mat_zab Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam mam mozliwosc wymienienia tego Athlona 1800+ Palomino na Semprona 2300+ za doplata 80zł. Teraz pytanie czy jest ses zwarzywszy na to ze nie mam zamairu go podkrecac bedzie dziala sobie na MSi KT600. O ile sie orietuje ten sempron ma bardzo podobny zegar bo cos bodajze 1577 a palomino ma 1533 no i tyle samo cach. Czy bedzie roznic w grach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 tylko ze sempa podkrecisz spokojnie do tych 2,2GHZ FSB 200 i wiecej w zaleznosci od plyty a palomino watpie do tego jak bediesz sprzedawal palomino to tylko frajer go kupi a nie czytelnik forumowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 palomino jest wykonany w lipnym procesie technologicznym z lipnych materiałów a sempron jest o wiele bardziej przyszłościowy ja bym zamienił bo pozniej 2 x łatwiej ci go bedzie sprzedac a i tak go podkrecisz czy predzej czy pozniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 W gwoli scislosci sempron na k7 nie jest wcale przyszlosciowy, poniewaz AMD juz od niego odszedl - nie rozwija tej platformy. Jednakze taki sempek jest podatniejszy na podkrecanie ma standardowo wyzsze fsb i bez wiekszych problemow jedzie na 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jesli nie bedziesz podkręcał - nie wymieniaj. Poza tym dopłata 80zł to kpina :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 przy dopłacie w wyskokości 80zł nie opłaca się!! 30zł max ;) a co do podkręcanie to spokojnie 2GHz bo nie wiadomo na jakiego sie trafii, są lepsze i gorsze ale nie kazdy semp znosi 2,2Ghz ;) Wiem co mówie bo miałem kiedys sempka 2200+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 no wiesz... przeważnie najmniejsze czyli w tym wypadku 2200+ się najlepiej podkręcają i to jest prawda :-) nie do takich jak np. 2800+ ale jest wiekszy wzrost Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jednak wymienilem doplaty w sumie wyszlo mnie 20zł proc ma 3 lata gwarancji w moim miescie :D no i na tej plycie co mam chodzi teraz na 9,5x200 i nawet sie nic nie dzieje, nie zmienialem napiecia bo moje zwalo.. plyta nie ma mozliwosci zmiani napieci tylko FSB .... ale i tak jestem zadowolony na boxowym wentylu mam 40C w stresie. pozdrawiam i dzieki za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 I dobrze zrobiłeś. A taka ciekawostka, ze na allegro niekiedy palomino osiągają ceny wyższe od Thoroughbredów :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 I dobrze zrobiłeś. A taka ciekawostka, ze na allegro niekiedy palomino osiągają ceny wyższe od Thoroughbredów :? Tu akurat nie ma wielkiej tajemnicy. Dużo starych płyt na KT133A czy KT266/A nie obsługuje Athlonów XP 0,13 mikrona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...