa - czy Audigy 1 Firewire równiez nie obłusguje sprzętowo EAXa 3.0?

Edytowane przez Arti_S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Live 24-bit lub Audigy SE ma wyjście jack na tylne głośniki (rear out)? mam 2 zestawy 2.1 i na zintegorwanym realteku mogę zrobić z nich 4.1, ale realtek ma aż 6 jacków, a SB jedynie po 4.

2ga sprawa - czy Audigy 1 Firewire równiez nie obłusguje sprzętowo EAXa 3.0?

1. Tak - ma nst. wyjścia: SUB/center, front, rear, oraz 1 wejście (mikrofon/line in)

2. Obsługuje - lepszy stary Audigy 1 niż SE

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Powiem krótko: dźwięk na Audigy LS jest dużo, dużo lepszy niż na ALC650 i nieznacznie lepszy niż na SB 4.1 DIGITAL, choć słyszalnie.

Mam SB Audigy LS i do słuchania muzyki, oglądania filmów to całiem niezła karta - na temat gier sie nie wypowiadam bo nie gram.

Jeżeli "pełne" Audigy (A2/4/itd.) odtwarzają dźwięk o wyższej jakości i są bardziej wydajne niż Audigy LS to muszą być rewelacyjne!!!

Co to jest dokładniej to ASIO 4ALL???

Może ktoś podać namiary na ASIO 4ALL ???

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi