Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Witam! tak jak pisalem wczesniej wczoraj walilem procka :-). Mam zamiar kupic athlona 1800Xp+ 0.13mikrona Tbred. Nie bylo w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wsadzac go bede na plyte ASUS A7V na kt133 ( BEZ "A" !!!) plytke i tak bede musial zmienic - ale poki co nie mam kasy. Czy wkladajac ten procek w ta plyte, nie chodzi nawet o to czy zobacze czarny ekran czy nie, czy to ruszy czy nie, ale czy jest jakas szansa ze go uwale na dzien dobry? nie wiem...zeby mi sie nie zjaral czy cos...ustawienia mam w biosie nie robilem nic DIP`ami wiec nie bedize nic wymuszac jak sadze. bo <span style="color:red;">[ciach!]</span>...na nastepny mnie nie stac a byloby to nie mile rozczarowanie. :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7V&langs=01 obsługuje 200 mhz fsb a 0.13 sa na 266 czyli penie się odpali ale na mniejszym zegarze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie jestem pewnien, ale procek na fsb 133mhz, obojetne Palomino czy Throughbred, nie odpali sie na plycie z chipsetem obslugujacym tylko 100mhz fsb, a tak wlasnie jest w przypadku KT133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 wedlug mnie odpali z mniejszym zegarem ale nei ejstem pewien przekonasz sie sam ,,,,,,,,,,, albo wez do sklpu kompa gdzie kupujesz i ci sprawdza ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Witam! tak jak pisalem wczesniej wczoraj walilem procka :-). Mam zamiar kupic athlona 1800Xp+ 0.13mikrona Tbred. Nie bylo w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wsadzac go bede na plyte ASUS A7V na kt133 ( BEZ "A" !!!) plytke i tak bede musial zmienic - ale poki co nie mam kasy. Czy wkladajac ten procek w ta plyte, nie chodzi nawet o to czy zobacze czarny ekran czy nie, czy to ruszy czy nie, ale czy jest jakas szansa ze go uwale na dzien dobry? nie wiem...zeby mi sie nie zjaral czy cos...ustawienia mam w biosie nie robilem nic DIP`ami wiec nie bedize nic wymuszac jak sadze. bo <span style="color:red;">[ciach!]</span>...na nastepny mnie nie stac a byloby to nie mile rozczarowanie. :evil: :evil: :evil: Zakup lepiej Athlona XP 1700+ Palomino z serii AGOIA lub AROIA, ten na tej MOBO nie powinien robic problemow. A jak zmienisz plyte to tego matolka tez niezle pogonisz przez fsb, a jak odblokujesz mnoznik to i wespol-zespol z fsb uzyskasz na pewno ciekawy wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A wlasnie jak to jest z tymi 1800xp tez sa seria AGOIA? w ver. 0.13? czy to dotyzcy tylko 1700? :-) A chodzi mi o co innego , jak pisalem w innym poscie ze plytke za jakis miech tez chce zmieianc wiec...czy po prostu majac tego 1800xp (bo kupie go gdzies w polowie stycznia) jak bym wsadzil go czasowo na ta plyta A7V (bo taka teraz mam - tyle ze procek wykonczylem ) czy w ogole ruszy...nie wazne jak bo i tak za miesiac MOBO zmieniam...ale czy w ogole??!? czy mi sie nie zjara zaraz po wlozeniu np? albo cos? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A wlasnie jak to jest z tymi 1800xp tez sa seria AGOIA? w ver. 0.13? czy to dotyzcy tylko 1700? :-) :ciach: w 0,13 to nie ma serii AGOIA napisalem Ci wyraznie ze Palomino! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no wiem dziekuje :-) ale chcialem spytacz ze moze sa inne teraz juz wiem ze NIE! :twisted: a jak z tym prockiem? nie stanie mu sie krzywda? nie chec drugiego w ciagu miesiaca zjarac...bo na trzeciego tak szybko kasy meic nie bede :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Probuj przyszlosc nalezy do odwaznych, ale watpie aby ci odpalil. To bedzie juz setny post :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 odpali , sprawdzalem juz takie cos ale na ga, axp mial tylko mniejszy