slaww Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Tak z 2003 r ale to nic nie znaczy audigi tez chyba wyszlo w 2001-2002 i nadal wlasciwie to jest ta sama karta nuzyczna co dzisiaj jedynie wydaja model wykastorwany lub z minimalnuie przerobione bez zadnych wiekszych zmina nie mowie to o X-Fi.Co do soundstorma to po przeczytaniu wielu recezji i opini to calkiem dobra dzwioekowka a odstrasza wiekszosc ludzi tym ze jest zintegrowana jakkosc dzwieku porownywlna do audigy,lepsza wydajnosc w grach ale za to o wiele sktomniejsze oprogramowanie, SB Audigy 4 bo to wlasciwie jest Audigy 2 Value pod inna nazwa.Takie jest podejscie creativa sprzedaje niemal identyczne karty ale pod zmieniona nazwa i oznaczeniem a roznice w nich sa kosmetyczne.Wiec chyba najlepeij zostac przy SS i nazbierac na X-Fi wtedy bedzie znaczna roznica w dzwieku i w grach a gram czesto i gesto.Wiec narazie moje glosniki Z-2300 beda musialy radzic sobie na soundstormie co ogolnie nie jest takie zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Tak z 2003 r ale to nic nie znaczy audigi tez chyba wyszlo w 2001-2002 i nadal wlasciwie to jest ta sama karta nuzyczna co Właściwie Audigy 1 to to samo co Audigy 4 jeśli chodzi o proceesor. Chodzi mi o to że wraz z optymalizacją sterowników dla Audigy zmniejsza się obiążenie CPU. Czyli na takich sterach z 2006 roku wydajność soundstorma może być identyczna z Audigy ( kiedyś było porównanie sterowników dla audigy jeśli chodzio wydajność w grach ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) czy lepiej wziąć sb live 5.1 czy 24 bit ?? prosze o szybką odpowiedź i o uzasadnienie...pozdro!! :) Edytowane 12 Lutego 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peza Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 mialem zamiar kupic ta karte...ale patrze na min wym systemowe i mi szczena opadal...mam procek pentium III 800Mhz a pisze ze min trzeba miec 1Ghz czyli co jak mam 800Mhz to mi to nie pojdzie?? beda jakies spowolnienia czy co?? http://allegro.pl/show_item.php?item=84625992 <<--- na dole pisze wym syst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 zakupiłem ostatnio karte sb live! 5.1 i nie moge ich zmusić do tego żeby działał głośnik centralny...moglibyście mi podać link do sterowników do tej dźwiękówki w takim pakiecie jak są na cd?? próbowałem szukać ale nigdzie ich nie ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peza Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 kupilem SB live 24 bit i roznica jest wyraznie odczuwalna (wczesniej byla to karta na ISA) komp jest podlaczony do wiezy i duzo lepiej to gra...mam pytanie czy 16 bit na 24 bit zmienia sie w device control ??aha i zostawic 48kHz czy dac 96kHz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu_1990 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Planuje kumpno głośników Creative Inspire T5900 i do tego jakiejś karty. Mam dylemat między live 5.1, live 24bit, audigy se. Głośników będe używał do słuchania muzyki, oglądania filmów, a także do gier (zależy mi na dźwięku przestrzennym). Prosze poradźcie mi, którą karę wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Planuje kumpno głośników Creative Inspire T5900 i do tego jakiejś karty. Mam dylemat między live 5.1, live 24bit, audigy se. Głośników będe używał do słuchania muzyki, oglądania filmów, a także do gier (zależy mi na dźwięku przestrzennym). Prosze poradźcie mi, którą karę wybrać? Jeśli do gier za ok 100PLN to np. Audigy 1 1394 bo Live 24 i SE odpadają. Edytowane 18 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu_1990 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 hmm... tylko gdzie ja kupie Audigy 1 1394? Chodzi mi bardziej o jakieś nowsze karty z których zdobyciem nie będe miał problemu :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieznamsie Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ja wczoraj zakupilem audigy 1394 na allegro za 103zl uzywana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu_1990 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nie chcę używanej karty tylko nową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieznamsie Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 to zostaje ci audigy 4 oem reszta powyzej 400zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Czy Live 24-bit lub Audigy SE ma wyjście jack na tylne głośniki (rear out)? mam 2 zestawy 2.1 i na zintegorwanym realteku mogę zrobić z nich 4.1, ale realtek ma aż 6 jacków, a SB jedynie po 4. 2ga sprawa - czy Audigy 1 Firewire równiez nie obłusguje sprzętowo EAXa 3.0? Edytowane 1 Marca 2006 przez Arti_S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Czy Live 24-bit lub Audigy SE ma wyjście jack na tylne głośniki (rear out)? mam 2 zestawy 2.1 i na zintegorwanym realteku mogę zrobić z nich 4.1, ale realtek ma aż 6 jacków, a SB jedynie po 4. 2ga sprawa - czy Audigy 1 Firewire równiez nie obłusguje sprzętowo EAXa 3.0? 1. Tak - ma nst. wyjścia: SUB/center, front, rear, oraz 1 wejście (mikrofon/line in) 2. Obsługuje - lepszy stary Audigy 1 niż SE Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Witam! Powiem krótko: dźwięk na Audigy LS jest dużo, dużo lepszy niż na ALC650 i nieznacznie lepszy niż na SB 4.1 DIGITAL, choć słyszalnie. Mam SB Audigy LS i do słuchania muzyki, oglądania filmów to całiem niezła karta - na temat gier sie nie wypowiadam bo nie gram. Jeżeli "pełne" Audigy (A2/4/itd.) odtwarzają dźwięk o wyższej jakości i są bardziej wydajne niż Audigy LS to muszą być rewelacyjne!!! Co to jest dokładniej to ASIO 4ALL??? Może ktoś podać namiary na ASIO 4ALL ??? Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...