Skocz do zawartości
mat_zab

Athlon Xp 1800+ Palomino Vs. Sempron 2300+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mozliwosc wymienienia tego Athlona 1800+ Palomino na Semprona 2300+ za doplata 80zł. Teraz pytanie czy jest ses zwarzywszy na to ze nie mam zamairu go podkrecac bedzie dziala sobie na MSi KT600. O ile sie orietuje ten sempron ma bardzo podobny zegar bo cos bodajze 1577 a palomino ma 1533 no i tyle samo cach. Czy bedzie roznic w grach ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gwoli scislosci sempron na k7 nie jest wcale przyszlosciowy, poniewaz AMD juz od niego odszedl - nie rozwija tej platformy. Jednakze taki sempek jest podatniejszy na podkrecanie ma standardowo wyzsze fsb i bez wiekszych problemow jedzie na 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy dopłacie w wyskokości 80zł nie opłaca się!! 30zł max ;)

a co do podkręcanie to spokojnie 2GHz bo nie wiadomo na jakiego sie trafii, są lepsze i gorsze ale nie kazdy semp znosi 2,2Ghz ;) Wiem co mówie bo miałem kiedys sempka 2200+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak wymienilem doplaty w sumie wyszlo mnie 20zł proc ma 3 lata gwarancji w moim miescie :D no i na tej plycie co mam chodzi teraz na 9,5x200 i nawet sie nic nie dzieje, nie zmienialem napiecia bo moje zwalo.. plyta nie ma mozliwosci zmiani napieci tylko FSB .... ale i tak jestem zadowolony na boxowym wentylu mam 40C w stresie.

pozdrawiam i dzieki za rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dobrze zrobiłeś.

A taka ciekawostka, ze na allegro niekiedy palomino osiągają ceny wyższe od Thoroughbredów :?

Tu akurat nie ma wielkiej tajemnicy. Dużo starych płyt na KT133A czy KT266/A nie obsługuje Athlonów XP 0,13 mikrona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...