zegar`ek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 To spoxik przynajmniej nie zmarnuje kasy Szymon, i go nie spali :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 http://www.asus.com/support/faq/qanda.aspx...SLanguage=en-us na ga pisalo ze xp oblsuguje.... asus juz o takim czym nic niewspomina, poszukaj moze w google ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie jestem pewnien, ale procek na fsb 133mhz, obojetne Palomino czy Throughbred, nie odpali sie na plycie z chipsetem obslugujacym tylko 100mhz fsb, a tak wlasnie jest w przypadku KT133.No nie całkiem jest tak że kt133 nie obsługuje szyny 133 MHz. Swego czasu miałem na testach w swoim komie athlona 1,4Ghz i spokojnie sobie śmigał na szynie 133. Fakt ze odpalił sie na szynie 100 ale przecież nie jest problemem wejść w ustawienia biosu i zmienić ją na 133. Kto wie moze i przy nowym athlonie bedzie to samo - wykryje procesor na szynie 100 ale bdzie można uzyskać stabilną prace na szynie 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Moj Soltek na KT133 nie pracowal na wyzszej fsb jak 107 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 No widzisz a mój asus po przejściu szyny powyżej 120 zmienia dzielniki na AGP i PCI więc na szynie 133 zyskuje całkowicie standardowe taktowanie tych portów. Prawdopodobnie możliwe jest uzyskanie nawet większej FSB na tej płycie ale mi nie jest dane to sprawdzić gdyż barierą są u mnie słabe sdramy gdyby tak mieć te pamięci 150+ :twisted: :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 kupie i tam znac :-) mam zamiar kupic 1800xp 013 powiedzcie czy jest jakas konkretna seria tych 8-setek ktora sie dobrze kreci? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 No widzisz a mój asus po przejściu szyny powyżej 120 zmienia dzielniki na AGP i PCI więc na szynie 133 zyskuje całkowicie standardowe taktowanie tych portów. Prawdopodobnie możliwe jest uzyskanie nawet większej FSB na tej płycie ale mi nie jest dane to sprawdzić gdyż barierą są u mnie słabe sdramy gdyby tak mieć te pamięci 150+ :twisted: :twisted: . moje pamieci jak widac jest w podpisie chodzilly na 158 wiec sugerujesz ze bedzie ok? :D no nie wazne plytke i tak za miech zmienie...ale tak jak mowie, w styczniu kupie i napisze jaki efekt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 kupie i tam znac :-) mam zamiar kupic 1800xp 013 powiedzcie czy jest jakas konkretna seria tych 8-setek ktora sie dobrze kreci? :-) kup xp1700+ z serii AIUGA, maja fabrycznie odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiscie. Ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 mhz na AC. Zreszta nie oplaca sie dokladac do 1800+, bo bede sie pewnie krecic tak samo, lub nawet z przewaga dla 1700+ AIUGA ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 kupie i tam znac :-) mam zamiar kupic 1800xp 013 powiedzcie czy jest jakas konkretna seria tych 8-setek ktora sie dobrze kreci? :-) kup xp1700+ z serii AIUGA, maja fabrycznie odblokowane mnozniki i kreca sie zajebiscie. Ktos tu na forum wykrecil takiego na 1950 mhz na AC. Zreszta nie oplaca sie dokladac do 1800+, bo bede sie pewnie krecic tak samo, lub nawet z przewaga dla 1700+ AIUGA ;) Jeśli ten xp 1700+ serii AIUGA ma fabrycznie odblokowany mnożnik to nawet nie ma co sie zastanawiać nad dokładaniem kasy do 1800+. Odblokowany mnżnik daje wieksze pole do popisu przy OC :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 na pewno ma odblokowaNY MNOZNIK!??! to zajebiscie :-) hehe wiem ze przerabialiscie to z tysiac razy. Dla pewnosci weme ten z allegro albo poszukam po gieldzie :-). Dzieki!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Na 100% kazdy Xp1700+ z serii AIUGA ma odblokowany mnoznik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...