Skocz do zawartości
Szymon

CO poczÄ…c? DDR - SDRAM

Rekomendowane odpowiedzi

No i jestem w [gluteus maximus] :-). Obecnie mam A7V i 320 Mb SDRAMU. Za jakis miesiac chcialbym wymienic plytke...na ktora od biedy bedize mnie stac...ale RAM!?!?! to juz ZDECYDOWANIE za duzo bo ceny ddrow sa wielkie jak jasna cholera. Co polecacie...myslalem o jakiejs plycie obslugujacej to i to z dwojga zlego. Chyba ze dobra MAKS tania plyta :-) i do tego jakies 256Mb ddr. Tak licze ze za tego mojego asus dostane jakis 150-200 zł na allegro :D a pamieci od biedy tez ze 170-200 zł powiedzmy ze ok. 400 razem to sa prawie same DDRY :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm to bedzie kiepsko  ta K7s5a o oc zapomnij bo to ECS hmm pozatym ja bym dozbieral jak starczy na to i na to :-)

a słyszałeś o overclockerskich biosach do tej płyty :?: :?: :!: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o przespalem sie z pomyslem :-) i tak sie sklada ze za miech mam urodzinki :D...pieprze to spyle caly ten moj zestawik :) kupi athlona 1800 0.13 na poczatku styczna...potem na poczatku luytego mam andzieje ze rodzina bedzie na tyle laskawa kupie jakas normalna plytke :) i 256 DDR`ow 333 mhz :D. Wiec powroce do tematu za miasiac :) dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh trza bylo tak odrazu a nie postów sobie nabili...bez obrazy :)

nikt sobie tutaj postow nie nabijal tylko chciali mu pomóc... a co do nabijania postów to widze tutaj jednego usera o xywie Allen3 który to robi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez chcialem pomuc ale jak sie mu przypomnialo ze urodzinki ma za miecha to juz wszystko sie wydaje ze na marne poszlo. Jak bedzie mial sporo keszu to ja bym prop. 256DDR np Kingstona, XP1700+ bo sie dobrze kreci lub 1800+ tez spox proc nom a plyte to zalezy ile kasy zostanie ( najpierw niech wsio przeliczy) jak malo to ECS lyb jedna z troszke starszych Solteków cosik z DRV a jesli wiecej, albo parents doloza to EpoXika najlepszy do OC lub ewentualnie siakiegos Asusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od kasy :D faktycznie...łobaczymy za miech :) dzieki!

ps. ale plyta to plyta wole slabszy procek czy mniej ramu, ale glowna musi byc dobra :D jakis abit czy inny asus albo cos podobnej klasy. Zobaczymy...cala nadzieja w rodzinie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze kup plyte shuttle ak32a (kt266a) obsuguje oba rodzaje pamieci, mozliwosc zwiekrzeia zasilania w biosie fsb co 1 mhz.

kosztuje ponizej 300 zeta jest stabilna, i obsluguje ddr/sdr mozesz kupic dotego tego xp, dozbierac kasy na ram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze kup plyte shuttle ak32a (kt266a) obsuguje oba rodzaje pamieci, mozliwosc zwiekrzeia zasilania w biosie fsb co 1 mhz.

kosztuje ponizej 300 zeta jest stabilna, i obsluguje ddr/sdr mozesz kupic dotego tego xp, dozbierac kasy na ram.

dobre :-) ale ile masz tyhc 3d marków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j juz nie moge no! kolejny do odstawki. Ludzie uswiadomcie go bo ja sie zalamalem :)

Allen3

Jezeli nie masz czegos konstruktywnego do powiedzenia, to zamilcz prosze.

Nie lubimy tu postfuckerow :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sorka ale jak sie po raz 100ny ktos pyta to sie w kurzajace zaczyna robic, a poza tym to temat o 3DAMRKu gdzie indziej jest

Co DO TEMATU, teraz to nawiazanie reed. To mówilem ze epoxa z 256MB DDR i wszystko bo to wg mnie bardzo dobry konfig jesli jeszcze do tego dolozy siakis dobry proc to spox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm to bedzie kiepsko  ta K7s5a o oc zapomnij bo to ECS hmm pozatym ja bym dozbieral jak starczy na to i na to :-)

co mi tu wyjezdzasz na ecs, mialem k7vza teraz mam k7s5al i obie sa ok a z nowym bioskiem i jakims vmodem mozna sie ladnie pobawic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sorka ale jak sie po raz 100ny ktos pyta to sie w kurzajace zaczyna robic, a poza tym to temat o 3DAMRKu gdzie indziej jest

Co DO TEMATU, teraz to nawiazanie reed. To mówilem ze epoxa z 256MB DDR i wszystko bo to wg mnie bardzo dobry konfig jesli jeszcze do tego dolozy siakis dobry proc to spox

NAPISZ ILE MASZ TYCH MARKÓW A NAJLEPIEJ ZAMIEŚĆ W PODPISIE :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - nie krzycz :x

2 - dobry pomysl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w brew pozorom 3dmarka który imo nie docenia możliowści DDRów te pamięci to przełom!! bo naprawde na dobrej płycie DDR na 2/2/5/1T baardzo dużo dają w płynności gier jeszcze gdy mamy procek z wyokim egarem to naprawde bardzo sie przydają!!. Jeszcze jak jest PC2700@2/2/5/2/1T! to napewno w grach ci pomoże i może czasem zdecydować o płynności gry w porównaniu do np. PC100. W ogóle Hammery i reszta przyszłości będzie na DDR więc lepiej późno niż wcale!! jedna wada są drogie :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - nie krzycz :x

2 - dobry pomysl 8)

Jak tylko testne dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...